spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Eurogrupul, întâlnire decisivă pentru Grecia. Germania, sceptică în privința acordului – LIVE TEXT

- Advertisement -

Parlamentul Greciei, întrunit în sesiune extraordinară, a aprobat în noaptea de vineri spre sâmbătă propunerea de acord prezentată creditorilor internaționali de către guvernul premierului Alexis Tsipras, care a înregistrat însă și refuzul mai multor deputați din partidul său, potrivit AFP. Miniștrii de Finanțe din Zona Euro se întâlnesc sâmbătă pentru a discuta propunerile, iar duminică va avea loc o reuniune extraordinară la nivelul șefilor de state și de guverne din UE. Două zile decisive pentru Grecia și pentru UE.

UPDATE: Wolfgang Schaeuble, ministrul de Finanțe al Germaniei, a sosit la reuniunea Eurogroup și a declarat că discuția va fi una „extraordinar de dificilă” și a catalogat propunerile Greciei drept „departe de a fi suficiente”.

„Am văzut un referendum în care o majoritate clară s-a pronunțat împotriva condițiilor (creditorilor). Acum vedem exact opusul. Cu siguranță nu ne putem încrede în promisiuni. Va trebui să vedem un program implementat pas cu pas”, a spus oficialul, care a reiterat poziția Berlinului potrivit căreia Grecia nu poate beneficia de o ștergere a datoriei, în ciuda unor opinii contrare din Zona Euro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/parlamentul-greciei-a-dat-unda-verde-planului-propus-de-tsipras-creditorilor_1743100.html#ixzz3fbGFwR4n
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.