spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Temutii hoti din Bârlad cumpãrau cu banii furati: aur, tablouri si ceasuri (video)

- Advertisement -

Sindromul Vâlcov loveste Bârladul

DOVEZI…Iatã cu ce infractori, cu cazier, s-au asociat cei doi politisti corupti, Bejinaru si Lupu

RECHIZITORIU… Apar noi dovezi si informatii despre reteaua de infractori care au sustras cu carduri clonate peste 42 de milioane de dolari din bãnci ale SUA si Oman, iar faptul cã politistii era protectorii acestei bande nu este întâmplãtor. Primele semne cã, între oamenii legii si rãufãcãtorii arestati pe 27 aprilie exista o legãturã, apar încã din 2013, acestia fiind filati timp de doi ani, pentru obtinerea de dovezi. Procurorii DIICOT au destructurat aceastã bandã, iar dintre cei 13 membri ai bandei arestati, nu mai putin de nouã sunt din Bârlad, inclusiv cei doi capi ai retelei, Gabriel Serban si Marius Ioan Cordas, zis “Bebe”. Despre acesta din urmã existã informatii cã a mai fost arestat împreunã cu fratele sãu, Alin Cordas, pentru fapte asemãnãtoare, în 2011 la Galati, iar judecãtorii gãlãteni, în ciuda dovezilor puse la dispozitie de procurorii DIICOT (71 de carduri clonate) i-au condamnat cu suspendare, nefiind considerati pericol public! Marius Cordas, cel cu care s-a asociat sotia comisarului sef Cãtãlin Bejinariu, si-a schimbat numele de familie în 2011, imediat dupã ce a fost condamnat, din Crãsuleac, în Cordas. Asadar, Marius Crãsuleac, acum Cordas, un infractor sadea, este bun amic cu politistii din Bârlad, pe care i-a cooptat în retea ca protectori! Procurorii DIICOT precizeazã cã cei 13 arestati sunt în continuare cercetati pentru a spune exact cine mai face parte din banda care cuprinde peste 50 de persoane. Din rechizitoriu reiese cã si infractorii bârlãdeni aveau aceleiasi gusturi ca si ministrul infractor, Marius Vâlcov. Din banii furati cumpãrau lingouri de aur si tablouri. În locuintele lor, la perchetizii s-au gãsit sume mici de ordinul zecilor de mii de euro, comparativ cu dimensiunile tunurilor date.

Bârladul a devenit din cel mai sãrac oras al tãrii (vã amintiti cã fostul primar, Titi Constantinescu, acum si el infractor, spunea cã avem cel mai mic PIB pe cap de locuitor din România), un centru al unei retele de mafioti cu care s-au înhãitat doi politisti din IPJ Vaslui. Si nu spunem asta pentru cã asa am visat, ci pentru cã în urma actiunii DIICOT din 26 aprilie, relatatã de noi pe larg, a iesit la ivealã un lucru tulburãtor: dintre cei 13 membri ai retelei arestati, nouã sunt din Bârlad. Iatã cine sunt acestia: Gabriel Serban, Marius Ioan Cordas, Patriche Bogdan Ioan, Ciocoiu Stefan Eduard, Codrianu Rãzvan Vasile, Mãcineanu Doru Ionut, Rotaru Marius Octavian, Bogdan Ghiceanu. Toti au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, pentru sãvârsirea infractiunilor de grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic în formã continuatã, detinerea de instrumente în vederea falsificãrii de valori, efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos în formã continuatã. Sunt infractiuni grave, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de cinci ani ori mai mare. Tupeul cu care actionau capii retelei, Gabriel Serban si Marius Cordas (fost Crãsuleac), se baza pe faptul cã cei doi au ajuns în anturajul unor politisti bârlãdeni extrem de usor de corupt. Si nu oricare politisti, ci un agent de la BCCOO (Combaterea Crimei Organizate – deci de la DIICOT), Mihãitã Lupu, cu care Gabriel Serban s-a fãcut cumãtru, locuind pe aceeasi scarã, si un comisar sef, Cãtãlin Belinaru Manoilã, seful Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Bârlad. În urma dezvãluirilor fãcute de DIICOT si apãrute în mass-media, Mihãitã Lupu (care are calitatea de inculpat în megadosarul privind fraudele electronice de proportii) a demisionat, comisarul sef Bejinaru a intrat brusc în concediu de odihnã, ca si seful IPJ Vaslui, comisarul sef Mihai Carp, care cel mai probabil va trebui sã dea explicatii cum a fost posibil asa ceva.

Dezvãluiri uluitoare din referatul DIICOT privind solicitarea arestãrii bandei

În acest referat, pe care procurorii DIICOT l-au prezentat pentru a-si motiva solicitarea prind arestarea preventivã a retelei, se fac multe referiri la felul cum actiona banda respectivã, cu sediul la Bârlad. Vã reamintim cã anchetatorii au ajuns la concluzia cã, în perioada februarie – decembrie 2013, grupul infractional organizat, format din peste 50 de persoane, cetãteni români si strãini, a efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operatiuni), în 24 de state, respectiv SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicanã, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare de peste 15 milioane de dolari. Grupul infractional a actionat în acelasi mod la data de 2 decembrie 2013, în România, reusind sã efectueze 4.200 de retrageri frauduloase, în valoare de 5.000.000 de USD, de la ATM-uri ale unor institutii bancare din 15 orase. Totodatã, la data de 20 februarie 2013, a fost retrasã din Japonia de cãtre aceiasi membri ai grupãrii suma de 9.000.000 USD”, conform anchetatorilor. “De asemenea, Banca Muscat din Oman a comunicat ca în ziua de 20.02.2013 au fost fraudate mai multe carduri emise de bancã, fiind retrasã suma de peste 38.000.000 USD, din aproximativ 25 de tari, inclusiv România. Au fost analizate fotografiile suspectilor înaintate de cãtre autoritãtile judiciare din Japonia si au fost identificare urmãtoarele persoane: Serban Gabriel, Sticlan Mãdãlina Gabriela, Rotaru Marian Octavian, Turlacu Florin Robert, Mãcineanu Doru Ionut. Persoanele implicate în activitatea infractionalã desfãsuratã în Japonia în data de 20.02.2013, care sunt totodatã cercetate si în prezentul dosar pentru activitãti infractionale având acelasi mod de operare, desfãsurate pe teritoriul României în data de 02.12.2013, sunt urmãtoarele: Serban Gabriel, Cordas Marius Ioan, Sticlan Mãdãlina Gabriela, Rotaru Marian Octavian, Turlacu Florin Robert, Mãcineanu Doru Ionut, Codrianu Rãzvan Vasile.”, se precizeazã în referatul DIICOT mentionat.

Cum operau bârlãdenii din retea

“Membrii grupului infractional organizat, detinând mai multe numere de carduri emise de cãtre bãnci din strãinãtate, au efectuat mai multe tranzactii frauduloase, constând în retrageri de numerar pe teritoriul României. Liderul grupãrii analizate, numitul Serban Gabriel, a multiplicat cardurile contrafãcute si le-a înmânat cãtre mai multe persoane din grupare pentru a retrage numerar, atât din Bucuresti, cât si din alte localitãti din tarã. Anterior zilei de 02.12.2013, membrii grupãrii coordonati de cãtre numitul Serban Gabriel, s-au deplasat în Italia în scopul efectuãrii unor retrageri frauduloase de numerar. Astfel, au plecat din România spre Italia numita Sticlan Mãdãlina Gabriela, concubina numitului Serban Gabriel, cu autoturismul personal în care a mai urcat fratele acesteia, Sticlean Ionut Adrian. În Ungaria, pe autostrada spre Italia, s-au întâlnit cu Serban Gabriel, care conducea autoturismul cu numãrul (…) în care se mai aflau Lupu Mihaitã si Chiriac Cristian. În apropiere de iesirea din Ungaria, la o benzinãrie s-au mai întâlnit cu numitul Ghiceanu Bogdan Ionut, care conducea un autoturism având un numãr de înmatriculare neidentificat pânã în prezent si în care se mai aflau Turcanu Andrei si Ioanitescu Paul Mihai. Au fost în Slovenia si în Italia la Milano, unde în aceastã perioadã, respectiv pe data de 30.11.2013, au fost identificate operatiuni frauduloase efectuate cu carduri bancare. Din datele si informatiile obtinute, a rezultat faptul cã numitul Serban Gabriel este cel care a initiat si coordonat activitatea infractionalã, apelând la toate persoanele de încredere din cercul sãu relational, pretabile în a sãvârsi astfel de infractiuni. Astfel, au instruit persoanele apropiate lor privind racolarea unor alte persoane care sã participe în data de 02.12.2013 la retragerile de numerar de la ATM-uri, fiindu-le furnizate carduri clonate, coduri PIN aferente, telefoane mobile si cartele SIM (ce au fost utilizate exclusiv pentru comunicãri de tip SMS), precum si elemente de vestimentatie care sã fie utilizate pentru a nu fi indentificati în imagini (ochelari, fulare, cãciuli, sepci, etc.)”, spun în continuare procurorii DIICOT.

Banii furati, spãlati la greu sub coordonarea capilor din Bârlad si a politistilor!

O parte dintre sumele de bani au fost investite în achizitionarea de imobile de lux în centre rezidentiale din Bucuresti, Constanta si Bârlad, pentru care au achitat sume mari de bani. “Pentru a nu fi înregistrati în evidentele financiare cu aceste bunuri, autorii au înscris imobilele achizitionate, pe numele unor persoane din anturajul lor însã si-au comunicat datele lor de contact, telefon, adresa de email. În urma verificãrilor efectuate a rezultat cã Serban Gabriel a achizitionat, direct si prin interpusi, un numãr de cinci apartamente în cadrul unui complex imobiliar de lux în Bucuresti, iar în Bacãu, a rezultat cã numitul Serban Gabriel detine un service auto pe care l-a dotat si utilat cu echipamente de ultimã generatie, toate importate din strãinãtate, fiind foarte cãutat si apreciat de clienti încã de la deschidere. Banii proveniti din infractiuni, sunt investiti de cãtre Cordas Marius Ioan în imobile si terenuri cumpãrate pe numele altor persoane. În municipiul Bârlad, jud. Vaslui, acesta detine proprietãti prin intermediul interpusilor. Serban Gabriel este unul dintre liderii grupului infractional organizat. Alãturi de inculpatul Cordas Marius Ioan a coordonat activitãtile de retrageri frauduloase de numerar de pe teritoriul Japoniei, racolând persoanele de încredere cãrora le-a distribuit clonele cardurilor ale cãror date fuseserã sustrase prin accesarea ilegalã a sistemelor de securitate ale bãncii din Muscat, Oman. Prin accesarea ilegalã a ATM-urilor si retragerile frauduloase de numerar a creat alãturi de ceilalti membrii ai grupului infractional un prejudiciu de aproximativ 9.000.000 USD, numai pe teritoriul Japoniei. De regulã, astfel cum rezultã din probatoriul administrat pânã în prezent si din rãspunsul Autoritãtilor Judiciare Japoneze, Cordas Marius Ioan este cel care stabileste detaliile premergãtoare faptelor si se asigurã cã utilizarea clonelor cardurilor fraudate se poate desfãsura în bune conditii”, spun clar procurorii DIICOT, având probe zdrobitoare în acest sens.

Perchezitia din Bârlad:

“Cu ocazia perchezitiei domiciliare, la adresa din Bârlad, unde locuiesc numitii Serban Gabriel si Serban Mihaela, au fost gãsite si ridicate sumele de 7.300 lei, 4.300 euro, 60 lire sterline si 3.000 yeni japonezi. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la locatiile unde locuieste, frecventeazã sau detine imobile Cordas Marius Ioan, au fost identificate si ridicate urmãtoarele sume de bani si valori: 68.715 euro, 80 dolari, 1.850 lire sterline, 251.800 lei, 50 lire turcesti, respectiv cantitatea de 2,3 kg. aur + 4 monede de aur, tablouri si un ceas Hamilton, ridicate de la adresa din Bârlad,(..) unde locuieste numitul Cordas Marius Ioan: suma de 18.800 euro de la adresa din Bârlad, (..) unde locuieste numitul Cordas Alin; sumele de 30.900 euro si respectiv 17.000 lei, ridicate de la adresa din Bucuresti, (…) de la locuintele numitului Cordas Marius Ioan”, aratã procurorii în referatul de solicitare a arestãrii preventive.

Cordas este de fapt infractorul Crãsuleac!

Vã invit sã vedeti cu cine s-a fãcut partener de afaceri sotia comisarului sef Cãtãlin Bejinaru Manoilã, la strandul din Bârlad, despre care v-am relatat acum câteva zile. Din informatiile pe care le detinem, Marius Ioan Cordas este de fapt Marius Crãsuleac (zis “Bebe”, dacã vã mai amintiti), care a fost prins în 2011, de politistii din Galati, împreunã cu fratele sãu, Alin Cordas, furând bani din bancomatele gãlãtene, fix prin aceeasi metodã: clonarea cardurilor! Dupã episodul Galati, Marius Crãsuleac si-a schimbat numele de familie devenind Marius Ioan Cordas. “Marius Ioan Crãsuleac si Alin Ciprian Cordas au demonstrat cã sistemele de securitate ale bãncilor nu sunt nici pe departe atât de invulnerabile pe cât par. Cei doi care sunt frati, originari din orasul Bârlad, judetul Vaslui, au furat zeci de milioane cu carduri piratate. Conform declaratiei lui Crãsuleac, în aprilie 2008 ar fi luat legãtura cu o persoanã care i-ar fi oferit 71 de carduri bancare falsificate contra sumei de 100 de milioane de lei vechi. Cardurile falsificate aveau înscrise pe banda magneticã numere de cont ale mai multor bãnci din România, dar si SUA. Cei doi frati au decis sã testeze cardurile la ATM-urile din municipiul Galati. Initial, au scos de probã 500 de lei iar când au vãzut cã nimeni nu spune nimic, s-au apucat de treabã. Au început sã facã retrageri la greu pânã când politistii de la DIICOT Galati i-au descoperit. Parchetul de pe lângã Tribunalul Galati i-a trimis în judecatã pentru punerea în circulatie de instrumente de platã electronice falsificate. Culmea ridicolului este cã Marius Crasuleac a fost pus în libertate printr-o decizie a Judecãtoriei Galati, mentinutã ulterior de Tribunal pe motiv cã nu ar prezenta pericol social. Au fost condamnati la trei ani închisoare cu suspendare”, precizeazã surse media din Galati. Lãsarea lor în libertate nu a fost decât un bun prilej de a organiza un grup infractional la Bârlad, unde si-au atras în anturaj politisti si multi infractori dornici de câstiguri mari fãrã muncã. Marius Crãsuleac (acum Cordas) si fratele lui, Alin Cordas, au mobilizat zeci de tineri si au început sã actioneze atât în tarã, cât si în strãinãtate. Si, conform unor surse din cadrul DIICOT, cei aflati acum în arest preventiv sunt anchetati serios, pentru a scoate la ivealã toatã banda de infractori! Pentru cã în Bârlad mai sunt încã liberi si alti membri ai bandei lui Cordas si Serban, care sunt implicati inclusiv în conducerea retelei. Vom reveni cu amãnunte … în curând!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.