spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

LIVE TEXT | ALEGERI PAS CU PAS – PREZIDENTIALE 2014 (FOTO)

- Advertisement -

UPDATE:

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. EXIT POLL: Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt în finală şi se vor bate în turul II al alegerilor prezidenţiale, arată EXIT-POLL-ul realizat pentru Realitatea TV. Lupta pentru locul trei este una strânsă. Datele sunt valabile pentru ora 19.30.

VICTOR PONTA – 38.2%

KLAUS IOHANNIS – 32,1

ELENA UDREA – 6%

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU – 6%

MONICA MACOVEI 6%

KELEMEN HUNOR – 4.3%

CORNELIU VADIM TUDOR – 2,2%

DAN DIACONESCU – 1.9%

TEODOR MELEȘCANU – 1.3%

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/exit-poll-rezultate-alegeri-prezidentiale-exit-poll-rezultate-alegeri-prezidentiale_1560784.html#ixzz3HwYPhhtr
Follow us: @realitatea on Twitter

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/exit-poll-rezultate-alegeri-prezidentiale-exit-poll-rezultate-alegeri-prezidentiale_1560784.html#ixzz3HwIvhwOb
Follow us: @realitatea on Twitter

Update:

Peste 40% dintre huseni au fost la vot, pânã la ora 19,00!

Husenii s-au silit si nu prea sã iasã la urne, în acest prim tur al alegerilor prezindentiale! Peste 40% din totalul persoanelor cu drept de vot din urbe, peste 25.000 înscrisi în listele electorale, venind la urne pentru a-si exercita dreptul la vot. Mai exact, la ora 19,00, au votat 41,19% din electorii huseni, procent apreciat ca fiind unul relativ bun, dar sub media pe tarã (de peste 47%).

Vasluiul – codas la votare

Prezenta la vot la ora 19 a fost de 48,89% la nivel national, conform raportãrii Biroului Electoral Central. În ceea ce priveste judetul Vaslui, prezenta la vot înregistratã cu douã ore înainte de a se închide urnele a fost de 44,04%, cea mai scãzutã din Moldova si pe unul dintre ultimele locuri din tarã, respectiv pe pozitia a 38-a. Practic, din totalul de 375.634 vasluieni înscrisi pe listele electorale permanente, pânã la ora 19 au votat 165.419 alegãtori. Dintre acestia, 13.722 persoane, respectiv 8,30% dintre votanti, au votat pe listele speciale, alti 1268 alegãtori exercitându-si dreptul de vot cu ajutorul urnei mobile. Cea mai mare prezentã la vot, de 59,13%, a fost înregistratã în judetul Ilfov, iar cea mai micã, de doar 40,01%, în Covasna.

UPDATE:

Prezența la vot la ora 19.00 la nivel național: 47,157% (peste 8,9 milioane de alegatori). Olt şi Teleorman sunt pe primele locuri. Vezi care judeţe sunt la coada clasamentului

Prezenţa la vot, la nivel naţional, la scrutinul de duminică, era, la ora 16.00, de 35%, sub prezenţa de la primul tur al alegerilor din 2009. În București prezența a fost de 34,7%. La ora 13.00, prezența la vot a fost de 20, 78%i. La alegerile prezidențiale din 2009, turul 1, până la ora 13.00 au votat 20, 96% dintre cetăţenii cu drept de vot.

UPDATE 19.20: Peste 8,9 milioane de alegători, reprezentând 47,15% din totalul celor înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la urne, la nivel naţional, până la ora 19:00.

În Bucureşti, prezenţa la urne a fost de 46,92%.

Judeţele fruntaşe au fost Olt (53,3%), Teleorman (53,1%) şi Sibiu (52,5%). Judeţele codaşe au fost Covasna (40%), Satu Mare (40,2%) şi Maramureş (40,6%).

UPDATE:

Peste 10 mii pe listele suplimentare

Din totalul celor 126.451 de alegãtori care au votat pe teritoriul judetului Vaslui nu ai putin de 10.658 si-au exercitat acest drept pe listele suplimentare, din cauza faptului cã nu se aflau în localitatea de domiciliu. Alti 938 de alegãtori si-au depus buletinul într-o urnã mobilã. Asta în vreme ce 114.855 s-au regãsit pe listele permanente ale celor 516 sectii de votare de pe raza judetului Vaslui, în judet fiind asteptati 375.634 de alegãtori.

UPDATE:

Prezentã la vot medie în judetul Vaslui

Vasluienii nici nu sd-au îngrãmãdit la vot, dar nici nu au lipsit mai mult decât altii. Ultima raportare a Biroului Electoral Judetean Vaslui (pentru ora 16.00) semnaleazã o prezentã de 33,66%, mult mai micã decât în Ilfov (40,47%), care înregistra cea mai ridicatã participare la scrutin. Fatã de locuitorii altor judete, precum Covasna (27,40%) sau Satu Mare (27,43%), vasluienii au înteles sã îsi exercite dreptul de a vota, prezenta de pânã acum promitând sã o atingã pe cea de la ultimul astfel de scrutin, din 2009, când 53,52% dintre cei înscrisi în listele electorale s-au prezentat la vot, 51,50% în mediul urban si 56,30% în mediul rural.

Update:

Vot în sperantã al protestatarilor din Pungesti

Protestatarii din Pungesti, cei care, odatã cu anuntarea intentiei Chevron de a începe lucrãri de explorare a gazelor de sist în comuna lor, au aprins flacãra rezistentei anti-fracking, au votat la sectiile din comunã. Printre ei, Constantin Pâslaru, unul din liderii Miscãrii de Rezistentã de la Pungesti, care, desi iesean, a dorit sã voteze la sectia de votare din Armãsoaia, la Kilometrul 0 al Demnitãtii Românesti. “Am votat din dragoste pentru tarã, cu toate cã nici unul dintre candidati nu mã reprezintã. În acelasi timp, am votat cu speranta cã viitorul presedinte va respecta valorile democratiei si suveranitatea României”, ne-a declarat Constantin Pâslaru la iesirea de la urne. La rândul sãu, Zina Domintean,care a votat tot la Armãsoaia, loc de care se simte legatã spiritual, a era de pãrere cã” “Nu prea am avut pe cine vota, dar am încercat sã fac o alegere cât mai bunã. Am votat cu speranta într-o Românie mai bunã si mai curatã, si în speranta cã viitorul presedinte al tãrii se va gândi în primul rând la proprii concetãteni si abia în al doilea rând la interesele economice sau politice”.

UPDATE: BARLAD

Plângere la BEJ împotriva primarului din Tutova pentru turism electoral

În cursul dupã amezii, reprezentantii ACL Vaslui au fãcut o plângere la BEJ în care acuzã cã primarul comunei Tutova, Ioan Corciovã, face turism electoral, trimitând bãtrânii de la Centrul de Îngrijiri al Persoanelor Vârstnice la vot cu microbuzul, fãrã a face în prealabil o cerere cãtre BEJ pentru a le asigura transportul. La fata locului s-a deplasat si politia din localitate, efectuându-se cercetãri în aceste momente. Primarul Ioan Corciovã neagã categoric acuzatiile aduse de reprezentantii ACL Vaslui. “Nici pomenealã de asa ceva. Bãtrânii au cerut sã voteze, pentru cã nu s-a mai solicitat urna mobilã. La celelalte alegeri a iesit cu scandal cã de ce ducem urna mobilã la azil, acum cã de ce nu am dus-o. Noi am evitat sã trimitem urna mobilã, tocmai ca sã evitãm scandalul, dar bãtrânii din azil, care se deplaseazã foarte greoi, stiti si dumenavoastrã în ce stare sunt, au cerut sã meargã la vot si atunci un cetãtean din localitate s-a oferit voluntar sã-i ducã si sã-i aducã de la sectia de votare cu masina lui, fãrã a percepe niciun ban. Au fost însotiti de asistenta medicalã din azil, a fost de fatã si seful de post, stie si doamna directoare a azilului. Noi nu avem nici un amestec, nu este masina Primãriei. Nu am fãcut niciodatã asa ceva si nici nu o sã fac.”, a spus primarul Ioan Corciovã. “Noi am depus plângere la BEJ Vaslui, politia a luat declaratii, le-am predat filmele si pozele fãcute de noi când erau transportati oamenii cu microbuzul, acum urmeazã sã-si facã treaba politistii sã vedem ce rezultat vor da”, a spus deputatul Florin Ciurariu, co-presedintele ACL Vaslui. Politia din Tutova face în prezent cercetãri la fata locului.

Update: Husi

Urna mobila, “foarte solicitatã” la Cretesti!

În comuna Cretesti, în jur 50 de persoane au solicitat urna mobilã, lucru care a stârnit suspiciuni în rândul unora dintre reprezentatii partidelor politice din zonã. “Noi am înteles cã toate aceste persoane ar avea dovadã de la medic pentru faptul cã sunt bolnavi, dar, desi noi am mai participat si la celelate alegeri, niciodatã nu au fost atât de multe solicitãri pentru urna mobilã. Noi suspectãm cã se încearcã votarea illegalã”, au semnalat acestia. Fatã de aceastã suspiciune nu s-a înregistrat încã vreo sesizare oficialã. Trebuie spus cã în comuna Cretesti, cât si în toate localitãtile urbane sau rurale din judetul Vaslui, unde au fost înfiintate sectii de votare, sunt prezenti oameni ai legii, care asigurã ordinea si linistea publicã, dar si desfãsurarea, în conditiile legii, a scrutinului.

UPDATE:

Primarul din Tãcuta, prins în timp ce cãra bãtrâni la o sectie de votare din Protopopesti

Un consilier local PDL a fãcut sesizare la presedintele sectiei 452 Protopopesti, dupã ce primarul comunei, Cãlin Costicã, a fost gãsit în timp ce transporta trei bãtrâni la sectia de votare respectivã, cu scopul de a-i determina sã voteze pentru PSD. “Eu stiam cã face astfel de manevre, m-a sunat o rudã de-a mea si mi-a spus cã primarul l-a întrebat dacã nu vrea sã-l ducã la votare. Toatã ziua a cãrat oameni la vot, cu masina primãriei. Nu se poate asa ceva, trebuie sã se ia mãsuri împotriva lui. Când l-am întrebat de ce carã oameni din sat, persoane de peste 60 de ani, la sectiile de votare, m-a înjurat”, a spus consilierul respectiv. Este de neînteles de ce politia din Tãcuta nu ia mãsuri împotriva primarului, pentru acest turism electoral.

Masinã “electoralã” chiar în fata sectiei de votare

O masinã tapitatã cu afise electorale a fost parcatã strategic chiar în fata sectiei de votare din sediul Corevas, Vaslui. Desi legea impune ca pe o razã de 500 de metri sã nu existe nici un însemn electoral în preajma sectiilor, nimeni nu ia nicio mãsurã. Culmea e cã o asemenea “ilegalitate” existã chiar lângã sediul Biroului Electoral Judetean. Un panou cu poza lui Ponta troneazã la trei metri de sediul casei de Culturã acolo unde se aflã atât sediul BEJ cât si douã sectii de votare!

UPDATE ora 16

Autoritãtile judetene fac turul judetului

Prefectul judetului Andrei Puicã, însotit de vicepresedintele Consiliului Judetean Vasile Mihalachi, au început un tur al sectiilor de votare de judet, pentru a verifica dacã corectitudinea desfãsurãriim alegerilor prezidentiale. Dacã este de înteles gestul prefectului Puicã, ca principal organizator al alegerilor, nu se stie însã ce rol are Mihalachi, cu atât mai mult cun cât acesta a fost pânã nu de mult presedintele organizatiei judetene PSD Vaslui, si este mai mult decât interesat de rezultatele acestei campanii electorale. La Codãesti, vicele Mihalachi a apostrofat membrii unei organizatii nonguvernamentale care fãceau un exit pol în apropierea sectiei de votare din centrul comunei.

UPDATE:

Incident electoral la Solesti

Un cetãtean din comuna Solesti a iesit cu buletinul de vot gol din Sectia de votare nr.424 din comunã. Alianta Crestin-Liberalã intentioneazã sã sesizeze Biroul Electoral Judetean (BEJ) Vaslui, suspectând cã la mijloc este o tentativã de fraudã prin “metoda Suveica”. Aceasta rãmâne metoda preferatã pentru furtul de la urne, pentru cã este mai putin riscantã si are rezultate sigure. Nu presupune decât existenta unui buletin de vot gol, de pe urma cãruia se va face rotatia. Urmãtorul alegãtor care trece pe la “organizator” primeste buletinul de vot, îl va stampila, dar îl va pãstra,introducând celãlalt buletin de vot. Începe apoi racolarea “clienţilor”. Doritorul primeste buletinul de vot stampilat. Ajuns în sectia de votare, îsi va stampila propriul buletin, dar îl va introduce în urnã pe cel primit. Pe al lui îl va preda “organizatorului”, primind în schimb banii promisi. “Organizatorul” face un semn anume pe buletin, pentru a fi sigur cã nu primeste înapoi acelasi formular. În cursul zilei poate găsi modalitatea de a sustrage o ştampilă de vot. Din acel moment, clientul trebuie sã-i aducă, în schimbul buletinului stampilat, unul “curat”, care va fi, ulterior, “validat” cu stampila furată.

Update ora 14:

Prefectul Andrei Puicã a votat

Prins de treburile prefecturii ca principal organizator al alegerilor prezidentiale, prefectul Andrei Puicã a gãsit timp pentru a-si exprima votul doar în jurul orelor 14. Însotit de sotia sa, prefectul a venit la sectia de votare 40 din municipiul Vaslui, de care apartine, la iesirea de la urne declarând cã “Am votat, mi-am fãcut datoria de cetãtean în virtutea dreptului constitutional pe care-l am. Am votat în primul rând pentru liniste în România, sã se termine odatã cu tot scandalul si toatã panarama asta, sã ne putem apuca de treabã. Avem foarte mult de muncã în toate domeniile, în educatie, sãnãtate, în investitii sau administratie, si asa mai departe, iar prin votul de azi se dã garantia cã se va face într-adevãr ceva în tara noastrã”.

Exit poll ora 13.00: Ponta 39, Iohannis 30, Macovei 8, Tariceanu 5, Udrea 4

Alegeri prezidentiale 2014 - primul tur
Potrivit unui Exit Poll realizat de ACL, datele de la orele 13.00 arata in felul urmator: Victor Ponta are 39%, Klaus Iohannis 30%, Monica Macovei 8%, Calin Popescu Tariceanu 5% iar Elena Udrea 4%.  Potrivit datelor obtinute de HotNews.ro, Ponta se afla pe un trend de scadere, iar Iohannis creste.
Citeste: Agerpres

UPDATE:

Prezentã la vot în media nationalã

Sectiile de votare de pe raza comunei Muntenii de Jos au depãsit, pânã la ora 13.00, media de prezentã la urne existentã pe plan national. Din cei 1.245 de alegãtori ai Sectiei de votare nr. 327 din satul Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos, pânã la 12.30, votaserã 530 de persoane, dintre care 109 au fost detinuti încarcerati la Penitenciarul Vaslui. La sectia din satul Mânjesti, nr. 348, pânã la ora 13.00, din 682 de alegãtori înscrisi votaserã 156, iar la sectia din satul Bãcãuani din cei 1.071 înscrisi îsi exercitaserã dreptul de vot, pânã la ora 13.30, 225 de persoane. La nivel national, pentru ora 13.00 a fost raportatã o prezentã la vot de 20,72%.

UPDATE:

Peste 200 de vasluieni au cãrti de identitate noi

Aproape 100 de vasluieni au venit azi la Evidenta Persoanelor de la Primãria Vaslui, pentru a-si ridica noile cãrti de identitate, din care 70 si-au ridicat deja documentele. Alti 15-20 asteaptã la ghiseele Serviciului Local de Evidenta Persoanelor, pentru a depune hârtiile si a intra în posesia cãrtilor de identitate provizorii, pe baza cãrora vor putea merge la vot. Sâmbãtã, a spus Dacian Dumitriu, directorul Serviciului, au fost eliberate alte 120 de cãrti de identitate, astfel cã numãrul vasluienilor care vor putea merge la votare cu noile documente va depãsi 200. Functionarii Serviciului de Evidenta Persoanelor vor lucra pânã la ora 21.00, pentru a satisface toate solicitãrile.

UPDATE:

Nu a mai vrut sã voteze

Un detinut de la Penitenciarul Vaslui, moldovean cu dublã cetãtenie, s-a rãzgândit si nu a mai vrut sã voteze în momentul în care urna mobilã a ajuns la el.

Un detinut de la Penitenciarul Vaslui a refuzat sã voteze când urna mobilã a ajuns în fata lui, dupã ce fãcuse totusi cerere în acest sens în urmã cu mai bine de o sãptãmânã. Cetãtean român si moldovean, în acelasi timp, alegãtorul de la Penitenciar nu a tinut sã motiveze în niciun fel de ce s-a rãzgândit si a refuzat sã-si exercite dreptul de vot. El fãcea parte din lotul de 110 de detinuti ai Penitenciarului Vaslui care trebuiau sã voteze la Sectia de votare nr. 327 din satul Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos. Cele peste 800 de persoane care sunt încercerate la închisoarea de pe raza comunei Muntenii de Jos au fost împãrtite, potrivit legii, între cele mai apropiate sectii de votare, una din comuna amintitã si celelalte trei din municipiul Vaslui.

UPDATE: HUSI

Primarul Husului, Ioan Ciupilan: “Îndemn husenii sã iasã la vot”

Primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, împreunã cu sotia sa, medicul Liliana Ciupilan, a votat în jurul orei 12,00, la sectia nr. 102, amenajatã în incinta Liceului Tehnologic “Ioan Corivan” din Husi. La iesirea de la urne, acesta a precizat: “Am votat pentru schimbare, pentru un presedinte care sã asigure stabilitatea si unitatea tuturor românilor, pentru binele întregului popor”. De asemenea, pentru electoratul husean, primarul Ciupilan a transmis urmãtorul mesaj: “Îndemn husenii sã se prezinte la vot în numãr cât mai mare, pentru cã de votul lor depinde cine va fi presedinte României”!

UPDATE 12.00

Prezentã crescutã la vot la centru

Prezenta la vot în sectiile de votare din centrul municipiului Vaslui era destul de bunã încã înainte de ora 12, afluxul de alegãtori pãstrându-se ridicat. La sectia de votare nr. 5, de lângã Primãria municipiului Vaslui, sefii sectiei de votare au vorbit despre aproape 100 de alegãtori din cei peste 1.000 înscrisi care si-au exercitat dreptul de vot pânã la ora 11.00. Incidentele au lipsit lipsit, procesul electoral decurgând normal.

UPDATE: 11.30

Membri BEJ Vaslui pot privi pe geam cum se încalcã legea

Legea electoralã, potrivit cãreia afisajul electoral la o distantã mai micã de 500 de metri de orice sectie de votare este încãlcatã fãtis în centrul municipiului Vaslui, chiar sub nasul membrilor Biroului Electoral Judetean (BEJ) Vaslui. În vreme ce vasluienii se îndeptau spre sectiile de votare 1 si 2, gãzduite de Casa de Culturã, în Piata Civicã a municipiului Vaslui, chiar lângã clãdirea amintitã, domnea un panou mare cu Victor Ponta. Panoul nu respecta distanta de 500 de metri fatã de cele douã sectii, aflându-se la mai putin de 50 de metri fatã de intrarea în sectii. Acest lucru pare sã nu-i fi deranjat câtusi de putin pe membrii BEJ Vaslui, care vegheazã la respectarea legii electorale si la buna desfãsurare a procesului electoral în tot judetul, mai putin în fata propriului sediu…

Update:

Cu urna mobilã dupã voturi

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, pânã la ora 10.00 în judetul Vaslui votaserã 6,34% din totalul celor 375.634 vasluieni cu drept de vot, procentul fiind ceva mai mic decât cel înregistrat la nivel national, care a fost de 6,55%. Surprinde numãrul mare de cetãteni care au solicitat urna mobilã pentru a-si exercita votul, 161, numãr de peste 2,5 ori mai mare decât media pe tarã. Din totalul de 23828 vasluieni care, pânã la orele 10.00 îsi exercitaserã dreptul de vot, 20883 sunt dintre cei înscrisi pe listele permanente, în timp ce 2784 persoane, care s-au prezentat la sectii de votare altele decât cele din localitatea de domiciliu, au votat pe listele speciale.

UPDATE:

Alegeri în sigurantã

Forte impresionante de ordine sunt implicate pentru buna desfãsurare a primului tur a alegerilor prezidentiale. Doar în judetul Vaslui, peste 1000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, politisti, jandarmi, politisti de frontierã sau lucrãtori ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã au fost mobilizati pentru asigurarea ordinii si linistii publice în aceastã zi în toate localitãtile judetului. Pânã la aceastã orã (12.00, n. red.), în judetul Vaslui nu au fost semnalate incidente de naturã a afecta procesul electoral. Cetãtenii care sunt martori sau observã nereguli în ceea ce priveste organizarea si desfãsurarea alegerilor prezidentiale pot anunta acest lucru la numãrul de urgentã 112.

UPDATE: BARLAD

Prezenta la vot în Bârlad, mai mare decât în 2009 la alegerea presedintelui

Prezenta la vot în Bârlad este mult mai mare decât la alegerile presedintiale din 2009 si chiar mai mare decât cea de la europarlamentarele din acest an.. Pânã în jurul orei 11.30, s-au prezentat la urne aproximativ 10 % din totalul cetãtenilor cu drept de vot aflati pe liste. Primii politicieni locali care au iesit sã voteze presedintele au fost Ana Birchall, deputat PSD pe colegiul Zorleni care a votat la ora 9.00, urmatã de colegii de partid din Bârlad.

“Am votat pentru normalitate”

Primarul Constantin Constantinescu a votat ca de obicei la Scoala de Muzicã si Arte Plastice “N.N.Tonitza” din Bârlad, sectia votare nr. 60, putin dupã ora 9.30. Pentru cã era presa prezentã, Titi a stat la coadã pret de mai multe minute. Coincoidentã sau nu, exact la ora când a venit primarul s-au grãbit si alti alegãtori sã vinã si astfel cã s-a creat impresia unei “aglomerãri” la urne, în schimb ce l sectia învecinatã, erau câtiva alegãtori veniti sã voteze. “Este un vot plin de sperantã. Dupã 10 ani am votat pentru ca România sã intre în normalitate. Am votat pentru un presedinte care nu dezbinã, ci uneste”, a spus Constantinescu în fata jurnalistilor, la iesirea din sectia de votare.

“Am votat pentru copilul meu”

Adrian Solomon, deputat PSD de Bârlad, a mers la vot împreunã cu pãrintii sãi si era îmbrãcat în haine de doliu. Dupã ce a votat , agasat de faptul cã în Casa de Culturã nu este cãldurã si membrii comisiei de la sectia de votare s-au plâns cã le este frig, la iesirea din Casa de Culturã a dat o scurtã declaratie: “Am venit sã votez pentru o tarã cu viitor european, un viitor prosper pentru copilul meu. Am venit sã votez pentru presedintele pe care România îl asteaptã de 25 de ani, un presedinte care uneste, nu dezbinã”, a precizat Adrian Solomon, care nici n-a observat crasa ilegalitate din apropierea sectiei de vorate, unde trona la circa 5 metri un afis publicitare electoral cu PSD !

“Am votat pentru a învinge pe cei care au derapat de la democratie”

“Am votat pentru ca România sã meargã înainte pe calea democratiei. Am votat pentru a nu ne întoarce dupã 25 de ani la partidul unic, la particul stat. Sunt tot mai multe semne de derapaj democratic, de la <<martea neagrã>>, legea amnistiei si gratierii coruptilor pânã la legi fãcute doar pentru folosul unora, ce ne avertizeazã asupra intentiilor postelectorale a celor care au acaparat     în acest moment si parlamentul si guvernul si administratia localã prin metode cel putin dubioase. Am votat pentru ca acest cosmar, al restaurãrii vremurilor de dinainte de 1989 si a nomenclaturii, sã nu devinã realitate. Dupã o gardã infernalã pot încã sã vã spun cã sindromul de derapaj al democratiei se trateazã doar cu un vot, al dumeavoastrã! Ce-ar fi sã-i învingem?”, a precizar dr.Tudor Ciuhodaru, deputat de Bârlad, care a votat la Iasi, unde a fost de gardã la Spitalul “Sf. Spiridon”.

Afisele cu Ponta date cu var de bârlãdenii din cartierul Podeni!

De altfel, PSD a exagerat cu lipirea afiselor candidatului lor, în ultima zi de campanie, umplânnd stâlpii, casetele de gaz metan si gardurile. Sâmbãtã seara, în ziua când campania s-a încheiat, bârlãdenii din cartierul Podeni au dat cu var afisele PSD, dând astfel de înteles cã … s-a întrecut cu mult mãsura bunului simt în afisajul exagerat al acestui partid.

UPDATE: HUSI

Prezentã bunã la vot, la Husi, în cursul diminetii!

În sectiile de votare, prezenta husenilor a fost, pânã la ora 10,00, una relativ bunã, apreciazã presedintii sectiilor. În medie, peste 200 de persoane s-au prezentat deja la urne. La sectia nr. 106, de pildã, amenajatã în incint Scolii “Anastasie Panu”, pânã la ora 11,00 îsi exprimaserã optiunea politicã 285 de alegãtori, din cele peste 1000 de persoane cu drept de vot, repartizati. Pânã acum nu au fost semnalate incidente, politisti din cadrul Politiei municipale, politisti locali, dar si jandarmi fiind mobilizati pentru sdupravegherea bunei desfãsurãri a scrutinului.

UPDATE:

Ora 10, raportare neoficialã: la Vaslui au votat 6,2% dintre alegãtori

Judetul Vaslui este peste media pe tarã. Alegãtorii din judet par motivati si au început sã iasã la vot în numãr din ce în ce mai mare. Conform unor date neoficiale, la Biroul Electoral judetean este înregistrat, la ora 10.00, un procent de 6,2% din totalul alegãtorilor de pe listele electorale permanente.

UPDATE:

Primarul Vasile Pavãl a votat la sectia 44

kjhvgcÎn jurul orei 10.00, primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, a votat la sectia 44, de la scoala 1. “Am votat pentru liniste si pace în tarã, cu gândul cã trebuie sã trecem la treabã si sã ne fie cât mai bine. Avem nevoie de o Românie unitã, în care sã ne construim singuri destinul”, a spus primarul, imediat ce a iesit din sectia de votare. Conform edilului Vasluiului, nu au fost incidente, pânã în acest moment, singurele probleme fiind cele legate de frigul din câteva sectii, la care primãria a asigurat resouri.

UPDATE:

Prezentã la vot peste asteptãri


Peste 3,5% din vasluieni au votat pânã la ora 9.00

Conform numãrãtorii paralele fãcutã de un partid politic, pânã la ora 9.00 votaserã peste 3,5% din vasluienii cu drept de vot. În judetul Vaslui sunt înregistrati peste 375 mii de persoane cu drept de vot, ceea ce înseamnã cã, în primele douã ore de la deschiderea sectiilor de votare, au votat deja peste 12100 vasluieni. Dealtfel, statisticile confirmã faptul cã, atunci când e vorba de alegerea presedintelui României, prezenta la vot este mai mare decât în cazul alegerilor parlamentare sau europarlamentare.

UPDATE:

Primul incident a venit de la BEJ Vaslui

Procesele verbale “de investire si completare” a birourilor electorale ale celor 516 sectii de votare din judet Vaslui au fost întocmite gresit de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Vaslui. În text s-a scris “alegeri pentru Parlamentul European”, în loc de “alegeri pentru Presedintele României”. Eroarea a fost observatã pe 30 octombrie, BEJ luând decizia de “îndreptare eroare materialã”.

“Se dispune îndreptarea erorii materiale în procesele-verbale de învestire si completare a birourilor electorale ale sectiilor de votare, în sensul cã în loc de “alegeri pentru Parlamentul European” se va scrie si se va avea în vedere “alegeri pentru Presedintele României”, se aratã în hotãrârea BEJ. Presedintele BEJ Vaslui a declarat cã a fost vorba despre “o simplã gresealã” apãrutã din cauza volumului foarte mare de muncã.

“Este o simplã gresealã, care s-a îndreptat printr-o hotãrâre a BEJ. Aceasta a apãrut din cauza volumului foarte mare de muncã din cadrul Biroului Electoral Judetean”, a spus Elena Simionescu.

Greseala BEJ a survenit dupã tragerea la sorti a celor trei membri ai sectiilor de votare care trebuiau sã completeze, pânã la sapte, birourile sectiilor de votare. Patru dintre acestia sunt reprezentanti ai partidelor si aliantelor parlamentare (Alianta Crestin Liberalã (ACL), Alianta Electoralã PSD-PC-UNPR, UDMR si PPDD). Dupã tragerea la sorti, BEJ Vaslui a încheiat procesele-verbale pentru fiecare sectie cu numele celor trei membri în completare, documente unde a apãrut “alegeri pentru Parlamentul European”.

Update:

Unde voteazã bolnavii din spitale?

În urma sedintei Biroului Electoral Judetean Vaslui, au fost stabilite sectiile de votare unde bolnavii internati în unitãtile spitalicesti din judet îsi pot exercita dreptul de vot la alegerile prezidentiale din data de 2 noiembrie. Astfel, pentru Spitalul Judetean de urgentã Vaslui au fost arondate sectiile de votare 13, din sediul Scolii Ajutãtoare “Aurora”, si sectiile de votare 15 si 16, care functioneazã la Scoala nr. 10 “Mihail Sadoveanu” Vaslui, în timp ce pacientii Sectiei de boli infectioase îsi pot exercita dreptul de vot la sectia de votare nr. 39 din cadrul Liceului “Anghel Ruginã” Vaslui. Pacientii spitalului de urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad au fost alocati la sectiile de votare 67, 68, si 70 care functioneazã în sediul Colegiului “Alexandru Ioan Cuza”. La sectia de votare nr. 100, situatã în sediul centrului Consultativ Husi vor putea bolnavii internati la Spitalul “Dimitrie Caloian” din municipiul Husi, în timp ce pacientii cu drept de vot a Spitalului de Psihiatrie Murgeni îsi vor putea exercita optiunea la alegerea presedintelui României la sectia de votare nr. 118, deschisã la Casa de Culturã din oras. Pacientii netransportabili îsi pot exercita dreptul de vot prin intermediul urnei mobile, în urma unei solicitãri în acest sens transmisã în preziua alegerilor, între orele 18 si 20 la sectia de votare arondatã unitãtii spitalicesti în care este internat bolnavul.

UPDATE:

S-a deschis votarea pentru presedintele României: liniste la sectiile de votare din Vaslui

Prezenta scazuta la sectiile de votare 1 si 2 din Vaslui.
Prezenta scazuta la sectiile de votare 1 si 2 din Vaslui.

La Vaslui, cele 51 de sectii de votare s-au deschis la 7.00 dimineata, neînregistrându-se probleme la vreuna din sectii. Vasluienii nu s-au grãbit sã ajungã la vot, dis-de-dimineatã, atmosfera fiind destul de linistitã, pânã la ora 9.00. Nu sunt probleme nici cu asigurarea materialelor, inclusiv stampile de vot, în timp ce membrii sectiilor de votare si observatorii sunt în sectii. Primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, a spus cã s-au luat toate mãsurile pentru ca procesul de votare sã decurgã în mod corect. “Am pus afise cu numerele sectiilor de votare. Urmãrim atent desfãsurarea în bune conditii a alegerilor prezidentiale în tot municipiul, fiind constituitã o echipã tehnicã”, a spus primarul Pavãl. În judetul Vaslui sunt 516 sectii de votare, iar numãrul persoanelor cu drept de vot, potrivit statisticilor oficiale, este de peste 370.000 de persoane.

Astãzi, se elibereazã cãrti de identitate la Evidenta Persoanelor de la Vaslui

Serviciul Local pentru Evidenta Persoanelor din primãria Vaslui va lucra, duminicã, în ziua alegerilor prezidentiale, în program prelungit. Si sâmbãtã, la Evidenta Persoanelor, s-a lucrat pânã la ora 16.00, pentru a acoperi toate cererile de cãrti de identitate. În ziua alegerilor, programul de muncã este de la 8.00 la 21.00, iar cei care îndeplinesc conditiile legale si doresc sã voteze se pot adresa la Serviciul de Evidenta Persoanei, unde vor primi carte de identitate sau, în cazuri speciale, când nu se poate elibera cartea de identitate, o carte de identitate provizorie, cu care persoana respectivã va putea vota la sectia la care este arondatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.