Deşi suntem în sezonul fructelor şi legumelor, preţul acestora la tarabe este uriaş. Multe sunt vândute în piaţă cu un preţ chiar şi de patru ori mai mare decât cel al producătorilor. Explicaţia este că producţia de fructe şi legume româneşti este mult mai mică faţă de anul trecut, ceea ce a făcut ca preţurile s-o ia razna. Aproape 9 lei kilogramul de pepene galben şi 14 lei un kilogram de cireşe.
Dacă un producător vinde un kilogram de pepene cu 2 lei, preţul acestuia în piaţă este este de patru ori mai mare. Şi caisele se vând la preţuri uriaşe: aproape 8 lei kilogramul.
Şi kilogramul de legume a ajuns să fie cât unul de carne. Explicaţia comercianţilor ar fi că producţia de anul acesta este mult mai mică faţă de anul trecut. Însă, de la producător, kilogramul de roşii porneşte de la un leu, în timp ce la tarabă ajunge până la 5 lei.
sursa: realitatea.net