spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Klaus Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis retrimite Codul Fiscal înapoi la Parlament. Ministrul Finanţelor i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis o discuţie pe acest subiect, iar răspunsul şefului statului a fost: „Vedem după-amiază!”. Într-o intervenţie la Realitatea TV, ministrul Finanţelor a spus că nu a reuşit să discute cu preşedintele, ci doar cu echipa sa, şi susţine în continuare că noul Cod Fiscal aduce doar beneficii, în ciuda criticilor aduse inclusiv de Comisia Europeană.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis, vineri, să retrimită Codul Fiscal la Parlament, pentru reexaminare:

Redăm, integral, cererea de reexaminare asupra Legii privind Codul Fiscal:

„În materie fiscală, legiuitorul trebuie să promoveze o atitudine echilibrată și rațională, de natură a nu genera disfuncționalități care, ulterior, să necesite frecvente corectări de ordin legislativ. În acest sens, în elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate. Măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie. Revenirea la politici fiscale riscante și cu consecințe negative pe termen lung reprezintă o experiență pe care nu numai clasa politică nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie să mai fie suportate de cetățeni.

Bunăstarea economică unanim dorită de toate forțele politice din România în beneficiul cetățenilor și al agenților economici poate fi atinsă numai printr-o abordare fiscal-bugetară responsabilă, predictibilă pe termen lung, în concordanță cu obiectivele de creștere economică sustenabilă. Simpla relaxare fiscală, neînsoțită de continuarea procesului de creștere a colectării veniturilor și de o reașezare sustenabilă a cheltuielilor bugetare, pentru o cât mai rațională cheltuire a banului public, poate conduce la acumularea de dezechilibre care vor greva asupra evoluțiilor economice și sociale viitoare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/codul-fiscal-pe-masa-lui-klaus-iohannis-mai-sunt-cateva-zile-pana-la-promulgare_1747426.html#ixzz3g8wHnvF0
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.