spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Ziua Jandarmeriei Române, rusinea democratiei românesti! (FOTO)

- Advertisement -

N-ATI SÃRBÃTORIT? Ieri a fost Ziua Jandarmeriei Române, zi care a trecut neobservatã de cetãtenii tãrii, dat nu si de cei din comuna Pungesti, unde locuitorii acesteia, mai precis de cei din satele Silistea, Armãsoaia si Pungesti. Acestia nu vor uita în veci jandarmii care i-au cãlcat în picioare când îsi apãrau petecul de pãmânt, care le-au interzis sã circule liber pe teritoriul comunei, care-i pândeau când ieseau din case… Pentru jandarmi, cei din Pungesti au o singurã urare: La multi ani … cu executare!

Pe 3 aprilie s-a sãrbãtorit Ziua Jandarmeriei Române. Asadar ieri, jandarmii români, cei mai “democrati” si mai “înfocati” apãrãtori a nelegiuirilor fãcute de guvernul Ponta, s-au aflat în mare sãrbãtoare; neobservatã de nimeni, decât de ei, prin locurile pe unde se instruiesc. Jandarmii au “sãrbãtorit” 165 de ani de functionare neîntreruptã a Jandarmeriei. Înfiintatã la 3 aprilie 1850, momentul în care domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat ”Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi”, Jandarmeria a trecut prin diferite forme de organizare si subordonare. Alexandru loan Cuza a inclus acest corp în cadrul armatei permanente si, astfel, Jandarmeria a devenit o armã a ostirii române. În timpul lui Carol I, la 1 septembrie 1893, Jandarmeria se constituia ca institutie a statului, acreditatã cu asigurarea securitãtii si ordinii publice, în special în mediul rural, acolo unde trãia si muncea peste 75% din populatia tãrii.

Securitatea s-a nãscut din … Jandarmerie!

Prin Decretul nr. 167 din 1949 au fost înfiintate Trupele de Securitate prin preluarea de la Jandarmerie a Regimentului de Jandarmi Pedestri, batalioanele teritoriale, centrele de instructie si unele subunitãti logistice. Dupã 1990, Jandarmeria a apartinut pentru scurt timp MApN si apoi a trecut în subordinea MAI si folositã în acelasi scop, de represiune împotriva populatiei civile active care dorea democratie realã si libertate. Cele mai cunoscute interventii sunt cele din Piata Universitãtii din 1990. Nici anii ce au urmat nu au fost unii de glorie pentru Jandarmi, ei au fost învinsi în mod rusinos de minerii condusi de Miron Cozma la Costesti. Faptele acestora de vitejie s-au observat mai ales la inundatii si înzãpeziri.

Urare de la pungesteni: “La multi ani .. cu executare!”

Cele mai cunoscute “fapte de vitejie” ale Jandarmeriei sunt însã cele de la Pungesti. Un mapamond întreg a urmãrit cum hoarde de jandarmi se nãpusteau asupra unor bãtrâni, bãtrâne, femei si copii neînarmati, speriati, dar pasnici în apãrarea satului lor. Documentele aratã cã operatiunea Pungesti a fost premeditatã pentru îngrãdirea drepturilor locuitorilor din Pungesti. Evenimentele din 2 si 7 decembrie 2013 au fãcut înconjurul lumii! Mult mediatizata luptã a pungestenilor cu Jandarmeria Românã, care apãra Chevronul si nelegiurile primarului din Pungesti, Mircia Vlase, a presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a tuturor politicienilor vasluieni – parlamentari, care au acceptat ca sã se instituie acea “zonã de sigurantã nationalã”, prin care tãranii din Pungesti erau împiedecati sã circule liber, erau terorizati noaptea – a arãtat întregii lumi cât de “democratã” este aceastã Jandarmerie Românã, aflatã sub “cizma” PSD! Seful de astãzi al Jandarmeriei, generalul Mircea Olaru, a planificat si desfãsurat operatiuni militare împotriva sãtenilor din Pungesti încãlcând toate normele statului de drept. Rezolutia procurorilor de la Parchetul Curtii Militare de Apel aratã cã acesta a semnat documentele cu gradul de general desi era doar colonel fiind cercetat destul de lent de Parchetul Militar Iasi pentru abuz în serviciu, fals intelectual si uz de fals. Alãturi de seful Jandarmeriei sunt cercetati si alti ofiteri, printre care si prim-adjunctul sãu, generalul Vasilicã Ovidiu, care a fost avansat general desi se afla în cercetãri pentru abuz în serviciu. Alte sute de jandarmi sunt cercetati alãturi de sefii lor. Urmãrile actiunilor lor au fost înlãturate si toti localnicii din Pungesti au fost scosi de sub urmãrire penalã si procesele verbale de amendã au fost anulate de instantã arãtând caracterul abuziv al actiunilor jandarmilor. Cosmarul Pungesti nu poate fi uitat, chiar dacã acum sunt înlãturate toate urmele trecerii miilor de jandarmi pe acolo. De aceea, de la pungestenii jandarmii au o urare: “La multi ani …. cu executare!”.

Jandarmul-caricaturã, în fruntea Jandarmeriei Române

Cã tot a fost ieri ziua jandarmilor, amintim cã Jandarmeria Românã este condusã de un personaj caricatural, un pericol pentru siguranta nationalã. Mircea Olaru este cunoscut pentru pierderea cifrului de stat în zona de luptã Kandahar din Afganistan, însã nu este singurul incident diplomatic creat de cãtre actualul sef al Jandarmeriei Române. Acesta a fost retinut câteva ore bune de cãtre politia militarã americanã în Kosovo pentru cã se deghizase în soldat american ca sã îsi cumpere bãuturã mai ieftin din magazinul special al americanilor. Lãcomia lui l-a dat de gol în magazin. O altã faptã “de arme” remarcabilã este si alertarea trupelor KFOR dupã explozia unei masini în apropierea bazei românesti. Când au sosit, întãririle românii îsi vedeau de treabã linistiti, totul fusese doar un atac de panicã al comandantului. Pentru faptele lui de eroism, generalul Mircea Olaru a fost decorat de cãtre presedintele Klaus Werner Iohannis cu ordinul „Steaua României” în grad de ofiter. La mai mare … cu executare!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.