spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Sechestru pe conturile Lukoil, într-un dosar în care prejudiciul depăşeşte două miliarde de euro

- Advertisement -

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a pus sechestru pe conturile Lukoil, într-un dosar în care prejudiciul depăşeşte două miliarde de euro.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În dosarul penal nr.254/P/2014 în cadrul căruia se efectuează cercetări faţă de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti şi BOGDANOV ANDREY IUREVICI pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de spălare de bani au fost extinse cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii prev. de art.272 alin.1 lit.b din Legea 31/1990 republicată şi de spălare de bani prev. de art.29 alin.1 lit.a din Legea 656/2002.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus măsura preventivă a controlului judiciar faţă de RAŢĂ ANDREI, DĂNULESCU DAN, DUŢU DOREL, EROGOV YURI, VOINSTEV ALEXEY, ultimii doi având cetăţenierusă, toţi angajaţi ai SC PETROTEL LUKOIL SA Ploieşti.

Cercetările au stabilit faptul că, suspecta SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, a rambursat în baza unor contracte, cu titlu de împrumut,acţionarului majoritar LUKOIL EUROPE HOLDINGS BV Olanda suma de 1.511.904.038,94 dolari SUA şi 552.977.284,35 euro cu justificarea restituire creditare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sechestru-pe-conturile-lukoil-intr-un-dosar-in-care-prejudiciul-depaseste-doua-miliarde-de-euro_1741010.html#ixzz3fK5SwXcm
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.