spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Avocata care i-a trimis iubitului din puscãrie telefoane si alcool, trimisã în judecatã

- Advertisement -

AVOCAT PENAL Avocata care a încercat sã introducã în Penitenciar, pentru iubitul sãu, telefoane mobile si alcool a fost trimisã în judecatã. Magistratii Înaltei Curti de Casatie si Justitie au decis trimiterea în judecatã a Alinei Scafaru, pentru complicitate la dare de mitã. Procesul va începe în luna iulie si va fi judecat de instanta Curtii de Apel Iasi. Tânãra avocatã si-a pus libertatea în primejdie, pentru a-i face viata mai usoarã, iubitului ei, detinut în Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi. Acesta i-a cerut avocatei sã dea mitã 1000 de euro unui gardian, pentru a introduce în incinta închisorii mai multe telefoane mobile si alcool.

Magistratii Înaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, ca nefondatã, cererile de exceptie formulate de avocata Alina Sacafaru, trimisã în judecatã pentru complicitate la dare de mitã de cãtre procurorii DNA. Astfel, magistratii au decis trimiterea acesteia în judecatã alãturi de iubitul ei, aflat în Penitenciarul de Maximã sigurantã Iasi si un complice. Procesul va începe în luna iulie si va fi judecat de cãtre instanta Curtii de Apel Iasi.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Iasi au retinut-o pe avocata din cadrul Baroului Vaslui, fiind acuzatã de complicitate la dare de mitã în formã continuatã si complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile, alte mijloace de comunicare si alcool în Penitenciar. Alãturi de avocata Alina Scafaru, au mai fost adusi la audieri si Aurel Craiu, acuzat de complicitate la dare de mitã si introducerea de telefoane mobile în penitenciar si Florin Rotaru, detinut în Penitenciarul Iasi, acuzat de aceleasi fapte.

În ordonanta de retinere a procurilor se aratã faptul cã la data de 23 aprilie Florin Rotaru a promis 1.000 de euro unui agent din Penitenciarul Iasi pentru ca acesta sã introducã în incinta unitãtii 8 telefoane mobile, un încãrcãtor de telefon si o cantitate neprecizatã de alcool ascunse în produse alimentare. Pe 26 aprilie avocata Mihaela-Alina Scafaru, în baza întelegerii dintre concubinul acesteia, Florin Rotaru si Aurel Craiu, a dat suma de 1.000 de euro acestuia din urmã, urmând ca inculpatul sã dea banii mai departe agentului din penitenciar, lucru care s-a si întâmplat.

Avocata Mihaela-Alina Scafaru, avocat în cadrul Baroului Vaslui a fost acuzatã de complicitate la dare de mitã în formã continuatã si complicitate la introducerea de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distantã la distantã, cartele SIM, dispozitive GPS, modem internet, medii de stocare a datelor si alcool în penitenciar. Aurel Craiu a fost acuzat de aceleasi fapte, iar concubinul fetei, Florin Rotariu, detinut în Penitenciarul Iasi, a fost acuzat de dare de mitã si instigare la introducere de obiecte interzise în incinta unui penitenciar.

Scafaru rãmâne în arest preventiv

DUPÃ GRATII Prin apãrãtorii alesi, avocata Scafaru, iubitul acesteia, Florin Rotariu si complicele Aurel Craiu, au cerut instantei Curtii de Apel Iasi înlocuirea mãsurii arestului preventiv. Dupã deliberãri, magistratii au decis cã cererile celor trei inculpati sunt neîntemeiate si au fost respinse. Drept urmare, avocata vasluiancã si ceilalti doi bãrbati rãmân în arest preventiv pentru încã 30 de zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.