spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

DSP Vaslui a demarat o anchetã la spitalul bârlãdean!

- Advertisement -

E BUNÃ SI PRESA LA CEVA! Conducerea Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui s-a autosesizat dupã ce a vãzut cazul în presã. Inspectorii sanitari vor sã stie exact care a fost traseul pacientului si dacã procedurile medicale au fost respectate.

La spitalul din Bârlad DSP Vaslui a demarat ieri o anchetã, dupã moartea tânãrului de doar 27 de ani, care se întepase într-o sârmã si pe care medicii l-au tinut fãrã sã-l trateze timp de o zi. Inspectorii DSP au ridicat toate foile de observatii si vor urmãri traseul pacientului si dacã au fost respectate toate procedurile medicale. Rezultatele anchetei vor fi fãcute publice sãptãmâna viitoare. În satul Tifesti, comuna Iana, locul natal al tânãrului Vasilicã Moldovan, ieri a avut loc înmormântarea. Familia e cu atât mai îndureratã cu cât fiul lor cel mare abia îsi terminase casa si voia sã se însoare luna viitoare. Medicii care l-au tratat cu atâta indiferentã sunt chirurgii Georgel Oanea si Octavian Marcu. Sãptãmâna viitoare rudele spun cã vor depune o plângere si la parchet.

Vã reamintim cã Vasilicã Moldoveanu avea doar 27 de ani iar o banalã întepãturã într-o sârmã ruginitã i-a adus însã moartea. A mers la spitalul din Bârlad, unde, cu piciorul bandajat într-o cârpã, a asteptat ore bune pânã a fost vãzut de un medic. Dupã ce i s-a fãcut un vaccin si a fost internat pentru supraveghere, tânãrul a început sã se simtã din ce în ce mai rãu. A fost operat de douã ori, apoi, la rugãmintile disperate ale familiei a fost trimis la Iasi. Era însã prea târziu: dupã 48 de ore, tânãrul a murit pe masa de operatie la Iasi, fiind diagnosticat cu cangrenã gazoasã, o boalã letalã dacã nu este tratatã la maxim o orã dupã diagnosticare, fiind necesarã amputarea piciorului infectat. Familia bãiatului acuzã medicii, care nu si-ar fi dat seama cã piciorul tânãrului se infectase rapid.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.