spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Victima “brutei de la Poienesti” a iesit din comã

- Advertisement -

LA UN PAS DE MOARTE Bãtutã cu bestialitate de cel care îi era sot, Mariana Cernãuti a iesit din comã. Starea femeii este în continuare una precarã, dar medicii sperã cã îsi va reveni. Cu ochii umflati si plini de vânãtãi, a stat de vorbã cu jurnalistii si a povestit momentele de cosmar trãite, când a încasat bãtaia sorã cu moartea. Femeia îsi aminteste cum strigau copiii la ea sã rãmânã constientã în urma loviturilor primite. Bãrbatul nu s-a lãsat si a lovit-o pânã si-a pierdut cunostinta. Victima nu a fost la prima bãtaie încasatã de la sotul sãu. Dacã prima datã l-a iertat, de data aceasta, femeia spune cã nu va mai avea îndurare pentru cel care efectiv a strivit-o cu genunchii. Alin Cãtãlin Nistor, sotul bãtãus, si-a justificat fapta punând-o pe seama bãuturii si a geloziei.

Bãtaia primitã de Mariana Cernãuti a adus-o la un pas de moarte. Starea de sãnãtate a femeii este, în continuare, extrem de gravã. Dupã ce a fost preluatã de echipajul SMURD, starea ei s-a agravat, a intrat în comã, ceea ce i-a determinat pe medici sã decidã transportul la un spital din Iasi. Pacienta, în vârstã de 32 de ani, a fost gãsitã de echipaj cu multiple fracturi la nivelul capului, urmare a loviturilor primite. Medicii de pe ambulantã au intubat-o, au stabilizat-o si apoi au transportat-o direct la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Mariana a iesit din comã, însã seara a intrat din nou. Acest lucru i-a determinat pe medici sã fie extrem de rezervati privitor la sansele femeii de a-si reveni complet.

Mãrturia cutremurãtoare a femeii bãtute

Din gelozie si cu mult alcool consumat, bãrbatul si-a luat nevasta de pãr si a lovit-o, cu genunchiul, de mai multe ori, în cap. I s-a pãrut cã viitorul cumãtru îi face ochi dulci si cã Mariana i-ar rãspunde la avansuri. “Nici nu mai stiu cum s-a întâmplat. M-a lovit dintr-o datã. Tin minte cã strigau copiii la mine sã nu lesin. Mi-a mai dat una si am cãzut definitiv jos. Sãmbãtã voiam sã botezãm un copil si am mers sã vorbim cu oamenii sã facem petrecerea la Cãtãlin acasã. Acolo este mai mult spatiu. Dintr-o datã, fãrã motiv, m-a lovit. Este a doua oarã când se întâmplã. Prima datã i-am spus cã-l iert dar a doua oarã nu se mai întâmplã”, a declarat Mariana Cernãuti.

Dupã bãtaia aplicatã, Nistor Alin Cãtãlin a fugit acasã la sotie sã-si ia masina parcatã în curtea casei. Cu 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat si cu creierii înfierbântati de gelozie, bãrbatul nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare la volan si a provocat un accident rutier. Acesta s-a izbit violent de un stâlp. În timp ce fugea de la locul faptei, vestea bãtãii aplicate sotiei s-a rãspândit si în sat. Câtiva localnici au pus mâna pe bâte si au plecat pe urmele bãtãusului. L-au gãsit repede, acolo unde a provocat accidentul, cu un picior rupt. A scãpat din mâinile localnicilor, dupã ce la locul accidentului au ajuns, în timp util, politistii. Bãtãusul a ajuns la Spitalul de Urgentã Vaslui cu fracturã la picior. Bãrbatul sustine cã aburii alcoolului i-au întunecat mintile si recunoaste senin, cã din gelozie si-a lovit sotia. Acum asteaptã decizia oamenilor legii si este gata sã plãteascã pentru fapta sa. Politistii au stabilit cã bãrbatul nu avea permis de conducere si urcase si bãut la volan.

Martorii povestesc scene de groazã

INIMAGINABIL Cruzimea de care a dat dovadã Alin Nistor este greu de imaginat. În schimb, brutalitatea cu care si-a lovit sotia reiese din declaratiile celor care au asistat la întreaga scenã. “Numai în filme am vãzut asa ceva. Avea fata intratã înãuntru, cu tot cu ochi. A prins-o de cap si a lovit-o de genunchi. Mama ei spune cã are lovituri la cap dar eu cred cã a lovit-o cu cheile de la masinã. I-a dat 20 de genunchi în cap. Amândoi erau bãuti. El gelos, a luat-o la lovit. Pânã m-am bãgat eu de am scos-o, era târziu. I-a dat cu picioarele în cap. Arãta rãu la fatã. Am intervenit si l-am tras, cã o omora pe loc. M-a ajutat si ginerele si l-am si lovit de mã doare mâna. Nu m-am gândit cã poate face asa ceva. Nici într-un animal nu dai asa cum lovea în ea”, povesteste Vasile Fandarac. Sotia acestuia, Mariana Fandarac, întãreste si ea, cele spuse de cãtre martor “O tinea de pãr cu mâinile si cu genunchiul o lovea în fatã. M-am dus si l-am împins si când am vãzut-o în ce hal arãta mi s-a fãcut rãu. M-am dat la o parte pentru cã a amenintat cã mã loveste si pe mine. Mi-a fost teamã”.

Dragoste cu nãbãdãi între Mariana si Alin

Trebuie spus cã, pânã la vârsta de 34 de ani, pasiunea cea mai mare a lui Nistor Alin Cãtãlin a fost sã-si batã sotiile. Asa si-a câstigat renumele de “bruta Poienestiului” în sat. Spre ghinionul lui, dar spre norocul femeilor care au crezut cã si-au gãsit fericirea alãturi de el, ambele cãsnicii s-au terminat cu fuga consoartelor de acasã. În urma celor douã cãsãtorii au rezultat patru copii care, asa cum era de asteptat, au fost dati în plasament. În ciuda comportamentului sãu extrem de violent, bãtãusul din Poienesti a dus o viatã foarte bunã în ultimele luni. Alimentat constant cu bani de cãtre mamã, care munceste în Italia, Nistor a reusit sã-si cumpere o masinã si sã-si punã din nou pirostriile. Noua aleasã a inimii – Cernãuti Mariana, o tânãrã de 32 de ani din sat. S-au luat în urmã cu douã luni. Pânã sã-l cunoascã pe Nistor, Mariana a mai fost si ea mãritatã de douã ori. Se poate spune cã nici de ea nu prea s-a tinut norocul. Ultimul sot pe care l-a avut înaintea lui Nistor si-a pus streangul de gât în Italia, lãsând-o pe femeie singurã cu doi copii, de 10 si de 14 ani. Lovitã crunt de soartã, a crezut cã Nistor va fi printul care îi va salva viata. Timp de douã luni cei doi au trãit ca o familie normalã, cu bucurii dar si cu certuri. Principala cauzã a neîntelegerilor a fost masina. Desi era proprietatea lui, Nistor nu avea permis. Avea în schimb Mariana, iar desele plecãri ale acesteia de acasã i-au alimentat bãtãusului crizele de gelozie. Acestea au atins punctul culminant zilele trecute când femeia a primit o bãtaie sorã cu moartea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.