Procurorii DNA fac percheziţii, luni, la două firme din Voluntari, judeţul Ilfov, dintre care una aparţine fratelui deputatului Sebastian Ghiţă, într-un dosar privind o licitaţie a Ministerului Educaţiei din 2013, pentru un proiect cu fonduri europene, în valoare de 33 de milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.
Update ora 10.15 Potrivit unui comunicat al DNA, procurori din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, comise în anul 2013, în legătură cu licitaţia organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul „Internet în şcoala ta”, finanţat integral din fonduri europene.
În cursul zilei de 23 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul București și în județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Surse: percheziții la sediul 2K Telecom
Potrivit unor surse judiciare procurorii DNA fac percheziții la sediul SC 2K Telecom S.R.L. – situat în oraşul Voluntari, aparţinând fratelui lui Ghiţă Sebastian și la societatea S.C. Avitech Co. S.R.L. – orașul Voluntari, judeţul Ilfov. Sursele citate au explicat că aceste percheziții sunt în legătură cu licitaţia din cadrul Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului, din 2013 pentru proiectul „Internet în şcoala ta” finanţat integral din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 33.000.000 de euro.
- Reamintim că, săptămâna trecută, deputatul Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind suspectat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.
Anunțul de atribuire al contractului, în decembrie 2013
Aproape 2.500 de şcoli din mediul rural şi din oraşe mici vor fi conectate la internet în următoarele şase luni, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 120 de milioane de lei, al cărui contract a fost semnat pe 2 decembrie 2013 la Ministerul Educaţiei Naţionale, în prezenţa premierului Victor Ponta.