spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Suspectul de la Serbotesti, la detectorul cu minciuni

- Advertisement -

AMNEZIE Costel Panainte, presupusul autor al crimei de la Serbotesti, va fi testat cu detectorul de minciuni. Deocamdatã, acestia nu au reusit sã determine cu exactitate dacã el este cel care l-a ucis, cu patru lovituri de cutit, pe Vasile Burdiman. Singura sperantã a politistilor rãmâne testul cu poligraful si rezultatele testelor ADN de pe cutitul gãsit abandonat si despre care se presupune cã este arma crimei. Împotriva lui Panainte nu s-a luat nicio mãsurã restrictivã, iar politistii sub sceptici cã testul cu detectorul de miniciuni ar putea sã facã luminã în acest caz. Surse judiciare spun cã individul era atât de beat încât nu-si mai aminteste nimic.

Dupã 24 de ore de anchetã, cei care investigheazã crima de la Serbotesti nu pot spune cine este autorul. Principalul suspect, Costel Panainte, neagã cu vehementã faptul cã el ar fi înfipt, de patru ori, cutitul în pieptul victimei sale, Vasile Burdiman. Acesta sustine cã este nevinovat si cã duminicã, în ziua în care a avut loc omorul, era prea beat sã îsi mai aminteascã ceva. Drept urmare, anchetatorii au decis sã-l supunã pe presupusul autor la testul poligraf (detectorul de minciuni – n.r.). În afarã de detectorul de minciuni, cei care instrumenteazã acest caz asteaptã si rezultatul testelor ADN luate de pe cutitul gãsit abandonat. Se presupune cã este arma folositã pentru sãvârsirea faptei si care a fost gãsitã abandonatã de politisti cu ajutorul unui detector de metale. Chiar dacã toate indiciile îl aratã ca autor al crimei pe Costel Panainte, acesta sustine în fata anchetatorilor cã el este nevinovat. A doua zi dupã comiterea faptei politistii erau în fata unui caz cu autor necunoscut chiar dacã Panainte fusese audiat si urma sã fie retinut. În cele din urmã nu s-a luat nicio mãsurã împotriva sa. Au fost audiati zeci de sãteni din localitatea Serbotesti pentru a aduce probe suficiente care sã-l incrimineze pe Costel Panainte. Din discutiile purtate cu sãtenii, anchetatorii au aflat cã, în ziua respectivã, criminalul a bãut la barul din sat. În aceeasi locatie se afla si victima sa. Dupã ce s-a ametit bine, Panainte a arãtat cutitul câtorva persoane din jurul sãu. Ba mai mult, pe altii i-a amenintat si a sãrit la bãtaie. Vasile Burdiman si-a vãzut de paharul lui pânã când, toropit de bãuturã, a plecat spre casã. Criminalul a fost vãzut de cei care erau în barul sãtesc când a plecat dupã victima sa cu cutitul asupra lui. S-a întors dupã o perioadã de timp în bar dar fãrã sã mai aibã cutitul asupra lui.

Povestea crimei

FIRUL CRIMEI Dupã audierea martorilor si cercetãrile efectuate la fata locului a reiesit faptul cã, la Serbotesti s-a ajuns la crimã dupã ce presupusul autor, Costel Panainte, a bãut bine la un bar din sat si si-a amintit cã victima lui a fost martor într-un dosar în care era acuzat cã a furat o sumã de bani de la un vecin. Chiar dacã, pânã la urmã, dosarul nu a mai ajuns în instantã si cei doi au ajuns la o întelegere, Costel Panainte nu a uitat cine a fost la un pas sã-l înfunde si a asteptat momentul sã se rãzbune. Planul si l-a pus în aplicare duminicã dupã ce s-a întâlnit cu victima la un bar din sat. Ambii au consumat bãuturi alcoolice si, dupã ce Vasile Burdiman s-a îmbãtat bine si a rãmas fãrã bani, a plecat spre casã. Nu a mai ajuns, deoarece bãutura l-a doborât si bãrbatul a adormit într-un sant de pe marginea drumului. Criminalul a plecat pe urmele lui si l-a ucis în somn apoi a plecat de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat. Victima a fost gãsitã de un consãtean ce trecea întâmplãtor prin zonã. A fost datã alarma dar medicii sositi la fata locului nu au putut decât sã constate decesul. Pe fir au intrat politistii si, în scurt timp, zona în care a fost gãsitã victima a fost delimitatã pentru cercetãri. Panainte a fost audiat ca prim suspect dar acesta nu recunoaste cã ar fi comis crima.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.