spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Tabãra RYLA de la Bârlad a ajuns la final (foto)

- Advertisement -

SUCCES Cei 25 de tineri, elevi cu rezultate exceptionale la învãtãturã din patru licee bârlãdene si unul din Vaslui, au încheiat ieri participarea la Tabãra RYLA. Clubul Rotary din Bârlad a orgnizat cu succes prima editie a Taberei Rotary Youth Leadership Awards (RYLA), tabãrã care s-a desfãsurat în perioada 5 – 7 aprilie. Elevii au primit certificate de absolvire a trainingului sustinut de doi lideri din Districtul Rotary 2241 România si Republica Moldova. La final, elevii au declarat în exclusivitate pentru cotidianul nostru cã aceastã tabãrã i-a ajutat foarte mult sã-si definitiveze cãutãrile privind alegerea carierei.

La Universitatea Ecologicã din Bârlad, ieri s-a desfãsurat închiderea Taberey RYLA, eveniment sustinut de Clubul Rotary din Bârlad. Tabãra s-a aflat la prima editie în Bârlad si, dupã entuziasmul tinerilor care au participat la ea, nu este ultima editie, ci abia începutul. Deschiderea a avut loc la Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad, unde au participat cei 25 de elevi din Bârlad si Vaslui, elevi cu rezultate exceptionale la învãtãturã si care au fost antrenati sã devinã viitorii lideri ai comunitãtii românesti. Dintre cei 25 de elevi, doi sunt din Vaslui – Andrada Florea si Serban Acasandrei (LMK), restul de 23 de elevi fiind selectati din cele patru licee din Bârlad – “Eminescu”, “Codreanu”, “Cuza” si “Pedagogic”. Pentru atingerea obiectivelor proiectului cursurile au fost sustinute de doi traineri profesionisti din Rotary Iasi (pr. dr. Anca Colibaba) si Rotary Brãila (ing. Ovidiu Dimofte), care au o mare experientã si expertizã în domeniul dezvoltãrii personale. Baza discutiilor în cursurile ce au fost urmate timp de trei zile, de cei 25 de elevi la Bârlad, a fost orientarea profesionalã, deoarece participantii vor trece în curând de la contextul de studiu (elev) la contextul de lucru (profesie). Organizatorii acestei tabere din partea Clubului Rotary Bârlad au fost Edith Lãpusneanu si Valeriu Popa.

“Cursul a fost o oportunitate pentru mine”

“Pentru mine cursul a fost o oportunitate de a întâlni noi prieteni, de a învãta lucruri noi, de a ne deschide noi orizonturi. A fost o experientã plãcutã, chiar neasteptat de plãcutã. Am învãtat lucruri noi si, dacã pânã acum nu eram decisã asupra carierei, acum chiar m-am decis. Voi urma o carierã în marketing”, a precizat Oana Andreea Galaction, elevã în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Bârlad.

“M-a ajutat foarte mult în orientarea cãtre carierã”

“Acest curs a fost o adevãratã oportunitate pentru noi, elevii care încã mai cãutãm cariera care ni se potriveste. Sincer m-a ajutat sã mã îndrept cãtre cariera pe care mi-o doresc si a avut o dublã semnificatie: pe lângã cunostintele si încrederea pe care am dobândit-o, m-am ales si cu noi prieteni, care stiu ce vor si sunt tineri minunati. Cât priveste orientarea în carierã, s-a întâmplat ca ceea ce mi-a arãtat profilul meu sã fie exact ce-mi doream înainte: sã ajung profesor universitar. Domeniile spre care mã îndrept sunt istoria si literatura”, ne-a precizat Serban Acasandrei, elev în clasa a XII-a la Liceul “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui.

“Cursul mi-a reconfirmat faptul cã sunt bun pentru a urma cariera de medic”

“Din punctul meu de vedere acest curs mi-a reconfirmat faptul cã sunt bun pentru medicinã si acest lucru mã determinã mai tare sã mã îndrept spre aceastã carierã. Cursul este extrem de util pentru orice elev, nu neapãrat acest curs, dar dacã elevul îsi doreste sã facã alte cursuri le va face”, a precizat Dan Spulber, elev în clasa a XII-a la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad.

“Dacã inspiri oamenii sã viseze mai mult, sã învete mai mult si sã devinã mai mult, atunci esti un lider”

“Asa a spus al zecelea presedinte american, cã dacã inspiri oamenii sã viseze mai mult, sã învete mai mult si sã devinã mai mult atunci esti un lider. Asta am învãtat si noi în aceste zile de tabãrã RYLA. Este un premiu oferit de rotarienii bârlãdeni acestor tineri si nu putem decât sã le multumim celor care au generat acest program si ca sã genereze trebuie sã fie niste lideri, pentru cã au fãcut posibil acest eveniment. Sper cã tema de lidership a fost atinsã si cã elevii au fost inspirati sã devinã mai mult”, a spus ing. Ovidiu Dimofte, presedintele Culbului Rotary Brãila, cel care a sustinut toate temele de curs din Tabãra RYLA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.