spot_imgspot_img
23.1 C
Vaslui
16-apr.-2024

Ce lege mai protejează polițiștii vasluieni? Organizatorii și participanții ședinței electorale de la Popasul Sârbi au scăpat cu avertisment

- Advertisement -

DUBLA MASURA… Deși în acest moment legea spune clar că restaurantele nu au voie să funcționeze în interior decât cu maximum 20 de persoane, în cadrul unor evenimente private, în județul Vaslui legea nu este făcută pentru a fi respectată. O demonstrează evenimentul cu iz electoral organizat, ieri, la Popas Sârbi, de liderii comunității rrome din județ, la care a participat și conducerea Consiliului Județean Vaslui. Reprezentații IPJ Vaslui ne-au comunicat aseară, după finalizarea cercetărilor că atât organizatorul ședinței cât și participanții au fost sancționați contravențional cu avertisment. „Cu privire la evenimentul ce a avut loc pe raza comunei Banca, județul Vaslui, vă comunicăm că la data de 09.07.2020, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o unitate de alimentație publică de pe raza comunei este organizată, într-un spațiu închis, o întrunire la care iau parte mai multe persoane. In urma verificărilor efectuate, au fost depistate un număr de 33 de persoane participante, care purtau măști de protecție și păstrau distanța socială. Totodată, în urma neregulilor constatate privind abaterile la normele legale stabilite pentru starea de alertă, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale (avertisment) atât organizatorului evenimentului, cât și celorlalți 32 de participanți”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Nu știm ce cercetări au făcut oamenii legii la fața locului, dar din video-ul de mai jos se poate observa clar că cel puțin trei dintre participanți (Dumitru Buzatu, Ciprian Trifan și Ana Maria Obreja) nu purtau măști în interiorul restaurantului. Decizia politistilor de a da doar avertisment e cu atat mai greu de inteles cu cat Dumitru Buzatu este „recidivist” in privinta refuzului de a purta masca intr-un spatiu inchis. Acesta are bifate doua sedinte de Consiliu Judetean in care s-a pozitionat desupra legii, refuzand sa se conformeze dispozitiei semnata chiar de el, prin care toate persoanele care intra in institutia Consiliului Judetean sunt obligate sa poarte masti de protectie.

Baștanii avertizați, vasluienii de rând amendați.

Dacă mai marii județului au scăpat doar cu avertisment în urma șediței de ieri, vasluienii de rând care săptămâna trecută au ieșit la terase nu au avut același noroc. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, numai în cursul zilei de sâmbătă, oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale de 39.000 de lei. Iată un fragment din comunicatul trimis, weekendul trecut, de polițiști, către redacția ziarului Vremea Nouă „(…)  În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Vaslui au fost verificate 121 de societăți comerciale (terase, piscine, etc) și legitimate peste 250 de persoane. Au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale în valoare de 39.045 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru participarea la activități în spații pentru care au fost instituite restricții, pentru încălcări ale prevederilor  Legii 12/1990 privind  protejarea populației împotriva unor activități de producție, comeră sau prestări de servicii ilicite, pentru încălcări ale prevederilor  H.G. 857/2011 privind  stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice,  dar și pentru abateri la regimul circulației rutiere”, ne comunica, în urmă cu câteva zile, reprezentatul Inspectoratului de Poliție Județean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri