spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Iatã cum si-a împãrtit lucrurile o familie divortatã din Husi

- Advertisement -

BÃTAIE DE JOC Politistii huseni au fost chemati sã intervinã într-un caz mai putin obisnuit: o femeie în vârstã de 33 de ani, proaspãt divortatã, nu a mai avut rãbdare ca instanta sã decidã partajul, asa cã, fãrã sã-si mai anunte fostul sot, a golit locuinta de toate bunurile, lãsând în garsonierã doar un pat vechi si rupt. Culmea este cã aceasta a smuls din perete pânã si caloriferul, pe care l-a luat cu ea. Si poate cã acest lucru nu ar fi fost atât de grav, dacã garsoniera în cauzã, devastatã, cu prizele smulse din pereti, cu un geam spart, cu energia electricã si apa întrerupte din cauza facturilor restante, nu ar apartine, de fapt statului, fiind de tip ANL.

Nu toti „anelistii” înteleg cã locuintele în care stau nu le apartin, iar statutul lor în aceste spatii este, pânã când vor fi achizitionate în nume propriu, de chiriasi. O femeie de 33 de ani, din municipiul Husi, Diana Grãmadã, cu domiciliul într-una din garsonierele de la blocurile ANL, de pe Bulevardul „1 Mai”, vrând sã se rãzbune pe fostul sot, a considerat cã este momentul sã ia, fãrã stirea nimãnui, tot ce gãseste în locuintã. Pânã si caloriferul din perete a fost smuls si luat, nemaivorbind de toate bunurile din locuintã – mobilã si obiecte electrocasnice. Bãrbatul s-a adresat Politiei Husi, reclamând sustragerea bunurilor. „Politistii au fost prompti si au venit sã facã cercetãri la fata locului, îndatã dupã ce am depus reclamatia. A furat totul. Legea mi-a dat mie dreptate, mi-a dat mie si pãrintilor mei, spre îngrijire si crestere, cei doi copii ai nostri, de 7 si 9 ani, iar ea acum a considerat cã e momentul sã fure tot din casã. Mãcar frigiderul si masina de spãlat dacã le lãsa, pentru copii. Eu muncesc în strãinãtate si am trimis mereu bani acasã. Ea nu a plãtit mãcar curentul electric si apa, pe care ni le-au tãiat. Din noiembrie, ea si copiii au stat pe întuneric, pentru cã nu au plãtit utilitãtile, cheltuind banii aiurea”, a spus fostul sot.

„A furat caloriferul de la ANL, ca sã îl vândã”

Într-adevãr, garsoniera aratã jalnic! Cu energia electricã tãiatã, la fel si apa potabilã, cu fire iesite din pereti, prize smulse, o usã lipsã, un geam spart si, la baie, cu anumite obiecte sanitare deteriorate. Trebuie spus cã toate acestea au fost primite de chiriasii ANL în perfectã stare de functionare, noi, la momentul predãrii „la cheie” a locuintei, de cãtre Primãria Husi. „Caloriferul pe care, iatã, l-a smuls din perete, nu cred cã l-a luat sã îl ducã la fier vechi, pentru cã e usor. Dar bãnui cã l-a luat ca sã îl vândã, pentru cã bun, nou si l-a smuls cu totul, ca sã poatã fi montat în altã parte. Ea însã nu constientizeazã cã acest calorifer nu este al nostru, este al statului. Noi suntem aici chiriasi. Acum cã ea a plecat, eu mã voi ocupa sã renovez totul si sã pun la loc, sã fac frumos pentru copii, dar vreau ca Politia sã îsi facã ancheta pânã la capãt”, a spus huseanul Gheorghitã Grãmadã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.