spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Primul consilier care a zburat la alt partid!

- Advertisement -

Efectele ordonantei traseistilor

PRIMUL! La o zi de la publicarea în MO a ordonantei datã de guvernul Ponta prin care timp de 45 de zile s-a dat “liber” la traseismul politic, Daniel Buzamãt, consilier local PDL, a trecut în barca Partidului Miscarea Popularã. Motivatia plecãrii la alt partid a fost loialitatea sa fatã de Traian Bãsescu, cel pentru care Daniel Buzamãt a intrat în PDL în 2008, când a schimbat partidul venind de la PNG. Cornel Plesu, liderul PDL Bârlad, a precizat cã era de asteptat ca Buzamãt sã treacã în barca PMP, având în vedere cã, la alegerile europarlamentare, PDL Bârlad a obtinut, prin “efortul” lui Buzamãt, un scor mai mic decât al PMP, fiind cel mai slab scor electoral obtinut de PDL Bârlad pânã acum.

Ieri, la secretariatul CLM Bârlad, a fost depusã prima cerere de schimbare a partidului de cãtre un consilier local, asa cum prevede OUG 45/2014. Motivatia lui Daniel Buzamãt de schimbare a partidului a fost cã el a intrat în PDL de dragul lui Traian Bãsescu. “Eu am venit în PDL în 2008 pentru Traian Bãsescu, iar acum nu mã pot dezice de reformele pe care acesta le-a început, nu mã pot dezice de Emil Boc, de Elena Udrea. Îmi pare sincer rãu de colegii care s-au dezis de acesti politicieni care la un moment dat i-au fãcut oameni. Multumesc colegilor din PDL, e decizia mea si astept si alti colegi care simt la fel si care încã mai cred în Traian Bãsescu, Emil Boc si Elena Udrea sã facã acelasi lucru”, a spus Daniel Buzamãt pentru cotidianul nostru. Vã reamintim cã Daniel Buzamãt, actualmente consilier local PMP, s-a înscris în PDL în 2008, venind din PNG (partidul lui Gigi Becali), unde a fost presedinte al organizatiei Bârlad. Din 2008, la PDL Buzamãt a fost vicepresedinte, iar dupã plecarea senatorului Vasile Pintilie de la conducerea organizatiei bârlãdene a fost ales presedintele PDL Bârlad. A fost schimbat dupã alegerile europarlamentare din acest an, în urma demisiei sale din functia de presedinte, devenind astfel un simplu membru al PDL Bârlad.

“A distrus organizatia”

Contactat telefonic de reporterii nostri, actualul presedinte al PDL Bârlad, prof. Corneliu Plesu, a precizat cã se astepta la o asemenea “mutare” din partea lui Daniel Buzamãt, pe care l-a acuzat cã a distrus organizatia bârlãdeanã si a lãsat-o cu multe datorii. “Este problema lui dacã a fãcut acest lucru (plecarea la PMP – n.r.). Ne aratã caracterul sãu, care, în calitate de presedinte al PDL Bârlad, a fãcut tot ce a putut ca sã distrugã practic aceastã organizatie. Când spun asta, mã refer la faptul cã a lãsat organizatia cu datorii de aproape 125 de milioane de lei vechi (chirie, ultilitãti etc), dupã care a gestionat campania la europarlamentare unde PDL Bârlad a obtinut cel mai slab scor electoral din toti anii de pânã acum. A fost chiar sub PMP, ceea ce ne-a spus de atunci cã acest rezultat nu este întâmplãtor, fiindcã în acea perioadã s-au întâmplat lucruri care ne-au pus pe gânduri: s-au schimbat presedinti ai sectiilor de votare cu oameni care nu fãceau parte din partid, iar astãzi sunt membri PMP. A fost un ciclu întreg fãcut de Daniel Buzamãt sub acoperirea calitãtii sale de presedinte al PDL Bârlad. De aceea s-a luat si decizia schimbãrii sale, acoperitã sub acea demisie din functie. Îi urez succes, sã distrugã cât mai multe organizatii, poate distruge si PMP Bârlad asa cum a fãcut cu PDL Bârlad si nu numai aici, stiti foarte bine cã a mai fost si la alte partide!”, a spus Cornel Plesu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.