spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

La mulți ani, Chișinău! Capitala împlinește astăzi 578 de ani

- Advertisement -

Capitala Republicii Moldova, orașul Chișinău, împlinește astăzi 578 de ani. Sărbătoarea va fi marcată prin mai multe evenimente și manifestări culturale.

De dimineață va fi oficiată liturghia de Hram de către un sobor de la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”. Totodată, vor fi depuse flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

Începutul festivităților va fi dat la ora 11.00 în scuarul Catedralei, unde primarul Dorin Chirtoacă va susține un discurs și va întâmpina delegațiile oficiale. Tot acolo va avea loc lansarea unui CD cu piese despre Chișinău „Orașul meu drag, Chișinău”.

Delegații din zece țări vor participa în acest an la festivităţi. Cei peste 50 de oaspeți din România, Suedia, Ucraina, Georgia, Austria, Turcia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Kosovo şi Italia.

De menţionat că și în acest an de Hramul Oraşului, Garda Romană de la Apulum, Alba Iulia, va fi prezentă cu un program reînnoit în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aceasta va prezenta un spectacol, reconstituire a spaţiului antic românesc, cu tehnici de luptă.

În scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” vor fi organizate expoziţii de pictură, grafică, artizanat,carte și floristică.

Tradițional, fiecare pretură de sector va organiza programe de sărbătoare pe platourile amenajate de-a lungul bulevardului Ștefan Cel Mare.

Concertul din Piața Marii Adunări Naționale va începe la ora 17.00. Pe scenă vor evolua mai mulți interpreți autohtoni. Cu un recital pentru locuitorii Chişinăului va veni şi Horia Brenciu şi orchestra sa din România.

Pentru prima dată în ţara noastră, pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale va urca renumitul artist german Thomas Anders, care va interpreta legendarele piese ale trupei „Modern Talking”.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.