Proiectul „ Cartea – prietena noastrã” , proiect obtinut în cadrul grantului de carte BOOKS 4 YOUTH , concurs finantat de Fundatia „Mereu Aproape” îsi propune cultivarea interesului pentru lecturã si a plãcerii de a citi, îmbunãtirea accesului elevilor spre lumea magicã a cãrtilor, formarea unui tânãr cu o culturã comunicationalã si literarã de bazã, capabil sã-si utilizeze în mod eficient si creativ capacitãtile proprii; stimularea si încurajarea elevilor pentru a participa la olimpiade si concursuri scolare – factor important în construirea si desãvârsirea personalitãtii lor.
Elevii grupului tintã si-au manifestat interesul si disponibilitatea de a se implica în realizarea activitãtilor propuse, dornici sã se simtã importanti, sã se manifeste liber, sã-si satisfacã dorintele si curiozitãtile, stimulându-se astfel talentul fiecãruia dintre ei.
„Am considerat importantã initierea unui proiect în urma cãruia învãtãceii nostri vor fi atrasi din ce în ce mai mult de lumea cãrtilor, o lume de vis care ne umple sufletele de liniste si împlinire spiritualã.
Se doreste dezvoltarea unor relatii de prietenie si colaborare între toti actorii implicati în desfãsurarea activitãtilor educationale, încercând sã ne întelegem ca într-o mare familie, în care la ceas de searã se organizeazã sezãtori literare.
În cadrul proiectului elevii scolii vor descoperi o paletã largã de activitãti destinate petrecerii timpului lor liber, actiuni care vor stimula spiritul creativ si de initiativã, încurajându-se astfel participarea acestora la diferite provocãri impuse de viata scolii.
Considerãm cã este de datoria scolii si cu atât mai mult a profesorilor de limbã si literatura românã de a gãsi strategia adecvatã si puntea de comunicare prin care sã cultivãm elevilor plãcerea de a citi, de a deschide cu evlavie <<Cartea>>, o lume magicã , dându-se astfel viatã spiritelor ei vrãjite.
Multumim Fundatiei <<Mereu Aproape>> pentru sprijinul oferit constând în dotarea unei sãli de lecturã cu 1000 de volume de carte apartinând scriitorilor literaturii române. Activitãtile propuse prin implementarea proiectului cultivã interesul pentru o lecturã de plãcere si nu impusã de programa scolarã, pentru promovarea valorilor morale cu ajutorul personajelor literare, stimuleazã petrecerea timpului liber într-un mod plãcut si util, oferind sigurantã fizicã si spiritualã, orienteazã elevii cãtre actiuni utile care sã întregeascã educatia scolarã, contribuind astfel la formarea personalitãtii.”, ne-a declarat profesor Lãcrãmioara Frãtiman, coordonatoarea proiectului.