spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Caciula ales ilegal!

- Advertisement -

Cãciulã, la loc comanda! Ciupilan, viceprimar!

VESTE Schimbarea viceprimarului la Husi nu a fost fãcutã cu respectarea prevederilor legale! Acesta este punctul de vedere al Prefecturii Vaslui, care, asa cum era de asteptat, nu a dat aviz de legalitate la cele douã proiecte de hotãrâre, pe baza cãrora municipiul Husi s-a pricopsit cu… doi viceprimari: unul în acte, Ioan Valeriu Ciupilan, si altul care face curat în piatã, Aurel Cãciulã.

Astãzi, spun surse din interiorul Prefecturii, va fi înaintatã husenilor hârtia prin care Prefectura nu îsi dã avizul de legalitate pentru cele douã proiecte de hotãrâre, care au stârnit atâtea patimi la Husi. Se pare cã nu degeaba au strigat cât i-a tinut gura, la sedinta din septembrie, consilierii Cãtãlin Tocu si Liviu Iacob pe tema unor abateri de la prevederile legii, cã, iatã, Prefectura nici ea nu considerã cã schimbarea din functie a lui Valeriu Ciupilan si înlocuirea sa, intempestivã, cu Aurel Cãciulã, s-a fãcut cu respectarea întru totul a pasilor legali. Procedural, dupã primirea hârtiei în cauzã, la urmãtoarea sedintã de CL, ar trebui sã se propunã revocarea hotãrârilor. Sigur cã, având în vedere noua majoritate social-democratã din CL, nu este exclus ca PSD-ul sã insiste în a-si propune propriul viceprimar, care sã fie si ales în functie, dacã se respectã legea. Pânã atunci, viceprimarul Ioan Valeriu Ciupilan (PDL) are posibilitatea sã se bucure de aceastã micã victorie, obtinutã în fata opozantilor din CL.

N-a fost legalã schimbarea viceprimarului, pe repede-nainte!

De reamintit cã în sedinta din luna septembrie, fatã de ordinea de zi a sedintei, s-a propus suplimentarea cu mai multe proiecte de hotãrâre, între care si cele ce vizau schimbarea viceprimarului Ciupilan. Nefiind vorba despre o situatie de urgentã, consilierii ACL au sãrit ca arsi, contestând faptul cã Valeriu Ciupilan este schimbat în lipsã (era în concediu, n.r.), iar proiectele nu au avizul comisiilor. Dar cum majoritatea nou formatã la Husi avea atuul superioritãtii numerice, în cele din urmã, proiectele au trecut. Aurel Cãciulã, lãudat, de altfel, pentru calitãtile sale de gospodar, s-a si apucat de muncã, încercând sã facã ordine în piata agro-alimentarã. A fost criticat însã pentru faptul cã nu a avut rãbdare sã primeascã “undã verde” de la Prefecturã, mai ales cã avocatul Cãtãlin Tocu, membru al CL, din partea PDL, a fãcut mai multe demersuri oficiale, în sensul amendãrii modului în care s-a produs schimbarea din functie a viceprimarului de Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.