spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Gala laureatilor de interpretare si „Doctor fãrã voie” (foto)

- Advertisement -

GALÃ Finalul Festivalului International de Umor „Constantin Tãnase” a fost pe mãsura asteptãrilor. Ultimele evenimente din cadrul festivalului au avut loc asearã, la Casa de Culturã din Vaslui: Gala laureatilor de interpretare si reprezentatia de zile mari a teatrului „V.I. Popa” din Bârlad. Ambele evenimente au câstigat admiratia publicului, care au aplaudat toate momentele artistice.

Câstigãtorul trofeului „Constantin Tãnase” a fost desemnat Andrei Filibiu, un copil din comuna Vãleni, care a interpretat un monolog. În concursul de interpretare, defãsurat la Negresti, au participat opt grupuri si 11 interpreti individuali, iar dintre acestia, Andrei Filibiu a reusit sã se deosebeascã.

Pe scenã au urcat apoi actori ai teatrului „V.I. Popa” din Bârlad, care au interpetat celebra piesa de teatru a lui Moliere „Doctor fãrã voie”, regizatã de Dorin Mihãilescu. Sganarelle ajunge fãrã sã vrea doctor, dar nu unul oarecare, unul faimos. Sotia sa aude cã un om bogat are nevoie de un doctor pentru fiica lui, care a rãmas mutã, si se gândeste sã-l recomande pe el, care, desi nu era medic, vrea sã îi aplice o corectie: îi spune bãrbatului bogat cã, pentru a-l determina sã accepte sã o vindece pe fatã, trebuie sã-i aplice câteva bãtãi. Asa se si întâmplã, lui Sganarelle i se aplicã câteva bãtãi si acceptã sã meargã sã o vindece pe fatã, doar cã aceasta nu avea nimic. Ea era sãnãtoasã, mutenia ei fiind un mod de a protesta împotriva tatãlui ei, care voia sã o cãsãtoreascã împotriva vointei ei.

„Doctor fãrã voie” e o satirã comicã ce dateazã ce circa 300 de ani. Comicul de situatie si de limbaj al textului reusesc sã stârneascã amuzamentul spectatorilor: „Cine m-a pus sã-mi semnez condamnarea?” sau „Ce nebun nu si-ar dori ca sotia sa sã fie mutã?”

Pe scena Casei de culturã, au urcat, si alesii judetului, Dimitru Buzatu si Vasile Pavãl, care au tinut sã multumeascã tuturor: „Multumim celor care au venit in orasul nostru, multumim pentru dãruira si priceperea pe care au pus-o în fiecare lucrare prezentatã în acest festival. Multumesc presedintelui Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, cu care am fãcut un parteneriat si iatã cã a dat rezultate”, a declarat primarul, care a dat cuvântul mai departe, presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu: „Multumim celor prezenti. Sperãm ca urmãtoarea editie a Festivalului Constantin Tãnase se va desfãsura într-un teatru nou, care se va construi în vechea Casã a Armatei. Sperãm sã atragem talente tinere si dornice de afirmare. Totdatã, sperãm ca viitoarele editii sã fie cel putin la nivelul ultimelor douã editii”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.