Cinci ieşeni au avut nevoie de îngrijiri medicale, făcând atacuri de panică. Primăria a verificat ieri toate şcolile şi grădiniţele din oraş, ca să vadă dacă au fost afectate şi cât de sigure sunt, în eventualitatea unor replici ale seismului.
Câţiva ieşeni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma cutremurului înregistrat în noaptea de sâmbătă, 22 noiembrie. Fie că erau doar speriaţi, sau unii, pe lângă asta, chiar au suferit unele leziuni minore, aceştia au cerut ajutor de specialitate. Aşa a fost şi în cazul unei ieşeance care, în urma seismului, din cauza sperieturii, a suferit un atac de panică. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Iaşi pentru a îi acorda îngrijiri. Femeia se afla în afara oricărui pericol“, au precizat reprezentanţii SAJ Iaşi. Persoanele care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor au simţit mişcarea mai puternic.
Controale la pereţii şcolilor
Şi angajaţii Primăriei au fost mobilizaţi de cutremur, ei fiind scoşi pe teren duminică. Municipalitatea a dispus efectuarea de controale în şcoli şi grădiniţie, în urma seismului de sâmbătă noaptea. „Nu au existat pagube materiale la Iaşi. Nicio clădire nu a fost avariată, nici dintre cele monument. Din acest punct de vedere, nu am avut probleme. Nu vrem să avem însă surprize neplăcute luni, atunci când elevii şi preşcolarii se întorc în şcoli, respectiv grădiniţe. Se verifică toate corpurile de mobilier suspendate din clase, table, ghivece, tablouri, să stea fiecare la locul său. S-a ieşit în control de la 7 dimineaţa. Nimeni nu va intra în clase până nu se va face verificarea“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Seismul de sâmbătă a avut loc la ora 21.14, la adâncimea de 39 km. Magnitudinea sa, de 5,7 grade pe scara Richter, îl face cel mai puternic cutremur din ultimii 10 ani. Cutremurul a fost resimţit până în Republica Moldova şi Bulgaria. (Lucia AMORĂRIŢEI, Alex ZĂNOAGĂ)