spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Dupã Clanul Sportivilor, în scenã intrã Carolicã

- Advertisement -

Manelele dãuneazã grav vietii de noapte din Vaslui!

FÃRÃ NUMÃR!…Tinerii care duminicã dimineata au ales sã aplice legea pumnului în fata unui bar din Vaslui au scãpat ieftin, deocamdatã, de bratul lung al legii. Acuzati de comiterea infractiunii de loviri si alte violente, „sportivii” vor fi cercetati în stare de libertate, fiind plasati sub control judiciar pentru o perioadã de 60 de zile. În functie de numãrul de zile de spitalizare necesare victimei lor, acuzatia ar putea fi transformatã în vãtãmare corporalã gravã. Pânã atunci, viata de noapte a orasului îsi continuã episoadele violente. La trei zile dupã bãtaia de la London Pub, un alt restaurant din Vaslui, Bliss, situat în centrul municipiului Vaslui, a „gãzduit” o nouã altercatie. Potrivit martorilor, la fel ca si în cazul „London Pub”, scandalul a început tot de la manele. Nemultumit cã administratorul localului a schimbat genul muzical, Adrian Croitoru, 37 de ani, din Vaslui, cunoscut în lumea interlopã drept „Carolicã” a aruncat cu tot ce a prins la mânã dupã angajatul clubului, provocând daune de 4000 de lei localului. Toatã cearta a fost stinsã dupã ce scandalagiul a achitat valoarea bunurilor distruse.

Dupã ce politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au retinut joi seara pe doi dintre tinerii implicati în bãtaia de la London Pub, procurorii au decis cercetarea acestora în stare de libertate, sub control judiciar. Cãtãlin Moraru, în vârstã de 20 ani, din comuna Tãcuta, cel care a început bãtaia, si Matei Mistreanu, din Vaslui, în vârstã de 17, vor trebui sã se prezinte în urmãtoarele 60 zile, sãptãmânal la politie si în fata procurorilor de fiecare datã când li se va cere acest lucru, si nu au voie sã pãrãseascã localitatea de domiciliu si tara fãrã încuviintarea organelor de anchetã. Deocamdatã, cei doi, dar si prietenii lor, implicati în scandal, care au fost identificati de politisti si audiati ieri de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de loviri si alte violente, acuzatie care, în functie de numãrul de zile de spitalizare necesare lui Cristian Gheorghe, ar putea fi transformatã în acuzatia de vãtãmare corporalã gravã. În prezent, politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui efectueazã cercetãri si pentru a clarifica împrejurãrile în care i-a fost sustras victimei un telefon mobil din buzunar, si, în cazul în care acest lucru se confirmã, agresorii vor fi cercetati si sub acuzatia de tâlhãrie.

“Fiecare e responsabil pentru faptele sale”

La audierile de ieri de la Parchet a fost prezent si tatãl lui Matei, unul dintre tinerii retinuti de politie cu o searã înainte. Acesta a pãrut a fi extrem de afectat de imaginea cu fiul sãu încãtusat.”N-am avut niciodatã probleme cu el, n-a luat nici mãcar o amendã cã a traversat neregulamentar strada. Duminicã aveam drum la Vaslui. Mi-a spus cã vrea sã meargã si el, pentru cã trebuia sã se întâlneascã cu niste prieteni care s-au întors din Anglia, prieteni de la noi din sat. Când am ajuns în Vaslui el s-a dus în drumul lui iar eu mi-am vãzut de treburile mele. Mi-a spus sã stau fãrã griji cã el are cu ce se întoarce acasã. Mi-am pus bazele în vorbele lui, iar acum regret. Trebuia sã-l aduc tot eu acasã. A doua zi m-a sunat si mi-a spus cã nu a mai venit pentru cã erau mai multi bãieti si doar o masinã. A spus cã a cedat locul sãu altuia iar el a rãmas în oras. Cu sigurantã s-a întâlnit cu astia cu care a fost la bãtaie. Nu-mi explic cum de a ajuns sã fie adus cu cãtuse aici (la Parchet n.r.). Nu consumã alcool pentru cã ia Moldamin, nu are antecedente, nu s-a mai bãtut pânã acum cu nimeni. Probabil, pentru a nu cãdea de las în fata celorlati, s-a bãgat si el în încãierarea aia. Altfel nu-mi explic. Îmi pare rãu de toti, cã-s tineri, dar fiecare trebuie sã plãteascã pentru faptele sale.” ne-a declarat tatãl lui Matei. Cei doi s-au revãzut asearã, dupã ce judecãtorii l-au pedepsit pe tânãr doar cu mãsura controlului judiciar.

Un nou scandal din cauza manelelor

La doar câteva zile dupã bãtaia de la London Club, în seara zilei de miercuri 14 ianuarie, la un alt restaurant din Vaslui, Bliss, situat în centrul municipiului Vaslui, a avut loc o altã altercatie. De aceastã datã, un consumator, Adrian Croitoru, în vârstã de 37 ani, chiar fratele uneia dintre persoanele implicate în incidentul de la London Pub, a refuzat sã plãteascã contravaloarea consumatiei. Ulterior, acesta a avut o discutie în contradictoriu cu administratorul localului, în timpul cãreia cel din urmã a fost lovit, iar mai multe bunuri din local au fost distruse. Consumatorul nervos a fost cercetat sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de loviri sau alte violente si distrugere si a fost retinut de politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui. Ulterior, Adrian Croitoru ar fi trebuit sã fie prezentat procurorilor la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui cu propunerea de luare a unei mãsuri preventive, însã, dat fiind faptul cã prejudiciul, în valoare de 4.000 lei, cauzat prin distrugerea bunurilor din local a fost recuperat de administratorul localului Bliss, acesta si-a retras plângerea, astfel cã agresorul a fost pus în libertate. Rãmâne totusi de neînteles reactia politistilor vasluieni care, în primul caz, cel de la London Pub, desi faptele erau mult mai grave, nu au luat nici o mãsurã de retinere a agresorilor pânã ce cazul nu a apãrut în presa vasluianã, la patru zile de la producerea evenimentului, în timp ce în al doilea caz, cel de la Bliss, politistii au procedat de îndatã la retinerea si cercetarea scandalagiului!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.