spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Afaceri „beton” la Primãria Puiesti! (FOTO)

- Advertisement -

DE NECREZUT La Primãria comunei Puiesti, consilierii Opozitiei sunt geanã pe tot ce face primarul Costel Moraru, cu banii din bugetul local. Recent, consilierul local Ion Duca si alti consilieri au descoperit niste facturi, considerate dubioase de ei, prin care Primãria Puiesti a cumpãrat de la o societate din Bârlad, apartinând familiei bulibasei de Bârlad, Radian Brãtianu, nu mai putin de 58 de tuburi din beton, refolosite, la niste preturi exorbitante! Suma cu care s-au achizitionat tuburile este de aproape 180 000 de lei, adicã un miliard opt sute de lei vechi. Consilierii din Puiesti, care au fãcut aceastã descoperire, au gãsit si cele trei oferte care s-au cerut la Primãrie, pentru achizitionarea tuburilor, oferte care sunt practic de la aceeasi familie, Brãtianu. Ca urmare, ei sunt decisi sã facã plângere la DNA primarului Costel Moraru, precum si la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Primarul comunei Puiesti spune cã tuburile sunt achizitionate pentru a construi podete în cele 13 sate componente si cã cei nemultumiti, care suspecteazã afaceri necurate, pot sã se plângã oriunde!

Chiar dacã DNA nu are „ochi” si pentru judetul Vaslui, desi nu poate spune cã duce lipsã de plângeri trimise de vasluieni, bârlãdeni si alti locuitori ai judetului, opozitia politicã este foarte activã si sesizeazã orice miscare dubioasã comisã de primarii localitãtilor. Dar mai activã ca în comuna Puiesti, parcã nu este nici una! La redactia noastrã s-a prezentat, cu documente precise si reale, Ion Duca, fost primar al comunei Puiesti. Acesta ne-a arãtat mai multe facturi fiscale, prin care, spune el, primarul Costel Moraru, a fãcut „afaceri” cu reprezentantii familiei de rromi, Brãtianu, adicã cu fiica si fiul bulibasei de Bârlad, Radian Brãtianu. El ne-a spus cã prin facturile respective au fost achizitionate anul trecut, în luna iulie, 58 de tuburi din beton, cu diametrul de 1000 mm (30 bucãti) si 28 cu diametrul de 800 mm (28 bucãti) la pretul de aproape 180 000 de lei, cu tot cu TVA. Într-adevãr, pe facturile respective figureazã achizitionarea a 30 de tuburi beton Premo cu diametrul de 1000 de mm, la 2700 lei bucata plus TVA si 28 de tuburi de beton cu diametrul de 800 mm, la pretul de 2200 lei plus TVA.

Opozitia puiesteanã: dubioasã afacere!

De ce s-au sesizat consilierii Opozitiei, prin fostul primar Ion Duca? Au vãzut tuburile, care de fapt sunt refolosite, deci luate la mâna a doua, la pret de mâna întâi! „Eu personal am dat telefoane prin tarã si am gãsit chiar la Tecuci, undeva lângã Tecuci de fapt, o ofertã la 1700 de lei tubul de beton armat refolosit de diametrele alea din facturã. Aici e lucru necurat, primarul a fãcut afaceri cu cei din clanul Brãtienilor si si-a luat si el spaga de rigoare! Nu este posibil asa ceva, ce face cu atâtea tuburi? Sunt aruncate pe undeva prin Puiesti o parte si o parte într-un sat din comunã. Sunt sparte, subtiri, nu pot fi folosite la poduri sau drumuri, pentru cã nu rezistã traficului. Vom sesizat Parchetul si DNA-ul, cã asa ceva nu-i posibil”, a spus Ion Duca. El a mai prezentat si cele trei oferte de pret pe care le cere legea achizitiilor pentru sume pânã la 10 000 de euro, oferte care se vede de la o postã cã sunt fãcute de aceeasi mânã, acelasi calculator, diferind doar numele …mic, în rest adminisitratorii sunt toti cu numele Brãtianu, adicã fiica si fiul bulibasei Radian Brãtianu.

Primarul Puiestiului: ba nu-i dubioasã deloc!

Primarul comunei Puiesti, Costel Moraru, care si asa are mare deranj cu Agentia Nationalã de Integritate, care-l cautã pentru niste conflicte de interese si alte incompatibilitãti, neagã orice idee de afacere oneroasã cu clanul Brãtienilor. „Nici vorbã de afacere dubioasã. Am cumpãrat anul trecut 58 de tuburi de beton armat, pentru a face în cele 13 sate la drumuri, podete, santuri, traversãri. Numai la Puiesti îmi trebuie vreo zece. Sunt într-adevãr luate din Bârlad, de la societatea care apartine familiei Brãtianu. Eu nu am cãutat în altã parte, nu stiu ce preturi sunt prin alte pãrti. Vã mai spun cã initial am facturat ca sã plãtim din bugetul local. Dar, între timp, a venit ordonanta cu compensãrile si am înteles cã firma de la care am cumpãrat tuburile avea datorii la bugetul de stat si astfel s-a compensat. Mie, la Primãrie, guvernul n-avea bani sã-mi dea, însã a luat contra datorii la stat aceste tuburi de la firma cu datorii si mi le-a dat mie. Astfel cã s-au fãcut compensãrile si n-am mai dat nimic din bugetul de stat. Am avut noroc cu ordonanta care prevedea stingerea arieratelor. Ei au venit, mi-au prezentat oferta, am ales ce mi-a trebuit, în ideea cã vom plãti din buget, dar asa, am scãpat. Ce pot sã spun, consilierii din Opozitie n-au ce face, umblã cu tot felul de plângeri, însã nu au dreptate, poate oricine sã verifice”, a spus primarul Costel Moraru. Pe româneste, mai bine zis si pe tigãneste, ce-a mâncat lupul e bun mâncat! Cine poate dovedi câti bani au intrat în buzunarul primarului Moraru?!?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.