spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Fetitã zdrobitã de o cãrutã chiar de ziua ei (foto, video)

- Advertisement -

Dramã fãrã margini la Rediu Galian

CUTREMURÃTOR…Sfârsit cumplit pentru o fetitã din Rediu Galian, comuna Codãesti. Micuta a suferit un accident groaznic care i-a curmat zilele, cu o sãptãmânã înainte de a împlini doi ani. Amalia a fost luatã cu cãruta, de un unchi, în vârstã de 16 ani. Calul a luat-o la galop, iar bãiatul a sãrit din atelaj cu fetita în brate. Rochita s-a agãtat de roatã iar micuta a fost târâtã mai bine de 500 de metri. La aflarea vestii, mama fetitei a intrat în soc. Politistii au avut nevoie de ore bune pentru a reusi sã stea de vorbã cu aceasta. Dupã ce si-a mai revenit, femeia a adus acuzatii grave la adresa medicului de familie, care nu se afla la Centrul de permanentã Codãesti când au ajuns cu micuta. Îndureratã, mama sustine cã fetita ar fi fost în viatã dacã medicul ar fi fost la centru. Doctorul Adrian Grom se apãrã si spune cã nu ar mai fi putut face nimic pentru a-i salva viata micutei dar îsi reproseazã faptul cã, în timpul programului, a plecat cu masina la service si reparatia a durat mai mult decât a anticipat.

Tragedie de proportii într-o familie din Rediu Galian, comuna Codãesti, dupã ce fetita familiei, Amalia, a avut parte de un sfârsit groaznic. Peste câteva zile copila ar fi împlinit doi ani. Din pãcate, ieri dupã-amiazã, fetita a fost luatã cu cãruta de un unchi, un tânãr de 16 ani, pentru a fi plimbatã, pânã la casa bunicilor. Pe traseu ceva s-a întâmplat, pentru cã animalul înhãmat la atelaj s-a speriat si a luat-o la galop. În încercarea de a stãpâni situatia, bãiatul a vrut sã struneascã calul, dar nu a reusit. Atunci si-a luat nepotica în brate si a sãrit din cãrutã. Numai cã, în momentul saltului, rochita fetitei s-a agãtat de una din roti si astfel a fost târâtã mai bine de 500 de metri pânã când un martor la incident a reusit sã opreascã animalul din goana lui. “Un nepot, Andrei, voia sã dea cu o prãsitoare si a luat nepotica sã o aducã, cu cãruta, la noi, putin mai la deal de unde locuieste nora mea. Ea rãmãsese acasã sã aibã grijã de celãlalt copil. Mai are un bãietel de 8 luni si nu îl poate lãsa singur. Calul s-a lovit de ceva la picioare, s-a speriat si nu l-a mai putut tine. A luat-o la fugã si bãiatul a încercat sã salveze fetita dar, rochita s-a agãtat si nu a mai putut face nimic. Reusise sã sarã din cãrutã si a strigat cât a putut de tare, la oameni, sã opreascã atelajul. Din pãcate, pentru nepoatã, a fost prea târziu. Am gãsit-o lovitã si plinã de sânge. Nu stiu de ce a trebuit sã se întâmple asa. A fost prima datã când fetita a fost luatã de nepot cu cãruta. Cel mai mult o iubeam pe fetita asta. Era desteaptã si agerã si acum o asteptãm sã ajungã acasã si ne pregãtim de înmormântare”, a povestit Ioan Ciobanu, bunicul Amaliei. Pe mama copilei, Dumitrita Ciobanu, am gãsit-o rãvãsitã de durere si cu ochii în lacrimi. Micuta zãcea pe un pat în Centrul de Permanentã Codãesti cu medicul de serviciu, Adrian Grom, la cãpãtâiul ei. Sub imperiul socului, mama nu avea curaj sã-si priveascã fetita decedatã si acoperitã cu un cearsaf alb. Îsi tinea capul în palme si spunea cã fetita ei ar fi avut, poate, o sansã, sã trãiascã dacã doctorul ar fi fost la locul de muncã. Acesta plecase sã-si repare masina si, din câte spune chiar el, a durat mai mult decât se astepta. “Ce fel de medic este dacã nu îl gãsesti acolo unde trebuie? Am venit cu fetita în brate aici când încã mai trãia. Copilul meu încã mai respira dar nu i-a fãcut decât sã îi steargã rãnile cu spirt”, îsi plânge neputinta Dumitrita Ciobanu. Tatãl fetitei a primit cumplita veste, în Italia, acolo unde munceste. La sosirea masinii de la Medicinã Legalã a urmat un alt episod dramatic greu de descris în cuvinte. Corpul neînsufletit al copilei a fost preluat pentru necropsie, iar mama si unchiul s-au despãrtit cu greu si în lacrimi de cea care, în urmã cu câteva ore, se juca în curtea casei.

Medicul Adrian Grom îsi reproseazã faptul cã a lipsit

ACUZATII…Rãpusã de durere, Dumitrita Ciobanu, mama fetitei decedatã în conditii groaznice, si-a vãrsat amarul pe medicul Adrian Grom, cel care era de serviciu la Centrul de Permanentã Codãesti. L-a acuzat cã nu a fost gãsit la serviciu si, dacã ar fi fost, poate cã fetita ar fi avut o sansã. “Dacã era medicul, poate se mai putea face ceva. Când a ajuns copilul aici încã mai respira dar, la câteva minute s-a stins”, spune mama copilei. Doctorul Grom recunoaste cã a lipsit de la locul de muncã si a mers cu masina în service. “A durat mai mult decât mã asteptam. Dar centrele de permanentã nu sunt fãcute pentru astfel de cazuri. Îmi reprosez faptul cã am lipsit când s-a întâmplat accidentul. Nu am ajuns la timp si nu am mai gãsit copilul în viatã”, a declarat medicul Adrian Grom. Din pãcate nu se mai putea face mare lucru pentru fetita de nici doi ani. La 20 de minute de la producerea accidentului, la fata locului a ajuns o ambulantã venitã de la Vaslui dar si un elicopter SMURD. Medicii nu au putut decât sã declare decesul. Acum politistii vasluieni fac cercetãri pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul. În acest caz a fost deschis dosar de cercetare penalã pentru ucidere din culpã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.