spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

„Hoţ în lege” cu rang de ctitor: Diplomă de la Vladîca, cu „binecuvântare arhierească”, pentru Micu

- Advertisement -

Petru Gâlcă, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Micu, a fost decorat de însuşi Mitropolitul Vladimir cu o diplomă „în semn de recunoştinţă arhipăstorească pentru contribuţie substanţială adusă la construcţia paraclisului „Icoana Maicii Domnului – Bucuria Tuturor Scîrbiţilor” de la Penitenciarul din Rezina.

Potrivit RISE, titlul de nobleţe a fost prezentat de „Micu” judecătorilor care l-au eliberat de răspunderea penală pentru coordonarea unei organizaţii criminale, specializată în asasinate, din motiv că a expirat termenul de prescripţie.

Autoritatea criminală care băga în sperieţi Moldova anilor 90 a fost acuzat că ar fi liderul unei grupări criminale, ai cărei membri ar fi săvârşit zeci de omoruri, tentative de omor, dar şi alte infracţiuni. Pe rând a fost condamnat, achitat, după care iarăşi condamnat, doar că anchetatorii aşa şi nu au putut demonstra implicarea sa personală la comiterea crimelor care i se incriminau. Astfel, Micu a fost condamnat definitiv la 13 ani de puşcărie pentru şantaj, samavolnicie şi falsificare de acte.

sursa: http://jurnal.md/ro/social/2015/9/29/hot-in-lege-cu-rang-de-ctitor-diploma-de-la-vladica-cu-binecuvantare-arhiereasca-pentru-micu/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.