spot_img
15.8 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

A doua scoalã din Bârlad care a obtinut Certificatul de “Scoalã Europeanã”

- Advertisement -

SUNTEM BUNI Rata de succes este de aproape 100% pentru judetul Vaslui în Competitia nationalã pentru obtinerea certificatului “Scoalã Europeanã” întrucât din trei scoli aplicante, douã s-au calificat pe locurile I si II. Scoala de pe locul I, cu 187 de puncte, este Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” din Bârlad, iar cea de pe locul II, cu 185 de puncte, este tot din Bârlad: Scoala Gimnazialã “Manolache Costache Epureanu”. A treia scoalã din judetul Vaslui care s-a înscris a fost Scoala Gimnazialã din Ivesti, dar aceasta nu a reusit obtinerea acestui prestigios certificat. Festivitatea de premiere are loc marti, 16 iunie, la ora 13.00, la Palatul Parlamentului. La eveniment va participa prim-ministrul Victor Ponta, ministrul Educatiei, Sorin Mihai Câmpeanu, doamna ambasador Angela Filote, Gabriela Plãcintã, inspector general al ISJ Vaslui.

La Competitia pentru obtinerea certificatului de “Scoalã Europeanã” din acest an au fost înscrise 115 scoli gimnaziale din România. Din judetul Vaslui au participat trei scoli: douã din Bârlad (Scoala “George Tutoveanu” si Scoala “Manolache Costache Epureanu”) precum si scoala din comuna Ivesti. Ieri v-am prezentat faptul cã dintre cele 115 scoli alese sã participe la competitie, Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” din Bârlad s-a clasificat pe locul I, cu 187 de puncte. Dar nici Scoala Gimnazialã “Manolache Costache Epureanu” din Bârlad nu s-a lãsat mai prejos, obtinând locul II, cu 185 de puncte. “Noi am participat la aceastã competitie pentru prima datã si suntem bucurosi cã ne-am situat pe locul doi, pentru cã sincer, chiar meritam. Am derulat douã proiecte, cu finantare europeanã, având alãturi parteneri din tãrile europene: Italia, Polonia, Grecia, Turcia, România, Finlanda. Un proiect a câstigat chiar locul III la concursul national <<Made in Europe>> si anume <<Cartea – cel mai bun prieten>> si care a avut ca rezultat final un site foarte bine primit de comisia care a analizat documentatia depusã. Am mai avut proiectul <<Miscarea si apa – echilibrul vietii sãnãtoase>>. Toate aceste rezultate, alãturi de toate rezultatele scolare din ultimii doi ani jumãtate, au contribuit ca noi sã ne calificãm pe locul II si sã primim mult râvnitul Certificat de Scoalã Europeanã”, a precizat Viorel Oasenegre, directorul Scolii “Manolache Costache Epureanu” din Bârlad. Cert este cã Bârladul a reprezentat cu brio judetul în acest concurs national si a surclasat institutii scolare prestigioase din celelalte judete ale tãrii.

Despre competitia “Scoala Europeanã”

Competitia pentru obtinerea certificatului „Scoalã Europeanã” se aflã la cea de-a XII-a editie si se bucurã de recunoastere din partea institutiilor europene. Este un bun exemplu de sustinere si valorizare a parteneriatelor scolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale. Competitia se adreseazã tuturor unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar care au fost si sunt implicate în programele europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale. Ea constã în evaluarea calitãtii si coerentei managementului scolii, reflectat în documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitãtile derulate în cadrul proiectelor europene, l-au avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii. Activitãtile/proiectele/programele care se iau în considerare pentru aceastã competitie sunt cele derulate de scoli prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European si alte altor institutii europene (Programul de Învãtare pe Tot Parcursul Vietii, Erasmus, eTwinning, Euroscola, Juvenes Translatores, Europa-casa noastrã, Lider European etc.), cele derulate de scoli în parteneriat cu ambasade, universitãti si scoli din Uniunea Europeanã, companii europene, asociatii profesionale europene, ONG-uri cu scop educational/de formare profesionalã care activeazã la nivel european etc., precum si cele finantate din fonduri structurale, în care scoala este aplicant sau partener.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.