spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bârlãdeanul Emilian Oprea, actor în controversatul film “De ce eu?” (foto)

- Advertisement -

CELEBRU Bârlãdenii care au asistat la proiectia filmului inspirat de controversatul caz al procurorului Cristian Panait, “De ce eu?”, difuzat duminicã, 5 aprilie, la Teatrul “Victor Ion Popa”, au avut o mare surprizã! Actorul principal din film, Emilian Oprea, care a interpretat magistral rolul principal, pe procurorul Cristian Panait, este bârlãdean si alãturi de ceilalti bârlãdeni din salã au asistat la proiectie si pãrintii sãi. Vã dezvãluim aici si acum, câteva detalii din viata acestui tânãr bârlãdean, care are în fatã o carierã extraordinarã de actor de teatru si film. Filmul a impresionat extraordinar bârlãdenii prezenti în salã, iar un magistrat bârlãdean a tinut neapãrat sã precizeze actorilor care au discutat cu cei din salã, cã au relatat exact realitatea româneascã din justitie în acel film: politica a pus jug peste justitie, fãcând referire la cazul din film, care s-a petrecut în 2002.

De Florii, bârlãdenii au mers la un film, unde pe lângã cã au dat piept cu realitatea crudã privind felul în care prin anii 2000 – 2004, sub “domnia” PSD si a guvernului Adrian Nãstase, justitia din România era subjugatã de politicienii corupti din fruntea tãrii, s-au ales cu o mare surprizã: Emilian Oprea, actorul care a interpretat rolul principal din filmul “De ce eu?”, s-a dovedit cã este bârlãdean, pãrintii sãi fiind si ei în salã la proiectia filmului. Despre filmul controversat, care a avut premiera mondialã la Festivalul de la Berlin 2015 si a intrat pe 27 februarie în sãlile de cinema din România, vã spunem doar cã nu trebuie ratat! Thrillerul politic a atras atentia presei internationale la Festivalul International de Film de la Berlin, unde a rulat cu casa închisã. Scenariul scris de Loredana Novak si Tudor Giurgiu este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, si a presiunilor exercitate asupra sa.

Emilian, la primul rol principal într-un lungmetraj!

Protagonistul filmului este Emilian Oprea, actor la Teatrul “Maria Filotti” din Brãila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Emilian Oprea, s-a nãscut la Bârlad în data de 29 octombrie 1977. Scoala primarã si gimnazialã le-a fãcut la Bârlad, apoi Liceul Silvic l-a studiat în Câmpulung Moldovenesc, iar Universitatea de Arte “George Enescu”, respectiv Facultatea de Teatru a studiat-o la Iasi în perioada 1997-2001. El s-a suit pe scena teatrului bârlãdean si a rãspuns întrebãrilor bârlãdenilor din salã. A precizat cã a studiat atent cazul, imaginile apãrute în presã si informatiile adunate de echipa filmului si s-a întâlnit cu cei care l-au cunoscut. ”Am preluat rolul lui Cristian Panait cu mare responsabilitate si teamã. Pe lângã informatiile scrise pe care mi le-a pus la dispozitie Tudor Giurgiu, aveam nevoie sã vorbesc cu cineva care a stat în preajma acestui om exceptional. Am reusit sã mã întâlnesc cu trei persoane: o fostã studentã, o fostã iubitã si un fost coleg procuror. Am luat din povestile lor, am pus înãuntru si apoi am plecat sã ducem lucrurile mai departe. Pentru mine, Cristian Panait e departe de a fi doar un rol si sunt extrem de onorat sã îi pot duce povestea mai departe”, a declarat actorul despre primul sãu rol principal într-un lungmetraj de cinema. În filmul lui Tudor Giurgiu numele personajelor au fost schimbate, astfel cã procurorul Cristian Panait a primit numele de Cristian Panduru. „Sper ca filmul sã fie vãzut de cât mai multã lume, sã impresioneze atât în tarã, cât si la festivalurile din strãinãtate. Si astfel, poate va ajuta si el putin la redeschiderea dosarului Panait, asupra cãruia planeazã, în continuare, multe suspiciuni!”, a precizat Emilian Oprea pe scena teatrului bârlãdean.

De la silviculturã la actorie!

Pentru cititorii cotidianului nostru, bârlãdeanul Emilian Oprea a fãcut câteva precizãri, privind cariera sa si cum a ajuns de la silviculturã la actorie. “Nu aveam cum sã mai stau în silviculturã, pentru cã era destul de dificil si cred cã toatã lumea stie ce înseamnã silvicultura în România. A fost o întâmplare sã ajung actor. Diriginta mea de la liceul silvic ne-a dat niste pliante, stia cã pãrãsim sistemul. Am vãzut Facultatea de Arte, sectia Actorie, de la Iasi si am decis sã mã duc acolo. Am absolvit si acum sunt actor la Teatrul <<Maria Filotti>> din Brãila. Atât de simplu a fost. Am plecat la Brãila cã acolo am fost doriti. Referitor la rolul din acest film, l-am simpatizat pe procurorul Panait din prima, am empatizat cu el. E un om pe care îl admir si de la care am învãtat multe. Dacã mã întrebati despre Bârlad, sã stiti cã am nostalgii, aici îmi sunt pãrintii, dar credeti-mã, nu mi-as dori sã mai stau aici. As vrea ca bârlãdenii sã aibã grijã de orasul nostru, cã e frumos, sã aibã grijã si de ei, cã sunt frumosi si sã aibã grijã ce aleg. Si un Paste Fericit le doresc!”, a mai spus Emilian Oprea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.