spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Procesul violatorilor din Vãleni bate pasul pe loc

- Advertisement -

PE LOC Magistratii Judecãtoriei Vaslui au amânat sedinta de judecatã în cazul violatorilor care au sechestrat si violat o elevã, în timp ce aceasta se întorcea de la scoalã. De data aceasta, sedinta a fost amânatã din vina martorilor citati care nu s-au prezentat la audieri. Dupã ce au scãpat de arest preventiv, prin mila judecãtorilor vasluieni, bestiile din Vãleni au trecut la amenintãri adresate jurnalistilor. I-au amenintat cã vor trece cu masina peste ei, chiar la trecerea de pietoni. Tot dupã trimiterea lor în arest la domiciliu, familiile violatorilor au încercat sã le cumpere libertatea, oferind pãrintilor fetei 200 de milioane de lei vechi sã se împace.

Procesul intentat violatorilor din Vãleni s-a împotmolit. De data aceasta, sedinta a fost amânatã pentru cã martorii citati nu s-au prezentat în fata magistratilor. Drept urmare, presedintele de sedintã a dispus aducerea acestora cu mandate. Aceastã sarcinã va cãdea în sarcina politistilor din comunã sau a jandarmilor, dacã se impune. Reamintim faptul cã o adolescentã în vârstã de 18 ani, din comuna Muntenii de Sus, care se întorcea de la scoalã, a trecut prin adevãrate clipe de groazã dupã ce a fost sechestratã si violatã de sapte indivizi cu vârste cuprinse între 18 si 27 de ani, din comuna Vãleni. Fata, elevã la o unitate scolarã din municipiul Vaslui, a fost acostatã pe drumul între liceul la care învãta si statia de autobuz de doi tineri care s-au oferit sã o conducã acasã cu autoturismul. A acceptat pentru cã îl cunostea pe unul dintre ei, Silviu Ovidiu Burada, de 20 de ani, fost coleg la acelasi liceu, care era însotit de Paul Andrei Burlacu, de 27 ani. Din câte se pare, cei doi petrecuserã împreunã cu mai multi prieteni, la un local din Vaslui, ocazie cu care consumaserã bãuturi alcoolice. În apropierea localitãtii Vãleni, cei doi si-au chemat si alti prieteni, pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani, trei dintre tineri fortînd fata sã întretinã raporturi sexuale împotriva vointei acesteia, aceasta solicitând în repetate rânduri sã fie condusã acasã. Ulterior, cei în cauzã s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localitãtii Moara Domneascã, unde a fost chemat si Ioan Surleac, de 19 ani, din comuna Vãleni. Aici, ceilalti patru tineri au fortat fata de doar 18 ani sã întretinã raporturi sexuale în ciuda rugãmintilor acesteia. Mai mult, când fata a lesinat din cauza ororilor la care a fost supusã, acestia au trezit-o turnându-i rachiu pe fatã. Ulterior, dupã ce si-au potolit poftele, în jurul orelor 23.30, au condus-o pânã aproape de casã, amenintînd-o ca nu cumva sã povesteascã ce a pãtit. „Milosi”, tinerii i-au împrumutat chiar si un telefon mobil pentru ca fata sã-si sune o prietenã la care, de fricã, ar fi vrut sã înopteze. Prietena a anuntat-o cã pãrintii îngrijorati o cautã. Aflând acest lucru, fata a mers acasã, unde le-a povestit pãrintilor ce a pãtit, acestia anuntînd ulterior politia si ambulanta. Fata a fost transportatã, în stare de soc, la Spitalul Judetean Vaslui. Sase din tinerii violatori au fost gãsiti imediat de politisti si, dupã audieri, au fost arestati preventiv, în timp ce, al saptelea, Petricã Bolboceanu, care, de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat, se pregãtea sã plece spre Bucuresti, acolo unde lucreazã ca zilier la o firmã de constructii, a fost adus o zi mai târziu, de politisti.

Violatorii, în rãzboi cu jurnalistii

AMENINTÃRI…De parcã nu ar fi fost de ajuns fapta pentru care sunt acum judecati, cei sapte violatori din Vãleni au început un nou rãzboi cu jurnalistii. La ultimile sedinte acestia au amenintat cã vor trece cu masina, pe trecerea de pietoni, peste cei care au scris despre fapta lor. Lucrul acesta este valabil si în cazul familiilor. Pe holurile Judecãtoriei a avut loc o scenã mai putin obisnuitã. O jurnalistã a fost înjuratã ca la usa cortului de mama unuia dintre violatori. Chiar dacã jandarmul care asigurã paza i-a atras atentia sã înceteze altfel riscã sã fie amendatã, mahalagioaica a fost redusã la tãcere de avocatul care îi reprezintã odrasla. Acesta i-a spus cã, dacã nu înceteazã, va rezilia contractul semnat. Familia fetei este decisã sã meargã pânã în pânzele albe pentru ca cei care i-au batjocorit si umilit copila sã fie trasi la rãspundere. Dar, milostenia judecãtorilor vasluieni s-a arãtat la scurt timp dupã ce violatorii au fost arestati preventiv pentru 30 de zile. Astfel, de Paste, acestia au primit cadou înlocuirea mãsurii arestãrii preventive cu cea a arestului la domiciliu.

„Nu-i iert, sã înfunde puscãria, asta meritã!”

TUPEU…Pãrintii fetei, care locuiesc în comuna Munteni de Sus, sunt decisi sã meargã pânã în pânzele albe pentru ca vinovatii sã plãteascã. Acestia au intrat în panicã atunci când au vãzut cã fata nu vine acasã nici cu ultimul autobuz, cel de la ora 8.30, si când au vãzut cã fata nu rãspunde la telefon. Panicati, pãrintii au început sã sune pe toatã lumea, prietenele fetei, colegi, politie, si s-o caute prin sat, pentru ca, într-un târziu, tatãl sã-si întâlneascã fata pe drum, dupã ce aceasta fusese lãsatã de violatori în apropierea casei. „Fata mea era fatã cuminte, în clasa a XI-a nu a avut nici o absentã la liceu, învãta bine, era fatã cuminte, nu umbla cu bãieti. Când am gãsit-o, tremura toatã, nu putea merge, o durea si capul, si burta, tot corpul, era speriatã, abia putea vorbi. Ne-a povestit cu greu ce s-a întâmplat, am sunat la politie si ambulantã, care au venit foarte repede, si am dus fata la spital”, povestea mama fetei. Aceasta, functionar public în municipiul Vaslui, care mai are o fatã în vârstã de 11 ani si este însãrcinatã cu al treilea copil povestea cã face naveta între oras si casã de mai bine de 20 ani, fãrã sã-si închipuie cã se poate întâmpla asa ceva. Tatãl, dupã aflarea cumplitei vesti, a fost pur si simplu distrus, si nu concepe nici o cale de împãcare cu animalele care i-au distrus fata, cu toate cã a fost deja contactat de pãrintii unora dintre violatori: „Au venit la mine la poartã pãrintii bãietilor, sã-si cearã scuze, ca sã se împace, sã nu facã puscãrie. Unul dintre cei care au fost la mine la poartã mi-a oferit 200 milioane, numai sã nu facem plângere, au mai fost si altii, care m-au rugat sã le iert copiii! Nu este cale de întelegere, pentru ce au fãcut fetei mele, nu este pedeapsã destul de mare! Dacã mi se face milã de ei, lumea va crede cã fata mea este cea vinovatã, lucru care nu este adevãrat, fata mea este cuminte, bunã la învãtãturã, numai cã a avut de-a face cu niste animale care nu au avut milã, asa cum nu voi avea nici eu milã pentru ei! Nu-i iert, sã înfunde puscãria, asta meritã!”. Dupã trauma suferitã, fata dar si pãrintii au avut nevoie de consiliere, un prim pas fiind fãcut chiar de preotul din sat care, aflând de eveniment, a venit sã aline durerea pãrintilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.