spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Scandal si confuzie la LMK din cauza ISJ Vaslui

- Advertisement -

NERVOSI…Mai multi pãrinti ai cãror copii au absolvit Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui s-au înfuriat, miercuri dimineatã, deoarece, declarã acestia, au asteptat trei zile eliberarea diplomelor de bacalaureat sau a unor adeverinte, pe baza cãrora tinerii sã se poatã înscrie la facultate. Cãtãlin Ignat, directorul unitãtii de învãtãmânt, sustine cã la mijloc este vorba despre o confuzie creatã de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui care a aprobat, vinerea trecutã, eliberarea în prealabil a adeverintelor, urmând ca peste un timp, dupã scrierea diplomelor, fostii elevi sã le poatã ridica si pe acestea. Aprobarea respectivã s-a fãcut printr-un e-mail semnat de Gabriela Plãcintã, inspector scolar general, si juristul institutiei. Luni dimineatã, dupã ce secretara liceului a dat câteva adeverinte petitionarilor, Maria Ciulei, inspector general adjunct, a cerut sistarea eliberãrii acestora si a dispus ca elevii sã îsi primeascã direct diplomele. Potrivit declaratiei lui Cãtãlin Ignat, Maria Ciulei nu era la curent cu aprobarea semnatã de Gabriela Plãcintã si a fost surprinsã când directorul i-a adus aceastã informatie la cunostintã. Pentru cã diplomenele nu erau scrise, luni si marti la “Kogãlniceanu” s-au eliberat doar adeverinte în cazurile de urgentã. Tinerii si-au primit în cele din urmã diplomele miercuri, dupã ora 10.00.

Nemultumire mare, miercuri dimineatã, în rândul unor pãrinti care au avut copiii elevi la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”. Acestia au mers la scoalã, la prima orã, alãturi de absolventi, pentru a cere eliberarea diplomelor de bacalaureat sau a unor adeverinte care sã demonstreze finalizarea studiilor. Când au aflat cã trebuie sã mai astepte pânã la ora 10.00, s-au fãcut foc si parã mai ales cã, sustin acestia, la toate liceele din oras s-au eliberat diplomele încã de luni dimineatã. Cãtãlin Ignat, directorul unitãtii de învãtãmânt, declarã cã liceul a fost prins la mijloc din cauza comunicãrii deficitare dintre Gabriela Plãcintã si Maria Ciulei. “Vineri, când am luat diplomele de la Inspectorat, am întrebat dacã eliberãm adeverinte sau diplome, pentru cã diplomele dureazã mai mult sã fie scrise, mai ales cã sunt peste 200 de elevi. Mi s-a trimis un e-mail semnat de doamna inspector general si de cãtre jurist, în care era specificat cã putem elibera adeverinte. Pentru cã eram plecat din localitate, am sunat-o pe secretarã si i-am zis sã le dãm copiilor adeverintele rapid, deoarece ies automat din aplicatie, urmând ca, de luni dimineatã, sã ne apucãm de diplome, sã le facem în tihnã, pentru cã este un act de studiu si nu se mai elibereazã altul. Am venit luni, la 7 dimineata, la scoalã si am pregãtit foile matricole si acele adeverinte”, a declarat Cãtãlin Ignat. Doar câtiva tineri au intrat în posesia acestora, deoarece, înainte de ora prânzului, Maria Ciulei i-a cerut directorului unitãtii scolare ca absolventilor sã li se înmâneze direct diplomele. E-mailul trimis de la Inspectorat, semnat de Gabriela Plãcintã, era o necunoscutã pentru inspectorul general adjunct. “La 8 am început sã dãm foi matricole si adeverintele dupã care, pe la 10.30-11.00, nu mai stiu exact ora, am fost sunat de la Inspectorat de doamna inspector general adjunct care mi-a spus sã nu mai eliberez adeverinte si sã dau direct diplomele. În momentul acela am sistat adeverintele si am început sã scriem diplomele. Eu n-am fãcut sâmbãtã si duminicã diplomele pentru cã am un singur secretar care a stat în repetate rânduri peste program fãrã a fi plãtit si nu puteam sã îi cer sã vinã si în weekend. Celãlalt secretar este în concediu fãrã platã si se va organiza concurs pentru post. Dar, motivul principal pentru care nu au fost scrise diplomele copiilor a fost cã mi s-a dat voie de la Inspectorat sã eliberez adeverinte. În momentul în care i-am arãtat doamnei Ciulei e-mailul semnat de jurist si de doamna inspector general dumneaiei a spus cã nu a stiut de el. Eu nu am nicio vinã”, a mai declarat Cãtãlin Ignat.

În cele din urmã, situatia s-a rezolvat

Luni dupã-amiazã si marti, fostii elevi de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” nu au mai primit adeverinte decât în caz de urgentã. Miercuri, pânã la finalul zilei, majoritatea tinerilor intraserã în posesia diplomei necesare înscrierii la facultate. “Pentru cã la LMK a fost centru de titularizare nu au avut copiii acces în scoalã. M-am mutat cu secretara si laboranta în Centrul Judetean de Resurse si, începând cu ora 10, am eliberat diplomele. Nu a fost îmbulzealã, nu a fost coadã si pânã la finalul zilei s-au dat toate diplomele. Înscrierile la facultate se fac pânã vineri si este abia miercuri. Au venit vreo douã mãmici care ne-au reprosat cã suntem singurul liceu din oras care nu elibereazã adeverinte. Le-am explicat întreaga situatie. Pãrintii ar fi vrut, eventual, sã fie eliberate de sâmbãtã dimineatã diplomele sau ar fi vrut sã mã duc eu acasã la ei sã le duc dacã se putea”, a încheiat Cãtãlin Ignat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.