spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ultimile zile ale lui Poede

- Advertisement -

GHINION…Cunoscut în tarã drept primarul amorez, edilul Poienestiului va fi suspendat

GAFÃ Primarul vedetã de la Poienesti si-a fãcut-o cu mâna sa. Nu a fost atent, iar ANI i-a venit de hac. Acesta a crezut cã raportul întocmit de ANI, privind incompatibilitatea sa, a fost clasat si nu a continuat în instantã demersurile privind contestarea acestuia. În realitate, casatã a fost doar acuzatia de conflict de interese, cea de incompatibilitate rãmânând. La Prefecturã a ajuns solicitarea ANI privind începerea demersurile pentru suspendarea lui Poede. Prefectul Andrei Puicã s-a conformat imediat, cerând de la secretarul comunei întocmirea referatului de suspendare. Desi Puicã avea la dispozitie 30 de zile, acesta se grãbeste de frica DNA-ului. Cel mai bucuros este viceprimarul comunei, Constantin Pârgaru, care va avea pe mânã cel mai mare buget din istoria comunei, de 13 miliarde lei.

Telenovela de la Poienesti a ajuns, în sfârsit, la un final dupã ce, Agentia de Integritate a decis cã, Gheorghe Poede este incompatibil cu functia pe care o detine, aceea de primar al comunei. Decizia ANI a fost gresit interpretatã de cãtre acesta, chiar dacã s-a bazat mult pe cunostintele sale juridice si acum Poede este pus în situatia de a-si pierde functia. Ceea ce nu a înteles Poede este legat de faptul cã decizia ANI l-a verificat din mai multe puncte de vedere: incompatibilitate si conflict de interese. Dacã, în ceea ce priveste conflictul de interese, Poede a scãpat basma curatã, raportul de evaluare fiind clasat, în ceea ce priveste incompatibilitatea, primarul comunei Poienesti a fost gãsit incompatibil si s-a decis eliberarea sa din functie. Chiar dacã ar fi putut contesta, în termen de 15 zile, aceastã decizie, Poede nu a fãcut-o si astfel s-a trezit pus în fata faptului împlinit. “ANI mi-a clasat lucrarea si atunci eu nu am mai timbrat actiunea la raport (n.r. – contestatia) depusã la Tribunalul Bucuresti. Acum vãd cã ANI a trimis la Prefectura Vaslui raportul în urma cãruia decizia lor a rãmas definitivã prin necontestare, dar continuã demersurile în instantã”, a declarat Poede. Ba mai mult, atunci când a trebuit sã vinã la Prefectura Vaslui, pentru a da explicatii, edilul din Poienesti a spus prefectului Andrei Puicã cã nu a primit decizia de la ANI si nu a avut ce sã conteste. “A primit sau nu decizia, asta nu este o problemã de competenta mea. Mie mi s-a adus la cunostintã de cãtre ANI de decizia rãmasã definitivã, iar eu trebuie sã o pun în aplicare. Am cerut secretarului Primãriei Poienesti sã întocmeascã referatul conform Legii 393/2004, iar atributiunile primarului Gheorghe Poede vor fi preluate de actualul viceprimar. Luni, la prima orã, va fi emis Ordinul Prefectului de eliberare din functie. Acest Ordin va putea fi contestat apoi de primar în instantã, iar instanta va decide dacã va fi sau nu repus pe functie pe toatã durata procesului”, a declarat Andrei Puicã, prefectul judetului Vaslui. Poede a rãmas fãrã functie ca urmare a faptului cã, în perioada 01 septembrie 2012-31 decembrie 2013, a detinut si functia de membru în C.A. al Scolii gimnaziale nr.1 Poienesti. Luat la întrebãri de cãtre inspectorii ANI, Gheorghe Poede a declarat atunci cã nu stia cã nu are voie sã fie în consiliul de administratie al scolii din comunã în calitate de reprezentant al primãriei si cã, oricum aceastã functie nu era remuneratã si nu vede unde era problema. A vãzut unde era problema abia acum, când decizia Agentiei de Integritate a rãmas definitivã si edilul a rãmas fãrã functia de primar al comunei Poienesti.

Gheorghe Poede, un primar de poveste

Poate singurul primar vasluian care a ajuns sã fie cunoscut la nivel national dupã aventura cu consãteanca lui, cu care a fost prins în fapt chiar de sotul acesteia, Poede si-a dus mandatul, din scandal în scandal. Nu numai Maricica, consãteanca aventurierã care s-a trezit din somn cu Poede între picioarele ei, este protagonista unui scandal cu primarul comunei Poienesti în prim-plan. Au mai fost câteva procese pe rol ale primarului, plus scandalul cu fosta contabilã care, sãtulã de modul de lucru al edilului, a lãsat primãria baltã si a plecat lãsând institutia în imposibilitatea de a face plãti cãtre terti si în imposibilitatea de a plãti salariile angajatilor timp de câteva luni.

Constantin Pârgariu, noul primar fericit al comunei Poienesti

OPTIMIST Cel care s-a arãtat si chiar a declarat cã este fericit de decizia ANI a fost viceprimarul comunei, Constantin Pârgariu, cel care va prelua, de sãptãmâna viitoare, functia de primar, în locul lui Gheorghe Poede. Acesta crede cã, Poienestiul a rãmas cu 3 ani în urmã fatã de alte comune din judet, dar sperã cã va reusi sã le ajungã din urmã. “Sunt fericit de ceea ce s-a întâmplat, mai ales cã am avut si am în continuare încredere în institutiile statului. Cred, de asemenea, cã, în viitorul apropiat vor iesi la ivealã si alte prostii comise de cãtre primarul actual, dar noi trebuie sã facem ceea ce trebuie pentru ca Poienestiul sã ajungã acolo unde îi este locul. Anul acesta bugetul primãriei va fi de 13 miliarde de lei vechi. Cred cã trebuie urmat exemplul unui bun gospodar, care stie sã cheltuie cu cap banii casei si sã se descurce cu toate cele necesare familiei. Asa trebuie sã facã si un primar cu banii primãriei. În perioada urmãtoare vor fi schimbãri vizibile în comunã si tin sã multumesc presei, Prefecturii judetului Vaslui si Consiliului Judetean pentru cã au înteles si au sprijinit comuna atunci când am avut nevoie si au prezentat lucrurile asa cum au fost ele de fapt”, spune Constantin Pârgariu.

http://youtu.be/GP1BWCRDM6g

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.