spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cameron: Sancţiunile împotriva Rusiei ar putea fi înăsprite

- Advertisement -

Sancţiunile Occidentului împotriva Rusiei s-ar putea înăspri, dar ar putea fi şi anulate. Anunţul a fost făcut de către premierul Marii Britanii, David Cameron.

„Dacă Rusia va lua o poziţie constructivă în ceea ce priveşte libertatea şi independenţa Ucrainei, am putea reexamina anularea sancţiunilor, dar dacă Moscova va continua să agraveze situaţia, am putea înăspri sancţiunile”, a declarat Cameron.

Cu toate astea, premierul britanic şi-a exprimat speranţa că ruşii vor permite Ucrainei să se dezvolte ca o ţară liberă şi independentă, care poate avea libertatea de a alege.

Anterior, Cameron a anunţat că Marea Britanie va susţine înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, deşi nu doreşte un nou război rece.

Angela Merkel a declarat pe 11 octombrie că Bruxelles-ul este dispus să extindă lista cu sancţiuni. Totodată, cancelarul german a menţionat că Uniunea Europeană nu este dispusă să introducă sancţiuni economice, doar va extinde lista pentru cetăţenii ruşi care au interdicţii de călătorie.

A doua zi, agenţia Reuters a anunţat cu referire la o sursă diplomatică europeană că UE consideră că este puţin probabil ca Rusia să fie iarăşi sancţionată la întrunirea şefilor de Externe ai ţărilor membre UE.

Cititi: http://jurnal.md/ro/international/2014/11/14/cameron-sanctiunile-impotriva-rusiei-ar-putea-fi-inasprite/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.