spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Pregãtiti pentru deszãpezire

- Advertisement -

Consiliul Judetean Vaslui se declarã pregãtit sã facã fatã ninsorilor abundente si viscolului pe drumurile judetene pe care le are în administrare.

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vaslui promite cã explicatia “sosirea ninsorilor ne-a luat pe nepregãtite” va intra în istorie. Iarna aceasta gãseste societatea Lucrãri Drumuri si Poduri pregãtitã, a cãrui proprietar este CJ Vaslui, având în dotare peste 40 de utilaje cu care se poate da un rãspuns prompt ninsorilor abundente si viscolului, de la buldoescavatoare cu lame pânã la tractoare cu lame sau freze.

“Am reconstituit întreaga cantitate de nisip necesarã si am achizitionat sare. Acum curãtim marginile drumurilor de vegetatia care ar putea sã retinã zãpada”, spune Vasile Mihalachi, vicepresedinte al CJ Vaslui. Mihalachi are însã un mesaj special pentru primarii comunelor vasluiene, care anii trecuti au asteptat cu mâinile în sân ajutor de la judet în loc sã încerce sã gestioneze singuri, pe mãsura posibilitãtilor, situatiile de crizã apãrute în urma ninsorilor. “Primarii sã deszãpezeascã singuri. Fiecare primãrie a primit peste 50 de mii de lei, asa cã pot sã prevadã bani în acest scop. Sã nu mã punã pe mine, CJ, sã-i deszãpezesc atunci când îi naste gravida”, a mai spus vicepresedintele CJ.

“Am întocmit liste cu toate femeile gravide, cu persoanele cu dizabilitãti sau cei care au nevoie de dialize. În bugetul pentru deszãpezire avem prevãzute 100 de mii din care trebuie sã achitãm datorii de 25 de mii rãmase din iernile trecute”, a declarat Mihalachi. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.