spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Bărbat ucis şi mâncat de urs în pădure

- Advertisement -

O dramă zguduie comunitatea din Vizantea Livezi, unde un cioban a fost găsit mort în pădure, împreună cu câinele său de pază u o ipoteză este că acesta a fost prins de urs şi omorât, dar nu este exclus să fi căzut şi victimă mistreţilor u animalele sălbatice cutreieră zona, iar localnicii s-au plâns de multe ori de pagubele pe care acestea le fac u „dacă ciobanul care a murit punea laţuri, era arestat imediat! Dar dacă el a murit, cine ia măsuri?”, întreabă sătenii nemulţumiţi

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, Ion Stoica, din comuna Vizantea-Livezi, a fost găsit mort în pădure, sfâşiat de animalele sălbatice. Alături de cioban, a fost devorat de animale şi câinele său de pază. Prima explicaţie a oamenilor legii este că bărbatul ar fi fost ucis de urs, dar nu este exclus să fie vorba de porci mistreţi. Zona este plină de animale sălbatice, iar localnicii se plâng tot timpul că urşii şi porcii mistreţi le fac pagube în gospodării. Deocamdată în zonă au ajuns şi anchetatorii care prelevează probe pentru a elucida cazul. ”Bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost găsit mort în pădure şi prezintă pe corp urme de violenţă. S-a deschis în acest caz dosar de cercetare penală pentru a stabili cauzele exacte în care s-a întâmplat tragedia. Cei de la Serviciul de Medicină Legală urmează să stabilească cauzele morţii bărbatului”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea.
„Era un cioban gospodar, avea peste 200 de oi”

Despre bărbatul mort, primarul comunei Fănică Ciobotaru, spune că era un om gospodar. Ceea ce este şocant este faptul că, tot aici, cu ani în urmă, urşii au mai ucis câţiva oameni.” Nu ştim ce s-a întâmplat, câinle pe care îl avea cu el a fost găsit tot mort. Au venit anchetatorii în zonă să vadă ce s-a întâmplat. Era un cioban gospodar, înstărit, avea peste 200 de oi. Pot să spun că în anii din urmă au mai ucis urşii oameni pe la noi. Din câte am înţeles în cazul ăsta, ciobanul mai era cu vreo doi oameni, dar el a luat decizia să coboare într-o râpă, unde se rătăciseră caprele şi le-a spus celor doi să meargă mai departe că îi prinde din urmă. Numai că după vreo două ore, îngrijoraţi, au început cei doi să îl caute şi l-au găsit mort”, spune primarul din Vizantea-Livezi. Toamna trecută urşii, mai spune edilul, au distrus livezile oamenilor şi au intrat chiar şi în gospodării.

„Dacă ciobanul punea laţuri, era arestat imediat!”

Cititi mai mult: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588809651-barbat-ucis-si-mancat-de-urs-in-padure.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.