spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Un virus bancar fură datele clienților de bănci din România

- Advertisement -

Un nou val de mesaje ce conțin virusul bancar Dyre vizează clienți ai instituțiilor financiare din mai multe țări, printre care și România.

Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Băncile locale vizate au o cotă de piață cumulată de circa 40%, spun specialiștii Bitdefender.

Utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitați să descarce un fișier malițios de tip arhivă conținând un executabil, care provine de la un consultant fiscal. Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuții purtate anterior și le sugerează clienților să descarce cu prioritate fișierul pentru a finaliza o tranzacție financiară.

Un al doilea mesaj susține că trimite documentația financiară a clientului și îi cere să verifice autenticitatea tranzacțiilor.

Al treilea mesaj informează clientul despre sancțiuni contravenționale impuse companiei pe care o deține, invitându-l să ia la cunoștință lista abaterilor. Fișierul .exe descarcă și activează virusul bancar Dyreza, cunoscut și sub denumirea Dyre.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-virus-bancar-fura-datele-clien-ilor-de-banci-din-romania_1741538.html
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.