spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Moldoveanca mãritatã la Gura Vãii, arestatã preventiv pentru contrabandã!

- Advertisement -

ARESTARE Instanta Judecãtoriei Husi a admis propunerea de arestare preventivã pentru 30 de zile a femeii din Gura Vãii, asupra cãreia existã bãnuiala cã le era de mare ajutor traficantilor de tigãri de peste Prut. Anastasia Arhire este din Republica Moldova, dar s-a cãsãtorit în satul Gura Vãii. Politistii de frontierã, desfãsurând o misiune de combatere a contrabandei cu tigãri pe frontiera verde, au descoperit sase sacose mari, pline cu tigãri. La perchezitia domiciliarã au mai fost gãsite si alte lucruri (sase telefoane, înscrisuri, etc.), care pot ajuta la stabilirea întregii activitãti infractionale, spun anchetatorii.

Argumentele procurorilor i-au convins, ieri, pe judecãtorii huseni cã Anastasia Arhire are legãturi certe cu persoanele care se ocupã cu traficul de tigãri, la frontierã. Descinderea mascatilor la domiciliul sãu din Gura Vãii i-a luat prin surprindere pe localnici, care spun cã nu ar fi bãnuit cã femeia se ocupã cu contrabanda, traiul lor fiind unul modest. Cu toate acestea, anchetatorii au reusit sã strângã suficiente probe care sã arate contrariul. “Admite propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi. Dispune arestarea preventivã a inculpatei Arhire Anastasia, domiciliatã în satul Gura Vãii, pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã. În temeiul art. 202, alin. (4) lit. b) si d) NCPP. Respinge cererea inculpatei de înlocuire a mãsurii arestãrii preventive cu mãsura controlului judiciar ori mãsura arestului la domiciliu”, a dispus instanta. Inculpata a formulat deja contestatie împotriva hotãrârii.

Au cãrat tigãrile cu cãruta, dar au “uitat” în calea politistilor sase colete!

„În data de 12 august a.c., în jurul orei 17.00, politistii de frontierã din cadrul Sectorului Politiei de Frontierã Husi au desfãsurat în zona de competentã o actiune pe linia combaterii traficului cu tigãri de contrabandã. Astfel, pe timpul executãrii misiunii au descoperit, pe directia localitãtii Pogãnesti, judetul Vaslui, la o distantã de 400 metri fatã de malul râului Prut, sase colete care contineau tigãri. În urma inventarierii celor sase colete au rezultat un numãr de 4.998 pachete tigãri, de diferite mãrci (Winston, Ashima si L&M), cu timbru de accizã R. Moldova, în valoare de 22.191 lei, care au fost confiscate în vederea continuãrii cercetãrilor.Totodatã, în urma verificărilor efectuate la fata locului, au fost descoperite urme lãsate de un atelaj hipo pe vegetatie, care duceau spre localitatea Pogãnesti. Având în vedere cele constatate, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi, politistii de frontierã din cadrul SPF Husi au desfãsurat o serie de activitãti specifice pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infractionalã. Astfel, în urma cercetãrilor s-a stabilit cã la actiunea de contrabandã au participat douã persoane, Anastasia Arhire, cetãtean din Republica Moldova si un cetãtean român minor, în vârstã de 15 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Vaslui. Persoanele în cauzã au transportat coletele cu atelajul hipo de la malul râului Prut, iar ulterior, le-au abandonat în vegetatie. În cursul zilei de ieri, în baza autorizatiei emisã de cãtre Judecãtoria Husi, politistii de frontierã au efectuat o perchezitie domiciliarã la locuinta Anastasiei Arhire, în urma cãreia au descoperit si indisponibilizat, pachete de tigãri marca Ashima, sase telefoane mobile, precum si alte obiecte si înscrisuri utile cauzei. Cercetãrile continuã pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate mãsurile legale ce se impun”, a precizat comisarul sef de politie, Nelu Zaharia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.