spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Scandal major la vot: In mai multe sectii de votare din Bucuresti, in principal din sectorul 1 si complexul studentesc Regie, alegatorii din alte orase nu mai pot vota deoarece s-au terminat formularele tipizate

- Advertisement -

In sectorul 1 nu se mai elibereaza adeverinte pe proprie raspundere pentru ca cetatenii care sunt domiciliati in alte orase sa poata vota, a declarat pentru HotNews.ro Ionut Tata, Pro Democrartia. Astfel, cetatenii sunt redirectionati spre sectiile de votare de la alte sectoare.

„Am primit mai multe sesizari in acest sens. De exemplu, cetatenii care au venit sa isi exercite dreptul de vot la sectia de votare de la Gara de Nord au fost redirectionati catre alte sectii de votare din sector, insa nici acolo nu li s-a permis sa voteze si au fost indrumati spre sectiile de votare din alte sectoare. Din ce am verificat noi, la toate sectiile de votare din sectorul 1 nu se mai eliberea acele adeverinte pe proprie raspundere  deoarece s-au terminat. In mod normal, Biroul Electoral de sector trebuie sa suplimenteze numarul acestora. Nu este ilegal ca cetatenii sa fie redirectionati catre alte sectii de votare, insa in mod normal trebuie suplimentat numarul acestor adeverinte. Probabil Biroul Electoral evita sa suplimenteze numarul de adeverinte din cauza discutiilor si suspiciunilor legate de numarul mare de persoane care voteaza pe listele suplimentare”, a declarat Ionut Tata, Pro Democratia.

Si candidatul independent la prezidentiale, Monica Macovei, a postat pe Facebook ca la sectiile de votare din  jurul campusurilor universitare sunt studenti carora nu li se mai permite sa voteze deoarece nu mai sunt formulare tipizate pentru declaratii pe propria raspundere.

„Ponta isi bate joc in continuare de noi. In Bucuresti, in sectiile de votare din jurul campusurilor universitare sunt studenti carora nu li se mai permite sa voteze pentru ca sectiile de votare nu mai au formulare tipizate pentru declaratii pe propria raspundere necesare votului pe liste suplimentare”, scrie Macovei.

Citeste: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18439120-scandal-major-vot-mai-multe-sectii-votare-din-bucuresti-principal-din-sectorul-1-complexul-studentesc-regie-alegatorii-din-alte-orase-nu-mai-pot-vota-deoarece-terminat-formulare-tipizate.htm

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.