“O ce masca minunata”, in interpretarea extraordinara a lui Ceapa si Dan Material | PAMFLET

AFONII…Distractie mare la  Husi, dupa ce duetul format din Tata Jan si Dan Material a cantat dupa ureche  piesa, “O ce masca minunata!”. Pana acum, Sebi, concurentul vesnic de la Romanii au Talent, nu avea pereche, dar dupa momentul artistic al celor  doi, dedicat ministrului Sanatatii, panoplia circarillor “orasului dintre vii” s-a mai completat cu inca doi mascarici.

Afacerea Est, pusa la cale de Tata Jan si Dan Material, sub bagheta magica a maestrului Buze Reci, cu scopul promovarii economiei locale producatoare de masti de protectie, a cam esuat. Nimeni nu a pus botul la materialele lor de propaganda, chiar daca au fortat clipul publicitar, spunand ca insusi ministrul Saanatatii, Nelu Tataru, prin farmacia sotiei sale, cumpara acele masti. Dar de unde a inceput totul

Afacerea Est si mastile de 12 lei

Tata Jan, un mare cepar al Husului, a incercat s-o puna de-o afacere. A cumparat, de la un producator local, masti de protectie impotriva noului coronavirus si a incercat piata. Va prezentam chiar documentul acestei achizitii, cu observatia ca, din obisnuinta, acesta a luat moca inca pe atatea masti. Cand a vazut ca vanzarea lor nu produce atat de multi bani, pe cat iese, de exemplu, dintr-o spaga de la un contract din bani publici, obligat intr-un fel si de mica sponsorizare primita, Tata Jan s-a asociat cu Dan Material si s-au angajat intr-o campanie de promovare agresiva de publicitate, producatorul urmand sa-i plateasca un comision de 20% din vanzari. Calculele lor erau simple. La fiecare milion de masti vandute, ei urmau sa primeasca jumatate de milion de euro. O afacere cinstita de unde putea ciuguli si maestrul Buze Reci, strategul care tocmai le trasase liniile campaniei de promovare.

Clipul publicitar si rolul lui tanti Luci

Cum sufletul comertului e reclama, Buze Reci a decis ca cei doi artisti sa toarne spotul chiar la Farmacia lui Nelu Tataru, omul momentului si ministrul cu cea mai mare credibilitate. A pus doi maimutoi la usa farmaciei (vezi fotografiile acestora) si cand se aproviziona unitatea cu masti de 12 lei, hop! si ei cu banii in dinti la vanzatoare. Ca asa ii invatase o tanti, sefa halatelor albe din Husi, ca trebuie sa cumpere mastile inainte de a le baga in programul de gestiune al farmaciei, pentru a nu se putea elibera bon fiscal la cumpararea lor. Acest cliseu urma sa fie piesa de rezistenta a noului clipul publicitar, pe care urmau sa-l toarne Gasca lui Papuc. Dupa vreo trei zile de incercari au reusit sa cumpere mult ravnitele masti fara bon fiscal, mizand pe prostia farmacistei, care a crezut ca indivizii sunt de buna credinta.

Circul de rigoare si falimentul anuntat

Cu banii imprumutati de la un cumatru, al unui bun amic de-al lui Dan Material, s-a platit o reclama intr-un ziar din Iasi de unde urma sa se rostogoleasca marea afacere a unor masti de protectie, atat de benefice in pandemie,  incat insusi ministrul Sanatatii le-ar fi luat la negru si le-ar fi vandut ca marfa de contrabanda. Numai ca strategia lor nu a prins. Marile trusturi de presa centrale nu au pus botul si s-au prins ca Ceapa vrea sa dea teapa in piata. Mastile erau in regula, dar nu omorau noul coronavirus, ca sa devina de contrabanda si au zis pas, spre disperarea jurnalistilor din Iasi, care ulterior i-au infierat cu manie proletara.

In loc de epilog: Din ceapa s-a ajuns la teapa!

Aceasta mica povestioara cu iz de marlanie, de la Dan Material si gust de teapa, de la Jan zis si Ceapa are si cateva invataminte. In judetul Vaslui s-a dus vremea comisioanelor si a politicienilor care se laudau ca prin puterile lor aduc bani de la Guvern in judet. Tanti Luci stie cel mai bine cati bani a primit de la Ministerul Sanatatii fara ca cineva sa vina dupa aceea s-o caute prin buzunare. Se impune o concluzie: Gata cu minciuna in judetul Vaslui! A venit clipa eliberarii, a emanciparii! Vasluiul nu mai este feuda lui Mitica Buze Reci si a celor de teapa sa. Nimeni nu are dreptul sa decida cine sa traiasca si cine nu in Vaslui. A venit momentul adevarului, in care cinstea, corectitudinea si competenta sa fie principalele atuuri ale celor care trebuie sa conduca destinele pe aceste meleaguri, umilite de conducatori precum cei care au domnit 30 de ani pana acum. A venit timpul sa credem in judetul Vaslui!

Citeste si: https://jurnalist.ro/nelu-tataru-vorbeste-despre-mastile-din-farmacia-sotiei/