spot_img
spot_img
-3.1 C
Vaslui
14-ian.-2025

La Husi, fiul senatorului Dan Marian a prins abia a doua clasã de Filologie

- Advertisement -

Iatã cum au fost repartizati absolventii de clasa a VIII-a, la liceele din judet

REPARTIZARE …Concurentã la real, dezinteres pentru filiera tehnologicã, acestea sunt caracteristicile admiterii la liceu în acest an. Profilul matematicã -informaticã a fost la mare cãutare, iar notele de admitere au fost peste 9, la aceste clase, pe când la filiera tehnologicã s-a intrat si cu nota 2 si chiar au mai rãmas si sute de locuri disponibile. Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui a fost din nou în top, ultima medie de admitere la “mate- info”, fiind 9,46. La Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi la “mate-info” s-a intrat cu note pânã la 9,30, iar la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, profil real, specializarea Stiinte ale Naturii, ultima medie a fost 9,15. La Husi, copilul senatorului Dan Marian a fost repartizat la a doua clasã de Filologie de la Colegiul National “Cuza Vodã”, cu media 8,36. Ultima medie la prima clasã a fost de 8,50. Cãlin Marian a luat la Evaluarea Nationalã media 8,15, cu 7,50 la matematicã si 8.80 la limba si literaturã românã. În clasele V-VIII acesta a învãtat în clasa specialã de matematicã-informaticã de la “Cuza Vodã”, consideratã pepiniera de viitori matematicieni ai liceului. Interesant este cã acesta s-a reorientat diametral opus, cãtre profil uman, reusind sã intre în a doua clasã formatã.

Numãrul total al elevilor care au completat fisele de înscriere la liceu este de 2990. În prima etapã de repartizare, 2966 de adolescenti au ocupat un loc la liceu, urmând ca cei 24 care au rãmas nerepartizati sã completeze din nou fisele de înscriere deoarece a doua etapã de admitere va avea loc în perioada 15-20 iulie iar repartizarea computerizatã se va face pe 23 iulie. Trebuie mentionat faptul cã un numãr destul de mare de elevi au venit si din alte judete. Este vorba despre 73 de adolescenti din Galati, Iasi, Bacãu, Constanta, Neamt. Anul acesta, în general, mediile minime necesare de admitere au fost mai mari decât anul trecut pentru aceleasi licee, acelasi profil sau specializare. La mai multe unitãti de învãtãmânt au fost ocupate absolut toate locurile disponibile, si asta nu doar la cele cu traditie sau cu rezultate foarte bune obtinute la examenul de Bacalaureat. Cea mai mare concurentã a fost, asa cum era de asteptat, la cele trei unitãti etalon din judet. Astfel, la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui, profil real, la specializarea matematicã-informaticã ultima medie de admitere a fost 9,46. Tot la acest liceu, la specializarea Stiinte ale Naturii ultima medie a fost 9,14 iar la Stiinte Sociale – 9,02. La Stiinte Sociale bilingv – Limba Francezã ultima medie de admitere, cea mai micã, a fost 6.88. La Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, profil real, specializarea Stiinte ale Naturii, ultima medie a fost 9,15 iar la matematicã -informaticã, 9,04. Cea mai micã medie de la “Codreanu” a fost la Filologie, 8,61. La Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi la matematicã-informaticã au intrat doar copiii cu medii peste 9,30. Cea mai micã medie de admitere a fost 7,47 la Stiinte Sociale. Elevele care au terminat cu 10 au optat pentru Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”- Mihaela Gîndu de la Scoala “Constantin Parfene” Vaslui -, respectiv Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad – Diana Elena Blãnitã de la Scoala Gimnazialã “Iorgu Radu” si Alexandru Mihai Apostu, absolvent al Colegiului “Codreanu.” Specializarea aleasã a fost Stiinte ale Naturii.

Locuri rãmase libere

Cei 24 de elevi care nu au fost repartizati în prima etapã au de unde sã aleagã. Au rãmas disponibile nu mai putin de 651 de locuri. Surprinzãtor, au rãmas 4 locuri si la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”. Este vorba despre profilul uman, specializarea Stiinte Sociale bilingv – Limba francezã si specializarea Stiinte Sociale bilingv- Limba italianã, cu câte douã locuri libere fiecare. Elevii care nu au fost repartizati în prima etapã pot sta linistiti, au de unde sã aleagã. Au rãmas disponibile la profilele uman si real locuri la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui (uman – 38 locuri, real – 22 locuri), Liceul “Stefan Procopiu” Vaslui (uman – 8 locuri, real – 29 locuri). Mai sunt 552 de locuri disponibile pentru celelalte profile, tehnic, servicii sau protectia mediului.La Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Husi sunt 108 locuri iar la Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” sunt 47 de locuri. La Bârlad la Colegiul Tehnic “A.I. Cuza” sunt 20 de locuri si la Liceul Tehnologic “Petru Rares“ sunt 31. În Negresti, Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” mai are 35 de locuri disponibile iar la Murgeni, Liceul Tehnologic “Ghenutã Coman” are 17 locuri. În mediul rural, la Liceul “Stefan cel Mare” din Codãesti mai sunt 2 locuri, iar la liceele din Zorleni, Fãlciu si Puiesti mai sunt 22, 2, respectiv 21 de locuri.

Admisi cu media 2

Anul acesta, ca si anul trecut, foarte multi absolventi de clasa a VIII-a au ajuns la liceu desi nu au promovat la Evaluarea Nationalã. Astfel, la unele unitãti de învãtãmânt au intrat copii cu medii chiar mai mici de 3. Cea mai micã medie de admitere a fost 2,24 la Liceul Tehnologic din Puiesti.Cu medii rusinoase au fost admisi elevi inclusiv în liceele din mediul urban, mai ales cele tehnologice, unde la majoritatea specializãrilor, mediile de admitere au fost sub 5. (Andreea Atasiei)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.