spot_img
34.4 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Vasluieni tepuiti cu ajutorul Internetului

- Advertisement -

ÎNSELATI Desi pare incredibil, încã mai existã vasluieni care cad victime unor înselãtorii de-a dreptul stupide. Este cazul unui bãrbat din comuna Deleni care a crezut cã l-a apucat pe Dumnezeu de un picior dupã ce a aplicat pentru un loc de muncã în strãinãtate pe un site de anunturi. Bucuros cã nu trebuie sã plãteascã niciun comision, acesta a fost de acord sã plãteascã o politã de asigurare medicalã în valoare de 420. Din acel moment nimeni nu l-a mai contactat. Cea mai mare teapã a luat-o o tânãrã din Vaslui care a comandat pe Internet haine de firmã în valoare de 3.800 lei. Nici aceasta nu a mai vãzut nimic în schimb. Cel mai celebru rãmâne însã cazul unui bârlãdean care a comandat pe Internet un smartphone iar în colet a primit un cartof si un pachet de tigãri gol.

Au trimis banii înainte…

În ultima perioadã mai multi vasluieni s-au adresat oamenilor legii dupã ce au fost tepuiti pe Internet. Dând dovadã de o credulitate greu de înteles, acestia s-au lãsat pãcãliti de escroci si au trimis sume importante de bani fãrã a avea vreo garantie cã vor primi ceva în schimb. În urmã cu câteva sãptãmâni, un bãrbat în vârstã de 33 de ani, din comuna Delesti, a aplicat pentru un loc de muncã în strãinãtate pe un site de anunturi. I s-a rãspuns în scurt timp cã este acceptat si cã trebuie sã plãteascã un comision de 150 de lire dupã primul salariu. Bãrbatul a fost de acord iar pentru întocmirea dosarului i s-a sugerat sã apeleze la o altã persoanã care i-ar putea procura rapid o politã de asigurare medicalã. Omul a procedat întocmai. A trimis suma de 420 de lei pentru polita respectivã însã din acel moment nu i-a mai rãspuns nimeni la telefon. Cea mai mare teapã a luat-o o tânãrã din Vaslui. Ea s-a adresat oamenilor legii dupã ce si-a dat seama cã a fost pãcãlitã de cãtre o persoanã cu care a intrat în contact pe un site de socializare. Persoana respectivã i-a prezentat mai multe albume cu poze ale unor articole de îmbrãcãminte de firmã cu preturi atractive. Tânãra si-a ales mai multe produse dupã care a fost de acord sã depunã într-un cont suma de 3.800 lei. Nici aceasta nu a mai primit nimic în schimb. Tot în urmã cu câteva sãptãmâni, un alt tânãr din Bârlad a rãmas pãgubit cu o sumã importantã de bani dupã ce a dat curs unui anunt pe Internet. Cineva propunea la schimb un procesor de calculator de ultimã generatie pe un alt procesor mai vechi si o anumitã sumã de bani. Bârlãdeanul a cãzut în plasa escrocului si a trimis procesorul de la calculatorul sãu (în valoare de aproximativ 1.200 de lei) si bani diferentã. În schimbul procesorului de ultimã generatie a primit unul vechi, de la un calculator din prima generatie. Cel mai celebru rãmâne cazul unui alt bârlãdean care a crezut la rândul sãu cã a dat norocul peste el. Acesta si-a comandat de pe Internet un smartphone si a achitat contravaloarea ramburs, la sosirea coletului. Nerãbdãtor sã îsi vadã telefonul mult visat, Iulian D. a deschis pachetul dar înãuntru nu era decât un cartof si un pachet de tigãri gol. “M-am ars, asta e!”, ne-a declarat acesta dupã ce si-a dat seama cã a fost tepuit.

“Ati câstigat 80.000 de lei!”

Desi nu intrã în categoria tepelor pe Internet, mentionãm totusi si cazul unei femei de 40 de ani, din comuna Delesti, care în urmã cu câteva zile a fost înselatã cu suma de 3.400 lei. Aceasta a fost contactatã pe telefonul mobil de cãtre o persoanã (s-a recomandat ca având o functie de conducere la o companie de telefonie mobilã) care a anuntat-o cã este fericita câstigãtoare a unui premiu în valoare de 80.000 lei. Totodatã i s-a solicitat femeii depunerea într-un cont a unui avans de 4 % din sumã (mai exact 3.400 lei), reprezentând taxele cãtre stat. Bucuroasã nevoie mare, aceasta s-a conformat. La scurt timp a fost contactatã de aceeasi persoanã care si-a cerut scuze spunând cã suma solicitatã înainte a fost calculatã gresit si cã mai trebuie încã 2.000 de lei. Abia în acel moment si-a dat seama cã este victima unei infractiuni si s-a adresat politistilor. “În toate aceste cazuri politistii de investigatii criminale efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de înselãciune pentru identificarea autorilor si a tragerii la rãspundere a acestora”, a declarat agent principal Alina Tonicã, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.