SOLUTII Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) din cadrul Primãriei Bârlad a preluat gestionarea celor douã investitii fãcute cu bani împrumutati de CLM Bârlad, Cinematograful Victoria si Centrul de Revitalizare si Loisir (fosta Baie Comunalã). Vasile Ciochinã, directorul DAPPC, a gãsit solutii pentru ca cele douã investitii sã fie deschise publicului larg, solicitând CLM Bârlad aprobarea pentru înfiintarea a douã servicii si anume “Serviciul Centru Multimedia” si “Serviciul Centrul de Revitalizare si Loisir”. Pentru fiecare din aceste servicii noi, vor fi înfiintate locuri de muncã: opt la Cinematograful Victoria si zece la Centrul de Revitalizare. Consilierii bârlãdeni au aprobat înfiintarea acestor servicii în ultima sedintã ordinarã, pe 28 mai, iar deocamdatã cele douã vor functiona cu minimum de personal. Certitudinea este cã bârlãdenii vor putea sã meargã la Cinematograful “Victoria” la jumãtatea lunii iulie, iar la recuperare, la Centrul de Revitalizare si Loisir, la sfârsitul aceleasi luni.
La ultima sedintã a CLM Bârlad, pentru bârlãdeni s-a votat un lucru foarte bun. Desi blamate de majoritatea bârlãdenilor, cele douã mari investitii pentru care municipalitatea s-a îndatorat pe 25 de ani, Cinematograful Victoria si Centrul de Revitalizare si Loisir, vor începe sã functioneze. Si asta de la jumãtatea lunii iulie. Pentru cei multi care tot întreabã când se deschide Cinematograful “Victoria”, putem spune acum cu certitudine: pe 15 iulie, cel mai târziu. Iar Centrul de Revitalizare si Loisir, pânã la sfârsitul lunii iulie. DAPPC Bârlad, care are în administrare aceste douã investitii, a înfiintat douã servicii speciale: Serviciul “Centrul Multimedia si Spatiu Expozitional amenajat în Cinematograful Victoria” – care va fi condus de un sef de serviciu, iar în componentã va avea opt angajati (seful de serviciu, un administrator, trei casieri si trei personal de serviciu) si Serviciul “Centrul de Revitalizare si Loisir”, condus tot la fel de un sef de serviciu si care va avea 12 angajati. “Deocamdatã pornim cu o schemã minimã de angajati. Ce s-a aprobat în CLM este schema maximã, dar nu cred cã vom avea nevoie sã angajãm din prima tot personalul din schemã. La Cinematograf este posibil sã luãm noi si barul, ca sã nu mai avem alti oameni bãgati acolo. Acum sunt în discutii cu firma City Plex Constanta. Suntem la început si apelãm la un intermediar existent pe piatã, ca sã aducem filmele cele mai noi. Preconizez cã între 1-16 iulie vom da drumul la Cinematograf si vom vedea filme 2D si 3D. În sala de conferinte vom da filme documentare pentru elevi”, a precizat Vasile Ciochinã, directorul DAPPC Bârlad.
Surprizã plãcutã: Centrul de Revigorare va încheia contract cu CJAS Vaslui!
La Centrul de Revigorare si Loisir vor fi angajati trei asistenti medicali, care vor merge la specializare la Târgu Mures, de unde au fost achizitionate aparatele performante pentru acest centru unde se vor face recuperãri cu magneto-terapie, electroterapie, sonoterapie, laserterapie, galvanoterapie, împachetãri cu nãmol. Trebuie sã învete pentru cã vor lucra cu oameni. Aparatele sunt de generatie nouã si trebuie sã lucreze initial sub supravegherea celor de la Procardia Târgu Mures. Avem aparate de ultimã generatie si foarte performante. Pânã la sfârsitul lunii iulie, eu sper sã dãm drumul si la acest serviciu pentru bârlãdeni. Ca o surprizã pentru cei care vor veni sã facã fizioterapie aici, din toamnã vom semna contract cu CJAS Vaslui, astfel ca sã poatã veni lumea cu trimitere de la medicul specialist si sã nu plãteascã nimic”, a precizat Vasile Ciochinã.
Investitiile nu îngreuneazã bugetul local!
Pentru cã toatã presa localã si unii bârlãdeni sunt îngrijorati cã toate aceste angajãri si investitii vor îngreuna bugetul local, directorul Ciochinã a fãcut urmãtoarea precizare. “Pentru aceste investitii, bugetul local nu are nici o treabã. Serviciile acestea sunt la DAPPC, iar noi ne autofinantãm, nu avem bani de la bugetul local. Toatã lumea se leagã de acest lucru, dar sã fie clar odatã pentru totdeauna: nici rata la împrumut si nici salariile angajatilor nu sunt plãtite de la bugetul local ci din banii de la Piatã, de la Parcãri, de la Cimitire. Noi avem buget propriu, fãrã nici o legãturã cu cel local. Anul trecut am avut un excedent bugetar de 11 miliarde de lei vechi. Plãtim si ratele, plãtim si salariile, ne rãmân si bani pentru investitii”, a cocluzionat directorul Vasile Ciochinã.