spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Curăţenia Galaţiului ridică semne de întrebare penale. Cât de folositoare sunt MĂTURILE DE LUX

- Advertisement -

Firma unui sponsor de campanie electorală a PSD a livrat Galaţiului patru automăturători, la un preţ dublu faţă de cel de producător * Furnizorul a fost unic ofertant, pe un caiet de sarcini făcut, din ceea ce a constatat chiar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cu dedicaţie * Firma în discuţie, Eurospeed SRL Şcheia, este abonată la contracte cu statul

Începând din această săptămână, Galaţiul  este măturat cu patru utilaje nou-nouţe, ce au scos din bugetul local 150.000 de lei fiecare, adică 600.000 de lei în total. Toate bune şi frumoase, căci poate că oraşul va fi mai curat, străzile vor fi mai frumoase, viaţa va fi ceva mai roz. Numai că lucrurile bune se cam opresc în acest punct. De aici încolo, se iscă numai semne de întrebare cu privire la modul şi motivele pentru care a fost făcută această achiziţie.

Preţ umflat

Cei care au licitat şi au câştigat contractul cu Primăria Galaţi au fost cei de la Eurospeed SRL Şcheia (Suceava), în calitate de unic ofertant. Preţul de achiziţie al unei astfel de măturători a fost de 150.000 de lei, adică 33.985,09 euro. Numai că fix acelaşi tip de măturătoare costă, potrivit site-urilor de specialitate din România, 28.281 de euro. Pe de altă parte, utilajul de acest tip poste fi cumpărat direct de la producător (TENNANT USA) cu sume cuprinse între 17.500 şi 19.500 de euro, adică la jumătate din preţul plătit de Primăria Galaţi. Evident, se poate spune că nu este vina Primăriei că producătorul echipamentelor nu s-a înscris la licitaţie. Corect! După cum veţi vedea în continuare, însă, Primăria a jucat un rol crucial în toată povestea.

Caiet de sarcini făcut cu dedicaţie

Cele patru măturători fac parte dintr-o achiziţie ceva mai mare a Primăriei Galaţi, achiziţie pentru care s-a făcut însă o singură licitaţie. În acelaşi lot sunt cuprinse şi alte utilaje, respectiv o maşină de spălat recipienţi,  trei autogunoiere de 3,5 mc, trei autogunoiere de 15 mc şi trei încărcătoare frontale. Acest amalgam de produse indică faptul că s-a dorit, încă din start, eliminarea din competiţie a producătorilor, căci nicio firmă din lume nu produce toate categoriile de utilaje menţionate. Aşadar, totul pentru dealeri.

Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 4.398.000 de lei, plus TVA. Această licitaţie a avut ca ofertant doar pe SC Eurospeed SRL. O altă firmă a încercat să participe la această licitaţie, contestând o serie de cerinţe abuzive ale caietul de sarcini, însă a rămas până la urmă cu ochii în soare. Rămâne însă de ţinut minte faptul că la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor i s-a dat dreptate contestatorului, prin decizia nr. 1713/C8/2068/10.06.2014, transmisă şi Primăriei Galaţi prin adresa nr. 10812 din 10.06.2014.

Vezi mai mult: http://www.viata-libera.ro/societate/59789-galati-viata-libera-cotidian-video-banul-public-maturat-politic-curatenia-galatiului-ridica-semne-de-intrebare-penale

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.