spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ziua accidentelor de cãrute

- Advertisement -

CARUTASI NEATENTI Într-o singurã zi, sase persoane au ajuns la spital dupã ce au cãzut din cãrutã. Din pãcate, printre victime se numãrã si un copil de numai patru ani care a fost internat în spital cu diagnosticul “fracturã de femur”. De la începutul acestui an si pânã în prezent, pe drumurile judetului Vaslui au avut loc 36 de accidente de cãrutasi. În urma acestor evenimente rutiere, patru persoane si-au pierdut viata, 12 au fost grav rãnite si 20 au suferit rãni usoare. Din statisticile politiei vasluiene a reiesit si faptul cã abaterile comise de cãrutasi reprezintã prima cauzã în producerea de accidente rutiere în 2015.

Prima zi de caniculã abãtutã asupra judetului Vaslui a debutat cu patru accidente de cãrutã în urma cãrora sase persoane au ajuns pe mâinile medicilor. Primul accident a avut loc în comuna Gârceni si s-a soldat cu vãtãmarea corporalã a unui bãtrân de 76 de ani. Fiul bãrbatului, Neculai Oatu, de 43 de ani, conducea cãruta pe un drum în pantã. Din acest motiv, tatãl bãrbatului, Oatu Teodor, pasager în vehiculul cu tractiune animalã, s-a dezechilibrat si a cãzut. Septuagenarul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, unde a fost diagnosticat cu fracturã de claviculã si i-au fost acordate îngrijirile medicale ce se impun în astfel de cazuri. În aceeasi zi, la Hârsova, comuna Delesti, un alt accident de cãrutã avea loc în urma cãruia un copil de numai patru ani a ajuns pe mâna medicilor. În timp ce Gheorghe B. conducea o cãrutã încãrcatã cu fân, pe un drum în pantã, vehiculul s-a rãsturnat. Pe vârful cãpitei de fân erau cocotati bãrbatul si copilul. În momentul în care cãruta s-a rãsturnat, ambii au fost aruncati si au suferit leziuni. Bãrbatul s-a ales cu excoriatii la nivelul fetei dar copilul a suferit fracturã de femur si a fost transportat la spital. În timp ce, la Hârsova o cãrutã cu fân s-a rãsturnat, în Vutcani a fost un accident asemãnãtor si un bãrbat a suferit vãtãmãri corporale. Politistii veniti la locul accidentului au constatat cã Iorgu A., de 79 de ani, la efectuarea unui viraj la stânga, s-a dezechilibrat si a cãzut din cãrutã. Bãrbatul a fost si el transportat la spital unde a fost diagnosticat cu fracturã omoplat.

Cãrutasii, principalii vinovati în producerea de accidente rutiere în 2015

STATISTICÃ De la începutul anului si pânã în prezent, pe raza judetului Vaslui au avut loc 36 de accidente în care au fost implicate vehicule cu tractiune animalã. Evenimentele rutiere s-au soldat cu patru persoane decedate, 12 rãnite grav si alte 20 au suferit rãni usoare. Din statisticile întocmite de politistii vasluieni a reiesit faptul cã abaterile comise de cãrutasi au reprezentat prima cauzã în producerea de accidente de circulatie în acest an. Cele mai multe dintre ele s-au produs din cauza neatentiei atunci când se deplasau pe drumuri cu denivelãri sau în pantã. O altã cauzã a producerii acestor accidente este legatã de faptul cã nu au reusit sã stãpâneascã animalele înhãmate la cãrutã. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este cazul fetitei de nici doi ani din comuna Codãesti care si-a pierdut viata dupã ce calul s-a speriat si a luat-o la goanã. Fetita a cãzut din cãrutã, dar rochita cu care era îmbrãcatã s-a agãtat de vehicul si copila a fost târâtã mai bine de 700 de metri pânã când sãtenii au reusit sã-l opreascã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.