„Prodana”, un loc superb de relaxare sau Grãdina Publicã modernã, sunt doar câteva din investitiile bârlãdene! (FOTO)

APROAPE GATA…În câteva zile, se vor termina si lucrãrile de refacere a aleilor din incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad dupã ce, recent, s-a finalizat refacerea acoperisului de la un alt corp al clãdirii unitãtii de învãtãmânt. CLM Bârlad a alocat suma de 500.000 lei pentru continuarea lucrãrilor de refacere în totalitate a acoperisurilor corpurilor de clãdire ale unitãtii, dar si pentru reabilitarea aleilor curtii interioare. De asemenea, în Parcul Teatrului V.I.Popa, sunt aproape finalizate lucrãrile la refacerea fântânelor arteziene, aleile dalate care au înlocuit „praful rosu” atât de neigienic pentru populatie. Alte investitii pentru petrecerea timpului liber de cãtre bâlãdeni sunt la un pas de finalizare: Zona de agrement „Prodana” si cele trei locuri pentru picnic din Grãdina Publicã.

Primarul Bârladului, Dumitru Boros, a prezentat stadiul mai multor investitii fãcute cu bani din bugetul local, pentru bârlãdeni: reparare acoperis si refacere alei la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, refacere zonã agrement Prodana, refacere alei si fântâni arteziene în Parcul „V.I.Popa” si refacere alei, bãnci si zona de picnic din Grãdina Publicã. Toate aceste investitii sunt fãcute de cãtre salariatii primãriei sau de cãtre firma Reiser Ldt, care apartine CLM Bârlad.

Lucrãrile de la Liceul Eminescu aproape gata!

Lucrãrile au demarat la începutul lui decembrie 2019, imediat ce Municipiul Bârlad a alocat, prin hotãrâre de Consiliu Local, suma de 500.000 lei pentru continuarea lucrãrilor de refacere în totalitate a acoperisurilor corpurilor de clãdire ale unitãtii, dar si pentru reabilitarea aleilor curtii interioare. „Interventia trebuia realizatã cât mai repede, având în vedere cã aceastã unitate de învãtãmânt, una dintre cele mai bune din judet, se confrunta cu probleme mari, atât la acoperisurile imobilelor care o compun, cât si la aleile curtii interioare, unde nu s-a intervenit, cred, niciodatã. Am rãspuns afirmativ solicitãrilor liceului si am alocat din nou bani pentru finalizarea lucrãrilor, acum fiind deja receptionatã reabilitarea acoperisului corpului F al institutiei si se lucreazã intens la dalarea aleilor”, a declarat primarul Dumitru Boros.

„Prodana” va fi un loc superb pentru relaxare si grãtare!

Spre final sunt si lucrãrile de igienizare a Zonei de Agrement „Prodana” din Bârlad unde, printre altele, s-a amenajat si primul loc de picnic din localitate. Valoarea totalã a lucrãrilor de igienizare si dotare a zonei de picnic „Prodana” se ridicã la 50.000 lei. În scurt timp vor începe lucrãri de amenajare si în alte douã zone pentru picnic din Bârlad, respectiv în Grãdina Publicã, în partea de vest, zona „Trei Fântâni” (un foisor si un grãtar) si în zona Pãdure „11 iunie” – Zona Poligon (douã grãtare si douã foisoare). Lucrãrile sunt efectuate de angajatii Serviciului Sere, Spatii verzi, din cadrul Primãriei Municipiului Bârlad si au presupus, în primã fazã, igienizarea aleilor pietonale cãtre Lacul „Prodana” si toaletarea vegetatiei lemnoase existente care prezintã pericol de prãbusire. Ulterior, în cadrul programului de plantãri de toamnã, în zonã s-au sãdit arbori si arbusti tineri, în scopul reamenajãrii unei zone verzi mai atractive pentru odihnã si recreere. „A fost o dorintã mai veche a bârlãdenilor, care vor sã se bucure iar de aceastã zonã, atât cât se poate, pânã când va apãrea vreo axã de finantare pe care sã o putem accesa pentru a reabilita <<Prodana>> în întregime”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Grãdina Publicã are alei refãcute, bãnci noi si un sistem de irigatie inteligent

Primarul a prezentat vineri si lucrãrile de reabilitare a Grãdinii Publice, asfaltarea aleilor, bãnci si cosuri de gunoi noi, precum si un nou sistem de irigatie. La finalul asfaltãrii celor douã alei principale, au fost achizitionate si montate aproape 50 de bãnci noi, personalizate, care dau un alt aspect zonei. Noul sistem de irigatie a spatiilor verzi este compus dintr-un rezervor de acumulare de 20 metri cubi, o statie de pompare si irigatoare prin picurare si aspersie. Au fost montate si 30 de cosuri de gunoi special concepute pentru acest loc de recreere. În plus, Grãdina Publicã a fost „botezatã” de CLM Bârlad cu numele de „Mihail Sturza” iar aleile principale se numesc „Alexandru Vlahutã”, „George Enescu” si „Ion Creangã”. Urmeazã la primãvarã si o activitate de igienizare a zonei împãdurite, constând în îndepãrtarea lãstãrisului si tufãrisului din zona aleilor. Investitia în noile bãnci din Grãina Publicã are o valoare de 33.500 lei iar sistemul de irigare (constructii si montaj) are o valoare de 332.000 lei.