spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

DEZVĂLUIRI. După două decenii de închisoare politică, disidentul Grigore Caraza a fost omorât în bătaie de un nebun

- Advertisement -

A îndurat chinuri cumplite în penitenciarele comuniste ani de zile, dar a supraviețuit cu demnitate. Întors acasă din America, bătrânul disident Grigore Caraza a murit după ce a fost bătut de un smintit.

A fost închis 21 de ani în urma a trei condamnări în tot atâtea dosare politice. La finalul celor două decenii de temniță, pe fișa de eliberare, autoritățile comuniste au consemnat: „Nu poate fi reeducat”. Învățătorul Grigore Caraza din Piatra Neamț nu a fost îngenuncheat de comunism, dar moartea i-a fost grăbită de un smintit care l-a snopit în bătaie.

Internat de urgență în vara anului trecut cu fractură de bazin și multiple traumatisme craniene, luptătorul anticomunist Caraza a murit în spital patru luni mai târziu. Pe 1 februarie ar fi împlinit 86 de ani.

Lovit fără milă

În după amiaza zilei de 21 iulie 2014, fostul deținut politic stătea pe bancă în fața blocului în care locuia. S-a apropiat de el un tânăr tuciuriu, care i-a spus că îl cunoaște, după care a început să-l lovească cu pumnii și cu picioarele. S-a apărat cât a putut cu bastonul, dar a fost doborât la pământ și călcat în picioare. Transportat la spital în stare de inconștiență, a murit patru luni mai târziu. Polițiștii de la Piatra Neamț ne-au comunicat că autorul atacului barbar este un anume Gioni Lăcătușu din Borșeni, comuna Războieni, Neamț, individ care este acum cercetat pentru lovire sau alte violențe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.