„Măcel” forestier, la Dealu Morii

Zeci de pomi, tăiați de la rădăcină de angajații unei firme plătite să cosmetizeze pomii din vecinătatea liniilor de înaltă tensiune. „Drujbarii” sunt acuzați că au intrat abuziv pe proprietățile oamenilor și le-au hăcuit micile „livezi”.

Mai mulți săteni din comuna Dealu Morii s-au trezit, ziua în amiaza mare, că le-au fost tăiați pomii fructiferi din grădinile personale. Oamenii se plâng că, în lipsa lor, niște necunoscuți au pătruns pe proprietățile acestora și au tăiat, de la rădăcină, o parte din pomii fructiferi din grădini.

Revoltați, gospodarii au dat fuga la autoritățile locale pentru a afla detalii. De la ele au aflat că, în zonă, se află o echipă de muncitori angajați de o firmă care presta servicii pentru furnizorul de energie electrică. Aceștia erau plătiți să cosmetizeze pomii care se aflau în imediata vecinătate a liniilor de înaltă tensiune.

Am plecat după pâine, la Centru, și când m-am întors, cam după o oră, am găsit poarta deschisă. Am auzit un zgomot de drujbă, în grădina din spatele casei. Acolo, am găsit doi necunoscuți care, cu o drujbă, apucaseră să-mi taie jumătate dintre cireși, cu tot cu fructe. Când i-am întrebat pe unde au intrat și ce caută în grădina mea, ei mi-au zis că pe poartă, sunt de la o firmă care trebuie să facă curat sub liniile de tensiune și pot face ce doresc ei, sunt autorizați. Degeaba le-am spus că e, totuși, o proprietate privată și că trebuia să anunțe că vin. Înțeleg că e nevoie să facă curățenie în apropierea liniilor electrice, dar măcar să fi cerut acceptul nostru”, ne-a declarat Cornel Suvac (foto), un sătean din Dealu Morii.

Cu drujba, prin comună

Petiționarul mai susține că angajații firmei l-au amenințat că-l taie cu drujba și, după ce a reușit să-i alunge de pe proprietate, a observat că „meseriașii” cu drujbele îi tăiase și merii din mica livadă care, spune săteanul „ar fi putut hrăni jumătate de sat, la câte mere aveau”. În plus, pomii retezați de drujbe i-au distrus și parte din plantația de zmeură pe care o avea în grădină. …https://www.desteptarea.ro/macel-forestier-la-dealu-morii/