spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Răsfăț culinar în spitalele vasluiene cu ocazia zilelor de Paști

- Advertisement -

Vasluienii care au rămas internați în spitale de sărbătorile pascale au avut parte și anul acesta de un meniu îmbunătățit. Din meniu nu au lipsit ouăle roșii, cozonacii sau friptura. Pentru ca pacienții să se bucure așa cum se cuvine de masa tradițională de Paște, conducerile celor trei spitale din județ au alocat sume mai mari pentru meniul acestor trei zile.

Bolnavii care au rămas internați în spitalele de sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos au putut gusta și ei din produsele tradiționale. Reprezentanții spitalelor din județ au mărit bugetul pentru meniul de Paște, astfel că de pe masa pacienților nu au lipsit cozonacul, ouăle roșii și friptura. La Spitalul Județean Vaslui, masa îmbelșugată i-a luat prin surprindere pe pacienți. ” Ieri și azi am avut parte de un meniu foarte consistent și foarte bun. Ciorbă de pui, piure cu sos, friptură de porc și desigur cozonac și ouă roșii. Sincer să fiu, dacă știam că ni se va îmbunătăți meniul, n-o mai puneam pe soție să-mi aducă cozonac și ouă roșii de acasă. Un gest frumos din partea celor din spital, care pentru noi înseamnă foarte mult. Nu numai că mâncarea a fost foarte bună, dar și felul în care ne-a fost servită s-a schimbat în bine. Doamnele au fost mai zâmbitoare, mai bine-dispuse. Ne-au mai ridicat și nouă moralul. Mă gândesc însă că mâine (azi-n.r.) este ultima zi de Paște iar apoi vom reveni la ceaiul și supele obișnuite.” ne-a spus Radu, pacient internat la Chirurgie Generală. La Pediatrie, „vedeta” meniului de Paște a fost, așa cum era și firesc, cozonacul. ” Foarte frumos gestul celor din conducerea spitalului că s-au gândit și la noi. Aici sunt tot felul de copii internați. Sunt unii care nu duc lipsă de nimic, le-au adus părinții de toate, dar sunt și unii necăjiți care s-au bucurat foarte mult de cele primite din partea spitalului. O felie de cozonac și un ou roșu au însemnat foarte mult pentru ei.” ne-a spus Mirela, mama unui băiețel internat la Pediatrie.

Sărmăluțe și friptură de pui meniu la spitalul din Bârlad

În urma criticii dure făcute de cotidianul nostru, referitor la faptul că bolnavii din spitalul bârlădean nu primesc niciodată meniuri speciale de sărbători (Crăciun, An Nou, Florii, Paște), în aceste zile de sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos, lucrurile au intrat pe făgașul normal. Cei peste 400 de bolnavi care și-au petrecut sărbătorile internați la Spitalul de Urgență din Bârlad au primit în fiecare dimineață cozonac și ouă roșii, iar la prânz în zilele de 12 și 13 aprilie au primit sărmăluțe și friptură de pui cu piure. „În cele două zile de Paște de până acum, s-au dat dimineață ouă roșii și cozonac, iar la masa de prânz carne: sărmăluțe și piureu cu friptură de pui”, ne-a precizat medicul Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean. Evident că n-a lipsit veșnica zeamă lungă de ciorbă cu zarzavat și ceaiul.

Sãrmãlute calde, cozonac si ouã rosii – meniul de sãrbãtoare la spitalul Husi!

La spitalul municipal “Dimitrie Castroian” Husi, de Paste, meniul a fost unul de sãrbãtoare. Bucutãresele s-au silit sã facã mâncare tradetionalã, respectând, totodatã, si recomandãrile medicilor în privinta dietelor ce trebuie urmare de pacientii cu restrictii alimentare. “Ca în fiecare an, meniul din ziua de Paste este unul adaptat sãrbãtorii. Pacientii au primit ciorbã, au primit sãrmãlute calde, cozonac, ouã rosii, tot ceea ce, în genere, se pune pe masa de sãrbãtoare. Bucatele au fost apreciate. De altfel, apartinãtorii au venit cu multe bunãtãti la rudele internate, ceea ce a fãcut ca fiecare sã se bucure de Sfintele Pasti, chiar dacã e greu sã nu fii acasã, în aceste zile”, au spus reprezentatii spitalului municipal “Dimitrie Castroian”. (Alina Darie)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.