Acest lucru poate duce la un risc sporit de afecţiuni cardiace, diabet şi cancer.
Este numai o parte din avertismentul pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) l-a lansat nu demult, prin intermediul unui apel către oamenii din întreaga lume, subliniind că zahărul ar trebui să compună mai puţin de 5% din ceea ce consumăm într-o zi, dacă dorim să evităm riscurile la adresa sănătăţii asociate acestui aliment, cum ar fi creşterea în greutate şi cariile.
OMS a publicat recomandări referitoare la consumul de zahăr, bazându-se pe „totalitatea dovezilor referitoare la legătura dintre consumul de zahăr, greutate corporală şi apariţia cariilor dentare”.
În toate
Printre zaharurile incluse în recomandarea de 5% se numără monozaharidele şi dizaharidele care sunt adăugate în alimente de producători, bucătari şi de consumatori şi zaharurile prezente în mod natural în miere, siropuri, sucuri de fructe şi concentrate de fructe.