spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

jurnalul.md: Oligarhii fraudează alegerile; Sculele puşcăriabilului, la ordin // Val Butnaru

- Advertisement -

Ca să fie clar pentru toată lumea – într-o bună zi, cetăţenul Dodon va fi deferit justiţiei şi va fi judecat pentru înaltă trădare. E convingerea mea. Ceea ce face azi Dodon anume astfel se numeşte – înaltă trădare. Cetăţeanul Dodon a intrat în cârdăşie cu serviciile secrete ruseşti care complotează împotriva R.Moldova ca stat liber, suveran şi independent. Putin a pus în aplicare planul Novorosia, plan în care R.Moldova este parte componentă a viitoarei formaţiuni statale, iar indivizi ca Dodon au fost selectaţi să-l pună în aplicare.

Pentru aceste crime Dodon va înfunda puşcăria pentru mulţi-mulţi ani. Lui i se mai pare că tot ce face el e o simplă joacă, că încă se poate şterge cu buretele toate acţiunile lui nesăbăuite. Nu, nu mai există cale de întoarcere! Finalul aventurii criminale a lui Dodon este doar unul – închisoarea. Iar cei peste 200.000 de moldoveni pe care serviciile secrete rusesti vor sa-i trimită în Moldova ca să voteze cu Dodon, trebuie să înţeleagă că sunt folosiţi în calitate de carne de tun. După 30 noiembrie ruşii n-au să-i mai primească la lucru, iar vina va fi data pe forţele proeuropene de la Chişinău.

În alte condiţii, demersul PSRM la CEC şi CCA privind promovarea excesivă a PD-ului la  televiziunile amicului Plahotniuc ar fi fost privit cu înţelegere. Cu înţelegere – fiindcă acesta este purul adevăr. Sculele mediatice ale puşcăriabilului difuzează non-stop reportaje despre eroicul şi incoruptibilul PD. Însă acesta este singurul adevăr spus de Dodon.

Noroc că exista partide curate care spun adevărul despre fărădelegile pediste. În acest sens, PLR a depus şi el o sesizare la CEC şi CCA. Reformatorii, însă, vorbesc despre fraudarea alegerilor prin intermediul celor 5 posturi tv aflate în posesia lui Plahotniuc şi a celor aflate sub controlul lui Filat.

Dar să le luăm pe rând. Uitaţi-vă ce lucruri interesante se întâmplă. Cinci posturi ale viitorului puşcăriaş nr.1 difuzează de dimineaţa până seara reportaje despre PD. Astfel sunt încălcate toate normele legale din R.Moldova, dar şi din Uniunea Europeană. Aşa zişii analişti din ong-urile de specialitate se fac a nu vedea această fărădelege şi, în loc să ceară exluderea PD din cursa electorală, laudă aceste posturi pentru ştiri echidistante.

Apropo, anume astfel au fost folosite sculele propagandistice şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din România. Clipurile elctorale ale lui Ponta erau rulate chiar şi în ziua scrutinului. Sunt sigur că Plahotniuc va face asta şi până duminica viitoare. În acest sens, hai să facem un test. Să ieşim cu toţii duminica viitoare şi să-l votăm pe Iohannis. Să ne demonstrăm nouă înşine, în primul rând, că se poate, că nu depindem de un amărât de păpuşar, că toată puterea lui mediatică nu costă nici cât o ceapă degerată. Dacă nu întreprindem acest pas lucrurile vor merge conform scenariului. Toţi cei din PD se prefac că plouă, Plahotniuc va râde în batjocură şi le va ordona celor de la VIP magazin să-l fotografieze cu nişte păpuşi. Vreţi să vedeţi ce poate să facă un păpuşar adevărat, ne va întreabă el în zeflemea, iată priviţi. Şi va plăti boiereşte revistei VIP bilboarduri cu imaginile sale.

Dar bine! Dumnezeu cu el, cu Plahotniuc. Pe el îl inţeleg. Nu-i înţeleg pe cei din PLDM. Ei de ce nu protestează împotriva acestei fărădelegi? Ei de ce tac în momentul în care asta îi afecteaza în mod direct? Bună întrebare, nu-i aşa?

Dar şi mai mult mă uimesc comuniştii. Ei de ce au luat apă-n gură? Ei care au ţipat aceşti 5 ani de opoziţie ca din gură de şarpe! Ei care nu tac atunci când văd asemenea nedreptate! Şi iata că acum stau cuminţei în banca lor şi nici măcar umbra neagră a NIT-ului nu le mai întristează chipul.
Staţi un pic, ca să nu confundăm realitatea normală cu realitatea absurdă de la noi. Dacă un concurent electoral scuipă în mod evident în ceilalţi concurenţi electorali, iar ceilalţi concurenţi electorali tac şi se şterg cuminte pe obraz – ce-o fi însemnând acest lucru? Că plouă? Sau că există o înţelege între cei trei concurenţi electorali?

Cititi: http://jurnal.md/ro/politic/2014/11/14/oligarhii-fraudeaza-alegerile-sculele-puscariabilului-la-ordin-val-butnaru/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.