spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

BĂTAIE în Parlament, soldată cu cinci deputați RĂNIȚI

- Advertisement -

Cinci parlamentari turci din opoziţie au fost răniţi, azi-noapte, când deputaţii s-au luat la bătaie înainte de deschiderea dezbaterilor asupra unui proiect de lege, foarte controversat, al guvernului islamo-conservator privind întărirea puterilor poliţiei.

Doi deputaţi s-au ales cu răni la cap, fiind loviţi cu ciocănelul utilizat de preşedintele Adunării,  pentru deschiderea şi închiderea şedinţelor, şi pe care l-au luat deputaţi ai partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare (AKP), a anunţat agenţia turcă de presă Dogan, scrie Agerpres.

În total, cinci parlamentari au fost răniţi, dintre care patru au fost spitalizaţi, în cursul incidentelor ce au marcat începerea examinării unui proiect legislativ, foarte criticat, ce întăreşte puterile poliţiei şi flexibilizează regimul interpelărilor, percheziţiilor şi ascultărilor telefonice în afara controlului judiciar.

Opoziţia a recurs la manevre de tergiversare timp de mai multe ore pentru a împiedica deschiderea discuţiilor asupra proiectului legislativ, dar AKP, care deţine majoritatea, a reuşit să obţină examinarea documentului. Şedinţa a fost suspendată până miercuri după-amiază.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.